Anket: RAW (HAM) Dosyaları Düzenlemek için Hangi Programı Kullanıyorsunuz?

Türk Nikon haftalık anket serisinde geçen hafta “Kameranız için Tek Bir Lens Seçme Hakkınız Olsa, Hangi Tür Lensi Seçerdiniz?” diye sormuştuk. Bu haftaki anket konumuz ise kameranızla çektiğiniz raw (ham) fotoğrafları hangi programı kullanarak düzenlediğiniz yönünde olacak. Böylelikle özellikle raw çekim yapıp program arayışında olanlar için referans olabilecek bir anket düzenlemiş olacağız.

RAW (HAM) Dosyaları Düzenlemek için Hangi Programı Kullanıyorsunuz?

Türk Nikon haftalık anket serisinde bu hafta size raw dosyaları nasıl düzenlediğinizle ilgili bir soru soruyoruz. “RAW (HAM) Dosyaları Düzenlemek için Hangi Programı Kullanıyorsunuz?” Bu haftaki anket sorusuna karşılık sizden beklediğimiz cevaplar ise aşağıdaki gibi sıralanıyor. Bu anket için özellikle belirtmek istediğiniz diğer seçeneğine dahil olabilecek uygulamalar varsa yorumlarınızda belirtirseniz seviniriz.

  • Lightroom
  • Photoshop / Elements (Adobe Camera Raw)
  • Kameranın Kendi Yazılımı
  • Capture One
  • Aperture
  • Diğer

Anketimiz hafta boyunca Türk Nikon anasayfada ve sağ panelde yer alacaktır. Oylarınızı ve eklemek istedikleriniz varsa yorumlarınızı bekliyoruz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

2 comments on “Anket: RAW (HAM) Dosyaları Düzenlemek için Hangi Programı Kullanıyorsunuz?

  1. Corel Magix gibi firmalarında programları mevcut onlar neden listeye katılmadı şahsen

    AfterShot Pro corel gayet başarılı

  2. Avatar for Alper Orus

    Selçuk Aksu

    Eskiden nikon capture nx idi şu an phostoshop cs6. :))

Cevap Yazın