Bir Fotoğraf Yürüyüşünden Keyif Almak için 5 Önemli Tavsiye

Bildiğiniz üzere Nikon’un Türkiye’deki en keyifli adresi Türk Nikon ile uzun yıllardır fotoğraf sanatını genç nesillere aşılamayı hedef almış ve kısa adını GFK olarak bildiğimiz Genç Fotoğrafçılar Kulübü olarak, Dünya ile eş zamanlı bir şekilde gerçekleştirilen fotoğraf yürüyüşünün İstanbul ayağını düzenliyoruz.

13 Ekim 2012 Cumartesi günü fotoğraf sanatına gönül vermiş, acemi veya profesyonel, kompakt veya DSLR kamera ve marka gözetmeksizin herkesi saat 12:00’de Taksim Meydanı – Burger King önüne bekliyoruz. Öncesinde Türk Nikon olarak internet arşivimize bir katkı daha yapıp, bu büyük yürüyüş öncesi sizler için bir fotoğraf yürüyüşünden keyif almak için 5 önemli tavsiyesi toparlamaya çalıştık. Aşağıda bu detayları bulabilirsiniz.

Bir Fotoğraf Yürüyüşünden Keyif Almak için 5 Önemli Tavsiye

1. Rahat Olun

Birkaç saat boyunca ayaklarınızın üzerinde olacağınızı düşünerek kendinizi en rahat hissedeceğiniz kıyafetleri kullanmanız iyi olacaktır. Hava durumuna uygun bir giysinin yanısıra, yürüyüşe uygun bir ayakkabı ilk etapta yeterli olacaktır. Eğer güneşli bir hava yoksa aksesuar olarak şapka ve güneş gözlüğü gibi materyalleri yanınıza almamanız daha doğru olacaktır.

2. Yüklerinizi Hafifletin

Bu bir fotoğraf yürüyüşü ve gerçekten giysilerinizde gösterdiğiniz özeni kamera çantanızda veya yanınızda taşımayı düşündüğünüz kamera ekipmanlarında da göstermelisiniz. Bol cepli kanvas bir pantalonunuz varsa kamera çantasına bile gerek olmayabilir. İyi bir kamera askısı ile kameranızı belki daha rahat taşıyabilirsiniz.

3. Sadece Gerekli Malzemeleri Alın

Fotoğraf yürüyüşleri aslında gerçekçi konuşmak gerekirse sadece birkaç saat içerisinde yaşanıp sona eren bir etkinliktir. Bu yüzden elinizde kameranız yürüyerek bol bol fotoğraf çekeceğiniz sadece birkaç saatiniz olacak. Bu yüzden amaca hizmet etmesi ve size ağırlık yapmaması açısından sadece gerekli malzemeleri almanız doğru olacaktır. Tavsiyemiz yedek bir pil ve yedek bir hafıza kartı olacaktır.

4. Kendinize Güvenin ve Tek Lens Getirin

Hiçbirimiz güzel bir kompozisyon gördüğümüzde kaçırmak istemeyiz ve o an gördüğümüz o fotoğraf karesi için yanımızda doğru lensin olmasını arzu ederiz. Elbette her zaman herşey istediğimiz gibi olmamaktadır. Fotoğraf yürüyüşü için gerekli olan tek lens birçok odak uzaklığında size sonuç veren bir lens olacaktır. 70-200, 70-300, 18-135 ve elbette 18-200 gibi geniş odak uzaklığına sahip lensleri yanınızda getirebilirsiniz. Taksim ve İstanbul’un dar açılarını dikkate aldığınızda 18mm den türeyen lensler daha doğru olacaktır.

Sonuçta bu bir fotoğraf yürüyüşü ve eğer elinizdeki lensle kaçırdığınız bir kompozisyon varsa, ertesi gün doğru lensle aynı noktaya gelip çekim yapabilirsiniz 🙂

5. Kameranızı Devamlı Açık Tutun

Yukarıda belki tasarruflu davranmak konusunda tavsiyelerde bulunmuş olsak da kameranızı devamlı açık tutmanız, fotoğraf yürüyüşü esnasında fotoğrafını çekmek isteyeceğiniz bir fırsat çıktığında size kolaylık sağlayacaktır. Elbette kameranızı devamlı açık tutacağınız için yedek pil taşımanız gerektiğini tekrar belirtmiş olalım.

Son Sözler

Fotoğraf yürüyüşü esnasında yukarıda değinmeye çalıştığımız 5 önemli tavsiyenin yanısıra elbette yanınızda varsa kartvizitinizi getirin. Yürüyüş esnasında tanışacağınız birçok yeni insan olacak ve bilgilerinizi paylaşacaksınız. Farklı kişilerle iletişim kurduğunuzda yürüyüş sonrası temasta bulunmak için eposta adresinizi, telefon bilgilerinizi paylaşmanız gerekecektir. Bunu göz önünde bulundurup kartvizit taşımanız yerinde olacaktır.

 

Umarız “Büyük İstanbul Fotoğraf Yürüyüşü” ve daha sonra yapmayı düşündüğünüz fotoğraf yürüyüşlerinde size bu bilgiler fayda sağlamıştır.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

Bir yorum var“Bir Fotoğraf Yürüyüşünden Keyif Almak için 5 Önemli Tavsiye

  1. Avatar for Alper Orus

    abdülkadir

    ve mutlaka fotoğraf çekenlerle çıkın, yanınızda fotoğraf çekmeyen bir arkadaşınız varsa o gezi fotoğraf gezisi olmaktan çıkmıştır. :)))

Cevap Yazın