Yılın Basın Fotoğrafları Seçildi [2013 World Press Photo]

Bu yıl 56.’sı düzenlenen “Dünya Basın Fotoğrafı (World Press Photo)” 2012 yılı kazananları belli oldu. Bu sene düzenlenen Word Press Photo 2012 için değerlendirmeye 124 ülkeden 5.666 fotoğrafçının 103.481 fotoğrafı dahil edildi. Dünyadaki basın fotoğrafçılığı alanında en prestijli ödül olarak kabul edilen yarışmanın bu seneki birincisi diğer bir değişle yılın en iyi fotoğrafı ödülünü İsveç’te yayınlanan Dagens Nyheter gazetesinden Paul Hansen kazandı. Hansen ödülünü, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırısı sırasında hayatını kaybeden iki çocuğun fotoğrafıyla kazandı. Fotoğrafta bir grup erkek iki yaşındaki Suheyb Hicazi ile üç yaşındaki ağabeyi Muhammed’in cenazelerini camiye götürürken görülüyor. Dünya Basın Fotoğrafları jürisinden Mayu Mohanna, “Bu fotoğrafın gücü yetişkinlerin öfkesi ile acısını çocukların masumiyetiyle karşı karşıya getirmesinden kaynaklanıyor” dedi.

Paul Hansen

Paul Hansen

Yarışmada Sabah gazetesi foto muhabiri olan Emin Özmen “Spot Haber Tek Fotoğraf” kategorisinde ikinciliğe layık görüldü. Özmen, 31 Temmuz 2012’de çektiği fotoğrafta Suriyeli muhalifler Halep’te ele geçirilen bir muhbiri sorgulayıp ve işkence ediyor.

Emin Özmen

Emin Özmen

Malezyalı Chen Wei Seng’in “Spor Hareket Tek Fotoğraf” kategorisinde birincilik ödülünü aşağıdaki fotoğrafı ile kazandı. Fotoğraf Batı Sumatra’da zorlu ve tehlikeli bir boğa yarışında çekilmiş.

Wei Seng Chen

Wei Seng Chen

Toplam 9 kategoride 54 fotoğrafçının ödül aldığı Yılın Basın Fotoğrafları 2012 [World Press Photo 2012] ‘nin birbirinden güzel fotoğraflardan oluşan galerisine aşağıda ulaşabilirsiniz.

[imagebrowser id=104]

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın