Anket : Fotoğraflarınızı Nerede Depoluyorsunuz?

Türk Nikon haftalık anket serisinde geçen hafta sizlere doğa ve manzara fotoğrafçıları için vazgeçilmez ekipmanlardan birisi olan doğal yoğunluk filtresi hakkında bir soru sormuştuk. Bu haftaki anket sorumuz ise fotoğraflarınızı nerede sakladığınızla ilgili oluyor.

Fotoğraflarımızı çektikten ve gerekirse düzenledikten sonra depolamak üzere farklı yöntemler deneyebiliriz. Fotoğraflarımızı depolamak için bilgisayar diskinde tutmaya devam ediyor olabiliriz. Taşınabilir harici bir diske kopyalayıp orada saklıyor olabiliriz. Bu tarz fiziki ekipmanların hasar görme ihtimaline karşı bulut depolama (cloud computing) olarak bilinen fotoğraf paylaşım ve saklama servislerini kullanıyor olabiliriz.

Hatta günümüz dijital dünyasında mobil cihazlarla çekilen çoğu fotoğraf yine bu mobil cihazların (güvenli olmasa da) SD kartları üzerinde saklanabilmektedir.

fotograf-paylasim-saklama

Fotoğraflarınızı Nerede Depoluyorsunuz?

Bu haftaki anketin sorusu fotoğraflarınızı nerede depoluyorsunuz şeklinde oluşuyor ve anketin şıkları ise aşağıdaki gibi listeleniyor. Fotoğraflarınızı saklamak için farklı bir yöntem izliyorsanız, yorumlarınızda belirtirseniz seviniriz.

  • Bilgisayarda
  • Taşınabilir Harici Diskte
  • Bulut Depolama Servislerinde
  • Akıllı Telefon Üzerinde

Hafta boyunca Türk Nikon anasayfada ve sağ panelde yer alacak olan anketimiz için oylarınızı ve eklemek istedikleriniz varsa yorumlarınızı bekliyoruz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın