Yazılım Güncellemeleri : Canon EOS R ve RP, Fuji GFX100 ve Sony A9 için Yeni özellikler ve Fuji X-A7 için Hata Düzeltmesi

Fotoğrafçılık dünyasındaki gelişmelerden birisi de, üretici firmaların fotoğraf makinesi ve lensler için sunduğu yazılım güncellemeleridir. Canon EOS R ve RP, Fuji GFX100 ve Sony A9 için yeni özelliklerin geldiği ve Fuji X-A7 için hata düzeltmesinin yapıldığı yazılım güncellemelerine bakalım.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Canon, Fujifilm ve Sony’den birkaç aynasız kamera için bazı ilginç özellik arttırıcı güncellemeler ve bir başka Fuji kamera için bir hata düzeltmesi haberi geldir. Yeni özellikler alan modeller, giriş seviyesi Canon EOS RP ve orta seviye EOS R yanısıra Sony A9 ve Fuji GFX100 gibi üst seviye amiral gemisi modellere kadar bir yelpazede yayılırken, Fuji X-A7 için bir hata düzeltmesi var.

Şimdi bu haftanın yazılım güncellemeleri detaylarına bakalım.

Canon EOS R ve EOS RP

Canon’la işleri başarabilen şirketin EOS R ve RP’si her iki model için de aynı değişiklikleri paylaşıyor, ancak her biri kardeşinin gerektirmediği bir hata düzeltmesi alıyor. Toplamda, her iki model tarafından paylaşılan değişikliklerin listesi aşağıdaki gibidir:

  1. Daha uzak mesafelerde daha iyi yüz ve göz tanıma için göz algılamayı iyileştirir Otomatik Odaklama (AF).
  2. Gelişmiş Otomatik Odaklama (AF) performansı, kameranın daha küçük konulara netleme yapmasına ve izlemesine yardımcı olur.
  3. Vizördeki veya LCD’deki görüntüler için gerçek Otomatik Odaklama (AF) ile AF çerçeve ekranı arasındaki gecikme süresini azaltır.
  4. PTP iletişim güvenlik açığı düzeltildi.

Ayrıca, Canon EOS R donanım yazılımı sürüm 1.4.0 güncellemesi ( buradan indirebilirsiniz ) listeye aşağıdaki hata düzeltmesini ekler:

  • Servo AF ayarında AF çerçeve boyutunun değiştirilememesi olgusunu giderir.

Bu arada, EOS RP ürün yazılımı sürüm 1.3.0 güncellemesi ( buradan indirebilirsiniz ), bunun yerine aşağıdaki hata düzeltmesini ekler:

  • Görüntü oynatımı sırasında büyüt / küçült düğmesine basıldığında Ana kadran simgesinin görünmeyebileceği olgusunu giderir.

Bkz.  Canon Lensler Uyumluluk Tablosu

Fuji GFX100 ve X-A7

Fuji GFX100 için firmware sürümü 1.02 olan Fujifilm’e geçmek ( buradan indirebilirsiniz ) onunla birlikte yeni bir özellik ve bazı hata düzeltmeleri getiriyor:

  1. EVF üzerindeki bilgi ekranının DISP / BACK düğmesine basılarak anahtarlama işlevine OFF ayarı eklenir.
  2. Bu fenomen, aralıklı çekimde, ilk kareden sonra pozlama modunun (P / A / S / M) değişeceği sabittir.
  3. Bu fenomen, aşağıdaki çekim koşulları altında, uygulama yazılımı tarafından geliştirilen RAW görüntülerin siyaha dönmesi sorunu giderildi.
    1. ISO: 100 veya daha az
    2. Deklanşör hızı: 50 dak. ya da daha uzun
    3. Gürültü azaltma: KAPALI
  4. Hafif kusurların düzeltilmesi.

Fuji X-A7 için firmware sürümü 1.01 (buradan indirebilirsiniz) sadece bir değişiklik var:

  1. Bu fenomen, bir yüz algılanırken pozlama telafisinin LCD’nin parlaklığına yansımaması düzeltildi.

Sony A9

Sonunda bu hafta, Sony’nin amiral gemisi A9 aynasız kamerasına geçtik, şimdi yazılım sürümü 6.00’u alıyoruz. ( Windows için buradan veya Mac OS için buradan indirin .) Değişiklikler aşağıdaki gibidir:

  • Hayvanlar için gerçek zamanlı Eye AF ekler

NOTLAR:
Bu fonksiyon izleme ile aynı anda kullanılabilir.
Çevreye, hayvan türüne veya hayvanın hareketine bağlı olarak göz algılama mümkün olmayabilir.
İnsan ve hayvan gözlerini aynı anda tespit etmek mümkün değildir.

  • Aralıklı çekim fonksiyonunun eklenmesi
  • Kablosuz uzaktan kumanda komutanı RMT-P1BT ile [ayrı satılır] çalışmanıza izin verir
  • [Odak Çerçevesi Rengi] seçilebilir.
  • MENÜ düğmesine bastığınızda ilk önce görünmesi için “Menüm” atanabilir.
  • Kameranın genel dengesini iyileştirir

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın