Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 6K Pro Tanıtıldı

Blackmagic Design, üst düzey dijital film çalışmaları için özellikler içeren yeni, daha güçlü model olan Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro’yu bugün duyurdu. Bu yeni model; daha parlak 1500 nitlik ayarlanabilir HDR dokunmatik ekran, dahili ND filtreleri ve daha büyük batarya özelliklerine sahip olmakla birlikte, isteğe bağlı bir elektronik vizörle de uyumludur. Bu model ayrıca; en son 5. nesil renk bilimi, 13 durak dinamik aralıklı Süper 35 HDR görüntü sensörü, 25.600 değerinde çift yerel ISO ve popüler bir EF lens yuvası sunar.

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro, dünyanın her yerindeki Blackmagic Design satıcılarından US$3.619 fiyat ile şimdi satışa hazır.

Blackmagic Pocket Cinema Camera’nın şık tasarımı, inanılmaz sayıda üst düzey dijital film özelliklerini, küçültülmüş elde taşınabilen bir modelde topluyor. Hafif karbon fiber polikarbonat alaşımdan yapılan kamera; kayıt, ISO, beyaz ayar ve örtücü açısı için tüm kontrolleri, parmaklarınızın ucuna getiren çok fonksiyonlu bir tutma yeri içerir. Gelişmiş bir dijital film kamerası olduğu için sensörü, termal gürültüyü azaltmak için tasarlanmıştır. Bu sayede, daha temiz gölgeler ve daha yüksek ISO elde etmeniz mümkün olur. Ayrıca, 5 inçlik büyük LCD ekranı 4K ve 6K çözünürlüklerde mükemmel netlik elde edilmesini mümkün kılar.

Daha büyük bir 6144 x 3456 Super 35 sensör ve EF mercek yuvası içeren Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K; odaklanmamış yaratıcı arkaplanlar ve muhteşem bokeh efektleri veren daha sığ alan derinlikli sinematik görüntüler oluşturmak için, daha büyük olan EF fotoğraf merceklerini kullanmanıza imkan tanır.

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro; yerleşik 2, 4 ve 6 duraklı ND filtreler ve parlak gün ışığında kullanım için ideal, eğimi ayarlanabilen 1500 nitlik HDR LCD ekran gibi ek profesynel özellikler içerir. Bunlara ek olarak, iki mini XLR ses girişine ve daha büyük bir NP-F570 tipi bataryaya sahiptir.

Kullanıcılar ister parlak gün ışığında ister neredeyse hiç ışık olmayan bir yerde çekim yapıyor olsunlar, 25.600’e varan çift yerel ISO ile 13 duraklı dinamik aralığı, tüm ışık koşullarında düşük gürültülü harika görüntüler elde edebilirler. Bununla birlikte, 6K modelleri, anamorfik mercekler ve sığ bir alan derinliğiyle çekim yapmayı mümkün kılan, daha büyük Süper 35 sensöre sahiptir. Tüm modeller, kullanıcıların tam çözünürlükte 60 fps’ye kadar veya sensör alanı düşürülmüş modda 120 fps’ye kadar çekim yapmasını mümkün kılar. Blackmagic renk bilimiyle bütünleşen harika bir sensör sayesinde kullanıcılar, piyasadaki en pahalı dijital film kameralarının çoğuyla aynı görüntüleme teknolojisine sahip olur.

6K modellerindeki EF mercek yuvası sayesinde kullanıcılar; DSLR, URSA Mini Pro ve hatta orijinal Blackmagic Cinema Camera gibi, başka kameralarla önceden kullandıkları mercekleri kullanabilirler. Kullanıcılar, inanılmaz derecede yaratıcı seçenekler ve göz kamaştırıcı sinema filmi kalitesinde objektif efektleri sunan, kolaylıkla bulunan fotoğraf lenslerini kullanabilirler. Aktif lens yuvası sayesinde, kullanıcılar kameranın üzerindeki butonları veya dokunmatik ekranı kullanarak netlik ve diyafram ayarlarını değiştirebilir.

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro, kameraya giren ışık miktarını kullanıcıların hızlıca azaltmasını mümkün kılan, yüksek kaliteli motorize IR ND filtrelerine sahiptir. Kameranın renk ölçümü ve renk bilimiyle eşleşmek üzere tasarlanmış 2, 4 ve 6 adımlı filtreler, zorlu ışık koşullarında bile kullanıcılara daha fazla özgürlük sağlar. IR filtreleri hem optik hem de IR dalga boylarını eşit bir şekilde filtrelemek üzere tasarlandıklarından, görüntülerdeki IR kirlenmesini ortadan kaldırır. Aktivasyon butonları kamera gövdesinin arkasında bulunur ve çok fonksiyonlu kabzadan tutarken, , başparmakla kolayca erişilebilir bir konuma yerleştirilmiştir. kullanıcı tarafından seçilebilen filtre ayarları, LCD üzerinde bir ND numarası, adım azaltma ya da kesir olarak görüntülenebilir.

Pocket Cinema Camera modelleri, 25.600’e varan çift yerel ISO özelliğine sahiptir, böylelikle sensörün tam dinamik aralığını korurken, görüntüde gren veya gürültüyü en aza indirmek üzere optimize edilmişlerdir. 400 yerel ISO değeri, set içi aydınlatmalı sahneler için idealdir. Kullanıcılar ISO ayarını değiştirdiğinde kazanç değeri de otomatikman ayarlanır, dolayısıyla kullanıcıların ışık kurmaya vakitleri olmadığında bile, mükemmel görüntüler yakalamaları kolaydır.

Blackmagic Pocket Cinema Camera standart, açık dosya formatlarını kullanarak kayıt yaptığından, kullanıcılar medyayı yeniden kodlamak için vakit harcamak zorunda kalmaz. Kayıt işlemleri; 4K’ya kadar tüm formatlarda endüstri standardı 10-bit Apple ProRes dosyalarında veya 6K’ya kadar tüm formatlarda, 12-bit Blackmagic RAW dosyalarında çalışır. Yazılım geliştiricileri, kendi uygulamalarına destek eklemek için ücretsiz olan Blackmagic RAW SDK’yı indirebilir ve kullanabilirler. En iyisi de dosyaların tüm işletim sistemleriyle uyumlu olmasıdır. Ayrıca, Mac için HFS+ formatında ve Windows bilgisayarlar için de ExFAT formatında kullanıcılar medya kartlarını ve diskleri formatlayabilirler.

Blackmagic Pocket Cinema Camera; çekimleri kadrajlamanızı ve doğru olarak odaklamanızı kolaylaştıran parlak 5 inçlik büyük bir dokunmatik ekran içerir. Ekran üstü katmanlar; durum bilgilerini ve kayıt parametrelerini, histogramı, odak boyama göstergelerini, seviyeleri, çerçeve kılavuzlarını ve bunlar gibi daha nice bilgiyi gösterir. Pocket Cinema Camera 6K Pro’nun LCD monitörü, yukarı ve aşağı eğilerek ayarlanabilen daha gelişmiş bir HDR ekrandır ve kullanıcının çekimleri her açıdan izleyebilmesine olanak verir. 6K Pro modelin HDR ekranı, 1500 nitlik parlaklığıyla parlak gün ışığında kullanım için idealdir.

Üst düzey URSA Mini Pro 12K’da bulunan 5. nesil renk biliminin aynısına sahip yeni Pocket Cinema Camera 6K Pro, her çekimde muhteşem, doğru cilt tonları ve aslına uygun renklerle daha da gelişmiş görüntü kalitesi sunar. Kullanıcılar, daha iyi görünen çekimler elde etmek için parlaklıklarda ve gölgelerde daha fazla renk verisi yakalamak üzere tasarlanmış yeni dinamik 12-bit gama eğrisinden faydalanabilirler. Renk bilimi, karmaşık Blackmagic RAW görüntü işlemlerinin bir kısmını da idare ettiği için, sensörden gelen renk ve dinamik aralık verileri metaveri aracılığıyla muhafaza edilir ve kullanıcılar bunları post prodüksiyonda kullanabilirler.Pocket Cinema Camera 6K Pro, dışarıda ve elde yapılan çekimleri daha hatasız ve kolay hale getirmek üzere, isteğe bağlı bir vizörü de destekler. Kullanıcılar, yerleşik yakınlık sensörü ve -4 ila +4 genişliğinde odak ayarı ile olağanüstü doğruluk sunan 4 mercekli cam diyopter özellikleriyle, yüksek kalite, entegre, 1280 x 960 renkli OLED ekrana sahip olur. Dahili bir dijital odak tablosu, kullanıcıların kusursuz bir vizör netlik kurulumuna sahip olmalarını sağlar. Kullanıcılar ayrıca, çerçeve kılavuzları gibi önemli durum bilgilerini de takip edebilir. Pocket Cinema Camera Pro EVF, tek bir kablo aracılığıyla Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro’ya hızlıca bağlanır. Vizör 70 derecelik bir dönme aralığına sahiptir ve hem sol hem de sağ göz için 4 farklı vizör lastiğiyle gelir.

Blackmagic Pocket Cinema Camera modelleri, yaka mikrofonları ve boom mikrofonları gibi profesyonel mikrofonların bağlanması için, 48 volt fantom enerjili bir mini XLR giriş içerir. 6K Pro modelinde 2 mini XLR bağlantısı olduğu için, kullanıcılar harici bir mikser kullanmadan 2 mikrofon ile 2 ayrı ses kanalının kaydını yapabilirler. Dört adet dahili mikrofon, son derece düşük gürültü tabanlıdır ve hem darbeye karşı dayanıklıdır hem de rüzgarsesini engeller. Böylece, her türlü mekanda mükemmel ses yakalarlar. Oynatım için dahili bir hoparlör ve 3.5mm’lik bir kulaklık jak girişinin yanı sıra, video kamera mikrofonları için 3.5mm’lik bir ses girişi de vardır.

Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K ve 6K, çıkarılabilen LP-E6 tip bataryaları kullanırken 6K Pro modeli, daha büyük NP-F570 bataryaları kullanır. Kullanıcıların bir çekim esnasında güç kesintisiyle karşılaşmamaları için kilitlenen bir DC güç konektörü kullanılmıştır. Bunlara ek olarak, kameranızla beraber gelen AC fişi, aynı anda hem kamerayı çalıştırıp hem de bataryayı şarj edebilir. USB-C genişletme portu bile bataryayı tampon şarj edebilir; böylece kullanıcılar taşınabilir batarya adaptörleri, cep telefonu şarj aletleri ya da dizüstü bilgisayarları kullanılabilirler. İsteğe bağlı batarya haznesi,. kullanıcıların gün boyu çekimlere devam etmesi için kameranın batarya ömrünü önemli ölçüde uzatmak üzere , iki ek batarya takmalarını mümkün kılar.

Pocket Cinema Camera modellerinin hepsi; üst düzey sinema filmleri, televizyon programları, reklamlar ve bunlar gibi nice yapımın oluşturulması için Hollywood’da kullanılan DaVinci Resolve Studio’nun tam bir sürümünü içerir. DaVinci Resolve; kullanıcıların aradıkları görüntüleri hızla bulmalarına, kurgulamalarına ve tamamlamalarına yardımcı olmak için tasarlanmış, sezgisel yeni özellikler ve akıllı kurgu araçlarına sahip, yeni hızlı kurgu sayfasını içerir. Yeni hızlı kurgu sayfasının yanı sıra; Davinci Resolve’nin efsanevi profesyonel kurgulama, gelişmiş renk düzeltme, ses için post prodüksiyon ve görsel efekt araçlarına, kullanıcılar tek bir yazılım uygulamasında sahip olur.

Blackmagic Design CEO’su Grant Petty şunları ifade etti: “Yeni Pocket Cinema Camera 6K Pro modelini tasarlarken, dijital film kameralarının üst düzey özelliklerinin hepsini bir Pocket Cinema Camera tasarımına sığdırmayı istedik.” “Böylece; harika ND filtreleri, isteğe bağlı vizör ve parlak HDR dokunmatik ekran gibi gelişmiş özelliklerin hepsini içeren, çok portatif bir dijital film çözümüne sahip olursunuz. Dijital film yapımcısı olan müşterilerimizin bu modeli çok beğeneceklerine inanıyoruz!”

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro Özellikleri

  • Karbon fiber polikarbonat alaşımdan tasarlandı.
  • 13 duraklı 6144 x 3456 sensör ve 25.600’e varan çift yerel ISO.
  • Geniş çeşitlilikteki EF merceklerle uyumlu.
  • Dahili 2, 4 ve 6 duraklı motorize ND filtreleri.
  • Harika düşük ışık performansı için 25.600 ISO.
  • Standart açık dosya formatları popüler yazılımlarla uyumlu.
  • Eğimi ayarlanabilen, 1500 nitlik HDR LCD ekran.
  • 5. nesil Blackmagic renk bilimi dahildir.
  • İsteğe bağlı Blackmagic Pocket Cinema Camera Pro EVF.
  • 48 volt fantom güç ile profesyonel mini XLR girişleri.
  • Daha büyük NP-F570 batarya, isteğe bağlı Blackmagic Pocket Camera Battery Pro Grip.
  • Post prodüksiyon için eksiksiz DaVinci Resolve Studio yazılımı dahil edilmiştir.

Stok Durumu ve Fiyatlandırma

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro; US$3.619 fiyat ile dünyanın her yerindeki Blackmagic Design satıcılarında şimdi satışa hazır.

Basın Fotoğrafları

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro ve diğer Blackmagic Design ürünlerinin tüm fotoğraflarına www.blackmagicdesign.com/tr/media/images adresinden ulaşabilirsiniz.

Blackmagic Design Hakkında

Blackmagic Design; dünyanın en yüksek kalite video kurgu ürünlerini, dijital film kameralarını, renk düzelticilerini, video çeviricilerini, video izleme cihazlarını, yönlendiricileri, canlı prodüksiyon switcher’lerini, disk kaydedicileri, dalga şekli monitörlerini ve sinema filmi, post-prodüksiyon ile televizyon yayıncılık endüstrileri için gerçek zamanlı tarayıcıları üretmektedir. Blackmagic Design’in DeckLink görüntü yakalama kartları, kalite ve düşük maliyeti bakımından post-prodüksiyonda bir devrim yaratmakla birlikte, firmanın Emmy™ ödüllü DaVinci renk düzeltme ürünleri de 1984 yılından beri televizyon ve film endüstrisine egemen olmuştur.

Blackmagic Design, 6G-SDI ve 12G-SDI ürünleri ve stereoskopik 3D ve Ultra HD iş akışları dahil, çığır açan yeniliklerine devam etmektedir. Dünyanın lider post prodüksiyon uzmanları ve mühendisleri tarafından kurulan Blackmagic Design’in; Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Japonya, Singapur ve Avustralya’da ofisleri bulunmaktadır. Daha fazla bilgiye www.blackmagicdesign.com/tr adresinden erişebilirsiniz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın