Anket : Nikon D7100’ü Nasıl Buldunuz? Terfi Etmeyi Düşünür müsünüz?

Türk Nikon haftalık anket serisinde geçen hafta sizlere polarize filtre kullanıyor musunuz? diye sormuştuk. Bu hafta ibreyi yeni duyurulan Nikon D7100 dijital SLR fotoğraf makinesine çeviriyoruz ve D7100 hakkında kısaca görüşlerinizi ve duyurulan özellikleri sonrası ilk izlenimlerinizi almak istiyoruz.

Nikon D7100 resmi olarak duyurulduktan sonra özelliklerine hızlıca baktığımızda 24.1 megapiksel CMOS sensör, EXPEED 3 işlemci, 6fps seri çekim hızı, 2016-pixel RGB sensör, ISO 100 – 6400 arasında doğal ISO hassasiyeti ve 51 AF noktası gibi belirgin ve öne çıkan özellikleri görebiliyoruz. Nikon D7100 ile ilgili tüm detayları Türk Nikon özel Nikon D7100 sayfasında bulabileceğinizi belirtip anket sorusunun şıklarına geçebiliriz.

nikon-d7100-03

Nikon D7100’ü Nasıl Buldunuz? Terfi Etmeyi Düşünür müsünüz?

Bu haftaki anket sorumuz Nikon D7100 ile ilgili ilk izlenimler oluyor. Nikon D7100 resmi duyuru ve özellikleri sonrasında siz de oluşan ilk değerlendirmeyi anket sorusunun seçeneklerine dağıtmaya çalıştık. Elbette şıklarda eksik kalan seçenekler mutlaka vardır. Bu yüzden diğer seçeneğini işaretleyerek görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilirseniz çok memnun oluruz.

  • Güzel özelliklere sahip, geçebilirim
  • Özelliklerini yeterli bulmadım, düşünmüyorum
  • Güzel özelliklere sahip ama geçersem tam kareye geçerim
  • Özellikleri güzel ama bana giriş seviyesi model yeterli
  • Diğer, yorum bırakabilirsiniz

Hafta boyunca Türk Nikon anasayfada ve sağ panelde yer alacak olan anketimiz için oylarınızı ve eklemek istedikleriniz varsa yorumlarınızı bekliyoruz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

6 comments on “Anket : Nikon D7100’ü Nasıl Buldunuz? Terfi Etmeyi Düşünür müsünüz?

  1. Avatar for Alper Orus

    Mehmet öztürk

    Başlangıç için çok çok iyi bir makine fakat fiyat olarak şimdilik çok yüksek.

  2. d90 dan d7100 e geçmem diye düşünüyorum. Fotoğraf makinasını yükseltmeye karar verdiğimde daha iyi bir akinaya geçerim diye tahmin ediyorum.

  3. Avatar for Alper Orus

    Ebru Kandemir

    Arkadaslar d7000 almaya karar verenler icin bu makinanin cikmasi acaba hangisi diye ozellik arastirmasina gitmeme neden oldu. Acikcasi hobi fotografcisi olarak simdilik ogrenmeye calisiyorum.Amacim iyi bir dslr’a gecip ilerlemek, yuzeysel oylesine bir baktigimda internette konusulanlardan megapixselin 24.1 olmasi 7000 e gore depolama sorunu ve bilgisayarda sorun yasamaniza sebep olabilecegi gibi konulardan bahsedildigini gordum bunun disinda 7100 de dez avantaj olarak gorduklerinizi profesyonel arkadaslarimdan rica edebilirmiyim.Tesekkurler!

  4. Avatar for Alper Orus

    Ebru Kandemir

    Alper Bey cok tesekkur ederim cevabiniz icin, dogrusu simdi biraz daha bilgi vererek yeni kamera hakkinda hakkinda goruslerinizi rica edicem.Ilk makinam muthis zoom yapabilen Canon SX30IS idi, 2 yila yakin kullandim ve oldukca guzel fotograflar cektim ve bu ise daha da merak sarip ogrenmeye arastirmaya baslamama sebep oldu diyebilirim bu makina, simdi daha ust seviye bir makina ile ilk dslr makinama ve bu kameraya uygun all-in one cinsten bir lense karar vermeye calisiyorum. Ne tur resimler cekmek istedigime gelince, doga – hayvanlar alemi ve spor basketball ayrica macro cicek cekimleri eski makinamda epey denedim. Yine bu alanlarda dslr kalitesine gecmek istiyorum. Verdiginiz linkten karsilastirmaya baktim D7100 den baslamak dediginiz gibi mantikli, bir jenerasyon ilerisi derken haziranda beklenilen d4000 umu kastediyorsunuz bu makinanin fiyati d600 dan daha ucuz olabilirmi? veya ne civarda tahmin edersiniz? Bu verdigim daha da genis bilgiyle onerilerinizi rica ediyorum simdiden tekrar tesekkurler.

    • Avatar for Alper Orus

      Alper Orus

      Merhaba, bir jenerasyon derken D7100’den sonra gelebilecek D7200 gibi bir model. Özetle bir sene sonrası. D400 eğer bu sene duyurulursa fiyatı D600’den uygun olacaktır.

Cevap Yazın