Sony A7S III Aynasız Fotoğraf Makinesi – Özellikleri ve Fiyatı

Sony A7S III, meraklı sınıfına giren fotoğrafçılar için tasarlanmış bir full frame aynasız fotoğraf makinesidir. Sony a7S III hakkında bilinmesi gereken özellikler ve satış fiyatı için tüm bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz. Gelin bir bakışta Sony A7 II’nin iyileştirilmiş ancak yetenekli bir versiyonu olan Sony A7S III özelliklerine bakalım.

Aynasız fotoğraf makineleri arasında özellikle video merkezli çekim yapanlar ve filmlerini bir üst seviyeye taşımak için harika bir çözüm olan Sony A7S III, özellikle düşük ışıkta fotoğraf çeken video odaklı tam kare aynasız bir fotoğraf makinesi arayan herkes için idealdir.

Sony a7S III, 12 Megapiksel BSI CMOS sensörün yanısıra çok daha güçlü, daha hızlı otomatik odaklama / otomatik pozlama ve yüksek bit oranlı videoya izin veren tamamen yeni bir çift çipli Bionz XR işlemci kullanmaktadır. A7S III fotoğraf makinesi, 40-409600’e genişleyen 80-102400 ISO aralığı sunar. Sony, 15 adımlı dinamik aralık yakaladığını iddia ediyor. Otomatik odaklama sistemi, 759 sensör üzeri faz algılama noktasına sahiptir ve göz ve hayvan AF’yi destekler.

Sony A7S III aynı zamanda titremeyi 5,5 duraklamaya kadar azaltabilen gövde içi görüntü sabitleme özelliğine sahiptir. 9,44 milyon nokta ile piyasadaki en yüksek çözünürlüklü elektronik vizöre sahiptir. Ayrıca 3,2 “tam dönebilir bir LCD vardır. Kameranın, her ikisi de SD (UHS-II) veya CFexpress Type-A kartları kabul edebilen iki hafıza kartı yuvası vardır. Hem USB 3.1 / 3.2 Tip 1 hem de mikro USB bağlantı noktaları vardır.

Tüm bu özelliklerin arasında en önemlisi ise A7S III’ün piksel gruplaması olmadan 120p’ye kadar UHD 4K video çekebilmesidir. A7S III ayrıca yüksek hızlı (240 fps) Full HD video kaydedebilir. Sony, gelişmiş ısı dağılımı sayesinde a7S III’ün 4K / 60p’de bir saate kadar kayıt yapabileceğini söylüyor. Kamera, maksimum 600Mbps bit hızıyla hem Uzun GOP hem de All-Intra sıkıştırma sunar. 10 bitlik 4: 2: 2 görüntüleri kaydedebilir ve hem S-Log2 / 3 hem de HLG desteklenir. 60p’ye kadar tam kare, 16-bit ham çekim, harici bir kayda çıkarılabilir. Tam boyutlu bir HDMI bağlantı noktasının yanı sıra mikrofon ve kulaklık girişleri mevcuttur ve istenirse XLR adaptörü ayrıca satın alınabilir.

Sony fotoğraf makineleri arasında yer alan A7S-serisi, 5 eksenli görüntü sabitleme özelliği sayesinde tripod olmadan elde rahatça fotoğraf ve video çekebilmenize olanak sağlıyor.

Bir Bakışta Sony A7S III

  • 12.1 Megapiksel
  • Full Frame Exmor R BSI CMOS Sensör
  • Bionz XR Görüntü İşlemcisi
  • UHD 4K 120p Video, 10 Bit 4: 2: 2 Dahili
  • 16 Bit Ham Çıkış, HLG ve S-Log3 Gama
  • 759 Noktalı Hızlı Hibrit AF Algılama
  • ISO Hassasiyeti – Otomatik, 80 – 102400 (Genişletilmiş: 40 – 409600)
  • Web Kamerası İşlevselliği
  • 3.5 mm Harici Mikrofon Girişi
  • 7.5 cm Dokunmatik, Hareketli LCD Ekran
  • Çift Hafıza Kartı Yuvası
  • Wi-Fi / Bluetooth Kablosuz Bağlantı
  • Ağırlık – 614 g (Gövde)

Sony A7S III, tüm Sony E serisi tam kare objektifler ile uyumludur ve lens yelpazesi sürekli genişlemektedir. Ultra geniş açılı prime objektiflerden telefoto zoom özellikli objektiflere kadar, bu aynasız objektifler daha hızlı, daha sessiz ve daha keskindir. Durağan görüntülerde ve filmlerde mükemmel performans gösterir. Bkz. Sony Lensler.

Sony A7S III Satış Fiyatı

Sony A7S III satış fiyatı sadece gövde için $3,498 dolar olarak belirlenmiş. Eğer Sony A7S III tam kare aynasız fotoğraf makinesini  24-70mm f/2.8 kit lens ile beraber almak isterseniz fiyatı $5,696 dolar veya PZ 28-135mm ile yaklaşık $5,996 karşılığında satın alınabilir. Sony A7s III Türkiye satış fiyatı ise mevcut dolar kuruna bağlı olarak 45.000 TL civarında bulunabilmektedir.

Aksesuarlar için Soy A7S III ürün kategorisine bakınız. 

Sony A7S III Tanıtım ve İnceleme Videoları

 

 

Here are some sample videos shooting by new announced Sony a7S III.






Sony A7S III İnceleme Sonuçları

Sony A7S III piyasada profesyonel olarak video işleri ile uğraşıyorsanız paranızın karşılığını en iyi verebilecek tam kare aynasız fotoğraf makinelerdern birisidr.

Fotoğrafçılar için 12mp çözünürlük, özellikle 20/24/36 / 45mp kameralar kullanmaya alıştıktan sonra sınırlayıcı hissettirebilir. Ama bu cihazda 9,44 m noktalı EVF mükemmel ve her vizör kullanıcısını memnun edeceğini düşünüyoruz. Yine de fotoğrafçılar açısından sürekli kullanımda sadece çok düşük ışık koşullarında çekim yapması gerekenler için A7S III bir seçenek olabilir.

Yüksek kaliteli 4K video isteyen kameramanlar için A7S III son derece cazip. Özellikle 4K video ile uğraşmak 8K görüntüye kıyasla çok daha kolay ve SD kartlara daha rahat kaydedilebilir. Ayrıca 600 çekim sağlayan yeni Z pilin yanı sıra, hava sızdırmaz bir kamera gövdesine de sahip olursunuz. Fotoğrafçılar açısından A7S III’e ihtiyaç duyulabilmesi için gerçekten ağırlıklı olarak karanlık koşullarda çekim yapmanız gerekir.

Kimler için uygun: Video çekenler. Düşük ışıkta çekim yapan fotoğrafçılar.

Sony A7S III Basın Bülteninden

Görselliğin öncüleri için

Yüksek hassasiyet (409600’e kadar genişletilen ISO), 15 duraklı geniş dinamik aralık, 4K 120p, hızlı ve güvenilir otomatik netleme ve ekstra güçlü görüntü sabitleme dahil olmak üzere üstün Full Frame video performansı sunan α7S III, film yapımcıları için çıtayı bir kez daha yükseltiyor.

Büyük pikseller sayesinde yüksek hassasiyet ve düşük gürültü

Full Frame, 12,1 megapiksel, arkadan aydınlatmalı yeni Exmor R CMOS görüntü sensörü; ışık toplama, kablolama ve çıkış optimizasyonu alanının önemli yeniliklerini taşıyor. İki katına çıkan müthiş okuma hızları, bütün hassasiyet aralığında üstün görüntü kalitesi, 15 duraklı geniş dinamik aralık ve düşük jöle etkisi sağlayan sensör, netleme düzlemli aşama algılamalı AF de sunar.

8 kata kadar daha güçlü BIONZ XRTM görüntü işlemcisi

Yeni bir sensör ve eşsiz bir hızla yeni geliştirilen BIONZ XR görüntü işleme motoru 8 kata kadar yüksek işleme gücü sunar. Geleceğe dönük mimarisiyle bu motor, fotoğraf ve videolarda üstün ifade gücü için daha hızlı bir şekilde yüksek kaliteli görüntüler sağlar, ayrıca önemli ölçüde iyileştirilmiş fotoğraf makinesi arabirimi duyarlılığı sunar.

4K 120p’de dahi büyüleyici AF performansı

Yeni Exmor R Full Frame görüntü sensörü ve devrim niteliğindeki BIONZ XR görüntü işleme motoru, konum ve zaman açısından olağanüstü ayrıntı için her zaman etkin nokta atışı AF ve 120 kare/saniyede veya ağır çekimde dahi büyüleyici 4K videolar sunar. Full Frame sensörün sağlayabileceği çözünürlük ve alan derinliğiyle mükemmel sonuçlar elde edilir.

Meşhur hassasiyetimiz genişletilmiş ISO 409600 sunuyor

Serinin meşhur hassasiyeti videolarda ISO aralığını 80’den çarpıcı 409600 düzeyine (standart aralık 80-102400) genişleterek başarı sergiliyor. Gelişmiş ışık toplama ve çıkış optimizasyonu sunan 12,1 megapiksel Full Frame sensör tüm hassasiyet aralığında düşük gürültü sunuyor. Ayrıca adeta zifiri karanlıkta dahi kullanılabilir nitelikte görüntü yakalıyor.

10 bit 4:2:2 kayıt

Görüntü kademeleme, sonradan işleme ve kompozisyonda çok daha fazla esneklik için 10 bit derinlik ve 4:2:2 renk örneklemenin sunduğu muhteşem zenginlikle doğrudan fotoğraf makinesinde kayıt yapın.

Tamamen dahili kodlama imkanı

Artık Uzun GOP ve Tamamen Dahili Kodlama mevcut. Bu özellik dahili veya harici ortama kayıt için karmaşık hareketleri daha doğru yakalamak amacıyla her kareyi 600 Mb/sn’ye varan bit hızlarında bağımsız olarak kodlar ve daha verimli düzenleme iş akışları sağlar.
[1] Tamamen Dahili (All-I) [2] Uzun GoP [3] Görüntü Grubu

XAVC HS ile üstün kalite ve daha küçük dosyalar

Yeni XAVC HS kayıt formatı, üstün görüntü kalitesi ve daha küçük dosya boyutları için AVC/H.264 kodlamanın iki katı sıkıştırma verimliliği elde etmek amacıyla HEVC/H.265 kodlamadan yararlanır.

Profesyonel kamerada S-Log3 gama, S-Gamut3.Cine gamı

Profesyonel video kameralarda da kullanılan S-Log3 gama eğrisi ve S-Gamut3.Cine renk gamı, daha akıcı post prodüksiyon iş akışları için daha geniş dinamik aralık ve daha kolay renk eşleştirmesi sağlar.

HLG (Hibrit Log-Gama)

HLG (Hibrit Log Gama) HDR prodüksiyonu kolaylaştırır, karmaşık post prodüksiyon süreci olmadan 10 bit renk derinliğinden yumuşak tonlamayla fotoğraf makinesinde HLG uyumlu BRAVIA TV’ler için kayıt üretir.
[1] Görüntüde ince ayar için yüksek esneklik (renk tonlaması gerekir)
[2] Anında yüksek kaliteli görüntü (renk tonlaması gerekmez)

Görüntü kalitesinde iyileşme

Yeni BIONZ XR görüntü işleme motoru; renk üretiminde iyileşme, farklı ışık kaynakları karşısında istikrar, doğal tonlama ve geçişin yanı sıra düşük jöle etkisi sağlar.

16 bit RAW HDMI çıkışı

Talepkâr post prodüksiyon iş akışları için uyumlu harici kaydedicilerle HDMI bağlantısı üzerinden 16 bit RAW çıkış kullanılabilir. XAVC HS 4K, XAVC S 4K veya XAVC S-I 4K ve proxy dosyaları ise eş zamanlı olarak fotoğraf makinesi içinde yakalanır.

Proxy kayıt ile verimli düzenleme

Yüksek bit hızlı 4K video kaydında makinenin içinde (8 veya 10 bit derinliğinde) HD proxy’ler oluşturulabilir. Daha küçük proxy dosyalarında düzenleme yapmak bilgisayar üzerindeki yükü azaltır, nihai 4K sunumu öncesinde iş akışını hızlandırır.

Doğruluk ve kararlılık için Hızlı Hibrit AF

Geniş alanlı AF; akıllı takip ve karenin büyük kısmını kaplayan, sensör üzerinde aşama algılamadan yararlanır. Böylece 4K’da düşük alan derinliğinde ve 120p kare hızlarında hareketli nesneleri çekerken dahi yüksek kaliteli E mount lenslerle birlikte en ince ayrıntısına kadar son derece doğru ve tutarlı AF performansı sergilenir.

Tek başına çekim yapanlar için güçlü netleme kontrolü

7 seviyeli AF Geçiş Hızı ve 5 seviyeli AF Nesne Değiştirme Hassasiyeti sayesinde nesneler arasında geçiş yaparken veya örneğin sıralı netleme yaparken yaratıcı yönünüzü daha iyi ortaya çıkarın. Manuel netleme yaparken dahi tek dokunuşla AF’yi geçici olarak etkinleştirebilirsiniz.

Best Lenses for Sony a7S III Camera | Best Memory Cards for Sony a7S III

Sony Camera RumorsSony Rumor NewsBest Lenses for Sony Full Frame E-Mount

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın