Sonraki Canon EOS R Tam Kare Aynasız Fotoğraf Makineleri 5 eksenli IBIS İçerebilir

Canon’un EOS R tam kare aynasız fotoğraf makinesi serisinde, bundan sonra sunacağı modeller 5 eksenli IBIS özelliği içerebilir.

Bir çok insan için ilk Canon EOS R‘de eksik olan en büyük özelliklerden birisi gövdede görüntü sabitleme. Bilindiği üzere Canon her zaman objektif stabilizasyonunu tercih eden bir şirket olmuştur, çünkü bu zamana kadar sensör tabanlı stabilizasyondan daha iyi olduğunu iddia etmiştir.

Sensör tabanlı sistemlerin yanı sıra çoğu senaryoda objektif üzerinden stabilizasyon sağlayan sistemlerin yıllar boyunca karşılaştırmalarını gördük. Süper telefoto lenslerin stabilize edilmesi söz konusu olduğunda ise bu konu kamera endüstrisinde hala tartışılmaktadır.

Güncel dedikodulara göre, Canon’un bir sonraki EOS R serisi aynasız fotoğraf makinelerinde 5 eksenli IBIS (gövde içi görüntü sabitleme) sunacağı belirtiliyor. Bunun lens içi stabilizasyonla nasıl çalışacağından emin değiliz, ancak Canon performansı geliştirmek için sistemlerin birlikte çalışması için bir yol bulabilirse, bu önemli bir adım olacaktır.

EOS R ile elindeki EF lensleri kullanmak isteyen Canon DSLR kullanıcıları, “EF-RF” adaptörü sayesinde mevcut EF / EF-S lensleri kullanabiliyorlar. Bkz.  Canon Lensler Uyumluluk Tablosu

Yeni Canon EOS R Tam Kare Aynasız Fotoğraf Makineleri 5 eksenli IBIS ile Gelebilir

Sonraki Canon EOS R Tam Kare Aynasız Fotoğraf Makineleri 5 eksenli IBIS İçerebilir

Son raporlara göre, şirket zaten ikinci Canon full frame aynasız kamerasını test ediyor. Şirket, 2019 yılında bir tam kare ve iki adet yeni APS-c sensörlü aynasız fotoğraf makinesi duyurmayı planlamaktadır.

Son söylentiler, 75 MP’den biraz daha yüksek olacak olan bir EOS R kameranın geliştirilme aşamasında olduğunu gösteriyor. Bu aynasız fotoğraf makinesi 2019’un ikinci yarısında görünebilir. Yüksek çözünürlüklü EOS R, dört veya beş daha fazla doğal RF lensle birlikte gelebilir. İyi olan ise, yeni lenslerden birinin “Canon serisindeki en iyi manzara objektifi” ünvaına sahip omas olasılığı.

Bu yüzden bu 75+ MP tam kare fotoğraf makinesi Canon EOS R PRO adıyla sunulabilir. APS-C DSLR fotoğraf makineleri, giriş seviyesi EOS R açıklandıktan sonra, üst seviye tam kare aynasız fotoğraf makinesinin 2019’un ikinci yarısında duyurulacağı söylentileri mevcut.

via DCN

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın