Bir DSLR Kamerada Hangi Özellik Sizin İçin Önemlidir?

Türk Nikon haftalık anket serisinde geçen hafta sizin için bir DSLR kamerada olması gereken en önemli özellik hangisidir? Ya da bizim anket içerisinde sorduğumuz şekilde “Bir DSLR Kamerada Hangi Özellik Sizin İçin Önemlidir?” sorusunu sizlere iletmiştik.

Anket sorumuz Bir DSLR Kamerada Hangi Özellik Sizin İçin Önemlidir? aslında sizin için yüksek ISO performansı mı?, saniyede kaç kare fotoğraf çektiği mi?, DSLR’ın kullandığı sensör ve megapiksele bağlı olarak sunduğu fotoğraf çözünürlüğü mü? yoksa otomatik netleme alanlarının çokluğu ile size geniş bir AF noktası sunması mı? şeklindeki seçeneklerle sorulmuştu.

  • Yüksek ISO Performansı
  • Saniyede Çektiği Kare Sayısı (fps)
  • Sunduğu Fotoğraf Çözünürlüğü
  • Otomatik Netleme Noktalarının Çokluğu
  • Diğer

Bir DSLR Kamerada Hangi Özellik Sizin İçin Önemlidir?

Hafta boyunca Türk Nikon anasayfa üzerinde açık olan ankete katılım oranı ve Bir DSLR Kamerada Hangi Özellik Sizin İçin Önemlidir? sorusunun cevaplarına dair detayları ise hem size hem kendimize bilgi olması açısından grafik olarak sunuyoruz.

Kısaca toparlamak gerekirse anketimize oy kullanan toplam 170 kişiden 67‘si bir DSLR kamerada bulunması gereken en önemli özelliğin Yüksek ISO performansı olduğunu söyleyerek çoğunluğu oluşturmuşlar. Sensör kalitesi ve buna bağlı olarak sunduğu fotoğraf çözünürlüğünü 45 oy alarak ikinci sıraya yerleşmiş. AF Points yani otomatik netleme noktalarının çokluğu ise 30 oy alarak üçüncü olmuş. Son olarak bir DSLR kameranın saniyede çektiği kare sayısı 17 oy almış. Diğer seçeneğini işaretleyen 11 takipçimizden ise yorumlarıyla detaylarını belirtmelerini isteyebiliriz.

Her hafta farklı bir soruyla sizlerin karşısına çıkacak Türk Nikon Haftalık Anketi’nin sizlerin katkılarıyla fotoğraf dünyasında farklı bir arşiv oluşturacağını düşünüyoruz. Oylarınız için teşekkür ediyoruz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın