UEDAŞ’tan “Şehrin Işıkları 2” Fotoğraf Yarışması

Elektrik dağıtım sektörünün önde gelen firmalarından Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş., geçen yıl başlattığı ulusal fotoğraf yarışması ‘Şehrin Işıkları’nın bu sene ikincisini düzenliyor.

“Şehir ve ışık” temalı fotoğraf yarışmasının bu yıl ikincisini düzenleyen firma, şehrin ışıklarını en iyi yansıtan fotoğrafları ve kullanıcıları sürpriz hediyelerle ödüllendirmeye hazırlanıyor. Geçen yıl ilki gerçekleştirilen “şehrin ışıkları” ulusal fotoğraf yarışması geleneksel bir şekilde devam ediyor.

Fotoğraf yarışmasına başvurular internet üzerinden yapılabilmektedir. İster dijital fotoğraf makinesi, ister cep telefonuyla çekilmiş görüntüler olsun, en güzel kareleri siteye yükleyenler   birbirinden güzel hediyelerin sahibi olma fırsatını yakalayacak. Profesyonel jüri değerlendirmesi sonrasında dereceye giren fotoğraflar için verilecek ödülleri ise aşağıda görebilirsiniz.

UEDAŞ’tan “Şehrin Işıkları 2” Fotoğraf Yarışması

uedas-sehrin-isiklari-2-fotograf-yarismasi

1 – KONU VE AMAÇ 

Yarışmanın konusu; “Şehrin Işıkları”dır. Amacımız amatör yada profesyonel fotoğrafçıların gece, elektrik ışığı altında şehirlerin görüntülerini karelemeleridir. Her şehrin kendi güzelliğini ışık teması altında görüntüleyerek bize ulaştırmalarını beklemekteyiz. Fotoğrafçıların eserleri jüri tarafından değerlendirilecektir.

2 – KATILIM KOŞULLARI VE ŞARTLARI 

Yarışma, Seçici Kurul dışında konuya ilgi duyan son başvuru tarihine kadar 18 yaşını dolduran ve üzeri tüm amatör veya profesyonel fotoğrafçılara açıktır. Daha önce başka yarışmalarda ödül almış eserler yarışmaya kabul edilmeyecektir. Yarışmaya eser gönderenler, eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılır. UEDAŞ katılımcıların fotoğraflarıyla ilgili izinler ve telif haklarıyla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmez. Katılımcı fotoğraflarında her türlü çekim tekniğini kullanmakta ve özgün anlatımında serbesttir.

Yarışma dijital dalda düzenlenmektedir.

Ödül alan ve sergilenmeye hak kazanan fotoğraflar sergi amaçlı olarak kurumumuz tarafından basılı hale getirilecektir. Sergilemelerde bütünlük oluşturmak için dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğrafların, UEDAŞ tarafından gerekli görülen büyüklükte laboratuvar baskıları alınabilecek veya fotoğraflar yarışmaya gönderildikleri kadrajda sergilenebileceklerdir. Bu nedenle başvuru formuyla birlikte yüklenen fotoğrafların eser sahibinin arzu ettiği kadrajda, baskıya uygun şekilde Dijital Fotoğraf Makinesi ya da yüksek kaliteye sahip Akıllı Telefon tarafından çekilip JPEG formatında gönderilmesi gerekmektedir. Yarışma sayısal (Dijital) ortamdadır. Baskılar kabul edilmeyecektir.

Katılım koşullarına ve şartlarına uymayan fotoğrafların ödülleri iptal edilecek ve yerine başka bir fotoğraf konmayacaktır. Her katılımcı en fazla 5 (beş) adet eserle yarışmaya katılabilir. Gönderilen kayıtlardaki fotoğraflar kenar boşluksuz olmalıdır. Katılımcı, yarışmaya gönderdiği yapıtın tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, ünvan ve her türlü kazanımları geri alınır.

– Yarışmaya gönderdiği fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstererek değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik müdahale ve değişiklikleri yapan,

E-posta yolu ile gönderilen fotoğraflar kesinlikle kabul edilmeyecektir.

3 – ESERLERİN GÖNDERİLMESİ VE İADESİ

Eserler www.uedas.com.tr/sehrinisiklari adresinden yüklenecektir. Ve iadesi söz konusu değildir.

4 – KULLANIM HAKLARI 

Katılımcı, dereceye giren ve sergilenmeye hak kazanmış olan fotoğraflarının UEDAŞ yayınlarında isminin ve eser adının kullanılması şartıyla münhasır bir kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul ettiğini ve buna bağlı olarak gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince dereceye giren ve sergilenmeye hak kazanan eserinin / eserlerinin çoğaltma, işleme, temsil, umuma iletim haklarının ve yayımlanma haklarının kullanımı için UEDAŞ’a izin / muvaffakatname verdiğini kabul eder. Bu şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği izni kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını engellemeyeceğini veya bu izin / muvaffakatname için herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder. Kullanım hakları UEDAŞ‘a ait olacaktır.

5 – YARIŞMA TAKVİMİ 

Yarışma Başlangıç Tarihi : 15 Mayıs 2014
Son Katılım Tarihi : 10 Haziran 2014
Değerlendirme Toplantısı :
Sonuç Bildirimi :
Ödül Töreni ve Sergi :

6 – SEÇİCİ KURUL 

Yusuf Ziya Yüce (Uedaş Kurumsal İletişim Müdürü)
Engin Güneysu (Profesyonel Fotoğrafçı)
Fatih Çınay (Bigworks Creative Strategy Agency)
Yalın Korukçu (Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi)
Mustafa İPEK – Profesyonel Fotoğrafçı

7 – ÖDÜLLER 

Birincilik ödülü :
Antalya Limak Limra Otel’de tatil 15-18 Ağustos (3 gece 4 gün)

İkincilik ödülü :
Fotoğraf Makinesi

Üçüncülük ödülü :
Akıllı Telefon

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın