Yıldız İzleri Time Lapse Video [Star Trails]

Açık bir gökyüzünde yıldızları izlerken bulb modda yaklaşık 1 saate yakın uzun pozlanabilen yıldızlar, doğru teknikler uygulandığında sonuçları güzel ve keyifli fotoğraf karelerini yani yıldız izlerini [star trails] oluştururlar.

Bugün uzun pozlama tekniği olarak yıldız izlerini temel alan bir time lapse videoyu sizlerle tanıştırıyor olacağız. Bildiğiniz üzere arka arkaya belirli aralıklarla çekilmiş fotoğraf karelerinin birleştirilmesi ile oluşan kısa filmler, yani Time Lapse videolar, konu yıldız izleri [star trails] olunca daha da keyifli bir hal alıyor.

Çekimleri ve düzenlemesi Gavin Heffernan tarafından gerçekleştirilen Beautiful Star Trails Time-Lapse videosu herhangi bir özel efekt kullanılmadan sadece dünyanın ekseninde doğal dönüşünü içermektedir. Müziklerini Adam Jeremy Williams’ın oluşturduğu yıldız izleri time lapse videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Beautiful Star Trails Time-Lapse [Yıldız İzleri]

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın