Anket : Vizör mü? LCD Ekran mı? Hangisini Daha Sık Kullanıyorsunuz?

Türk Nikon haftalık anket serisinde bu hafta fotoğraflarınızı çekerken nereden baktığınızla ilgili bir soru soracağız. Vizör’e bakarak mı yoksa kullandığınız kameranın arkasında bulunan LCD ekrana bakarak mı fotoğraflarınızı çekiyorsunuz? Ya da biraz optik biraz dijital belirli durumlara göre her ikisini birden mi kullanıyorsunuz?

Vizör mü? LCD Ekran mı? Hangisini Daha Sık Kullanıyorsunuz?

Kullandığınız kameraya ve elbette sizin alışkanlıklarınıza göre değişebilen bu durum, muhtemelen DSLR kullanıcıları için ağırlıklı vizör (viewfinder) olacaktır. Benzer bir durum aynı alışkanlığın kompakt kamera kullanıcılarında karşımıza LCD ekran olarak çıkmasını sağlayabilir. Bu yüzden bu haftaki anket sorusu Vizör mü? LCD Ekran mı? Hangisini Daha Sık Kullanıyorsunuz? üç şıkka sahip.

  1. Vizörden bakmayı tercih ederim.
  2. LCD ekranı kullanarak çekim yapıyorum.
  3. İkisini birden ara ara kullanırım.

Basit bir şekilde “Vizör“, “LCD ekran” ya da “İkisi birden” seçimlerinden birisini seçerek katılabileceğiniz anketimiz hafta boyunca Türk Nikon anasayfada ve sağ panelde yer alacaktır. Oylarınızı ve eklemek istedikleriniz varsa yorumlarınızı bekliyoruz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

8 comments on “Anket : Vizör mü? LCD Ekran mı? Hangisini Daha Sık Kullanıyorsunuz?

  1. Avatar for Alper Orus

    Recep Ergin

    Elbette vizör.

  2. Tabiki her zaman için vizör tercihimdir, fakat bazı durumlarda topluluk gibi fotohaber anlamında çekecegim şahısı göremiyorsam LCD tercihim oluyor…

  3. Avatar for Alper Orus

    Ibrahim Cmrdık

    kesinlikle daima vizör.

  4. Avatar for Alper Orus

    Hilmi ŞAHİN

    Sıklıkla vizör kullanıyorum. Çok nadir olarakta LCD kullanıyorum.

  5. Benim nalet L310’da vizör bile yok. Nasıl yapıyım.

  6. Avatar for Alper Orus

    Ömer Can Yücesoy

    D5100 Kullanıcısıyım LCD ekranı Live View Çekimlerinde daima kullanırım ama Vizör Lcd fark etmez sonuçta Nikon kalite ve fark ortada

  7. Avatar for Alper Orus

    Osman EROĞLU

    İkisini birden ara ara kullanırım. Ancak tercihim hep vizör’den yana.

  8. Avatar for Alper Orus

    turan aktaş

    bence vizör olmalı

Cevap Yazın