Türkiye’nin Manzaraları [Landscapes Time Lapse]

Arka arkaya belirli aralıklarla çekilmiş fotoğraf karelerinin birleştirilmesi ile oluşan kısa filmlere zaman atlamalı çekim tekniği ya da genel olarak time lapse şeklinde biliyoruz.

Geçtiğimiz hafta sizleri ülkemizden Abdüsselam Sancaklı’nın İstanbul in Motion – Volume Zero ismini verdiği time lapse videosuyla tanıştırmıştık. Bu hafta yine kendisinin 2010 ve 2012 yılları arasında yaptığı çekimlerden oluşan “Landscapes” isimli time lapse videosunu tanıtıyor olacağız.

Ülkemizin en önemli turizm bölgelerinden birisi olan Kapadokya’nın yansıra Bursa’da Uludağ ve Malatya’dan Türkiye manzaraları ile sunulan bu time lapse videonun süresi 4 dk 21 sn ve müzikler için Hans Zimmer’den “Time” kullanılmış.

Landscapes Time Lapse Video Çekiminde Kullanılan Kamera ve Ekipmanlar

Önümüzdeki dönemde Kapadokya’da Museum Hotel sponsorluğunda gerçekleşecek yeni çalışması Cappadocia in Motion tamamlandığında yine Türk Nikon üzerinde sizlerle paylaşıyor olacağız. Abdüsselam Sancaklı’nın çalışmalarını takip etmek için Time Lapse üzerine oluşturduğu web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye’nin Manzaraları [Landscapes Time Lapse]

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın