Uzay İstasyonundan Çekilmiş Harika Dünya Fotoğrafları

Uzaydan çekilmiş dünya dotoğrafları her zaman ilgi çekici olmuştur. Özellikle NASA’nın ikon haline gelen Dünya fotoğrafını biliyorsunuzdur. Mavi Bilye [Blue Marble] olarak ifade edilen bu detaylı Dünya fotoğrafının hikayesini önceki yazılarımızda sizlere aktarmıştık. Hatta son olarak Siyah Bilye [Black Marble] ile Dünyanın gece nasıl gözüktüğünü yine Nasa’nın fotoğraflarında izlemiştik.

Tüm bunlar ilgimizi çekiyor ama yine de kameranın arkasında bir insan olduğunu ve bu fotoğrafları deklanşöre basarak bir insanın çektiğini bilmek daha da keyifli olsa gerek. Kanadalı astronot Chris Hadfield uluslararası uzay istasyonundan çektiği fotoğrafları düzenli olarak twitter hesabından paylaşıyor. Chris Hadfield’ın twitter hesabı ise @Cmdr_Hadfield şeklinde.

Tüm bunlara ek olarak Hadfield’ın kullandığı kameranın Nikon D2 ve D3 olduğunu 400mm telefoto lensin yanısıra çeşitli lensler kullanarak bu fotoğrafları çektiğini söyleyebiliriz. Eğer uzay fotoğrafçılığına ilgi duyuyorsanız twitter takip listenize hemen almanız yerinde olacaktır.

Uzay İstasyonundan Çekilmiş Harika Dünya Fotoğrafları

himalayalar

himalayalar

orta-asya-ciftlikler

kış zamanı orta asyadaki çiftlikler

ustten-cekilmis-firtina

bir fırtına ama fırtınanın uzaydan yani üstten görünümü

volkanik-daglar

şafak vakti volkanik dağların görünümü

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın