Bu Sene Nikon D400 Duyurulacak mı? Anketi Sonuçlandı

Türk Nikon haftalık anket serisinde geçen hafta ibreyi Nikon’un 2013 DSLR fotoğraf makinesi duyurularına kaydırıp geçen seneden beri duyurusu konusunda dedikoduların sıkça dolandığı Nikon D400 hakkında bir anket sorusu oluşturmuştuk.

Nikon D400 merakla beklenirken, ortaya çıkan Nikon D7100 DSLR, ilk etapta bu sene Nikon D400 olmayacak mı sorularını beraberinde getirmiş olsa da, Nikon Avrupa’nın  Nikon D7100 fotoğraf makinesinin D300s modelinin yerine gelmediğini resmi olarak açıklaması üzerine Nikon D400 dedikoduları tekrar ortaya çıkmış oldu.

Türk Nikon ana sayfa üzerinde açık olan ankete katılım oranı ve cevaplarına dair detayları hem size hem kendimize bilgi olması açısından aşağıda grafik olarak sunuyoruz.

Bu Sene Nikon D400 Duyurulacak mı?

 

d400_duyurulacak_mi

Kısaca toparlamak gerekirse anketimize oy kullanan toplam 174 kişiden 117′si bu sene Nikon’un DX format dizilişine bir D400 fotoğraf makinesini ekleyebileceğini düşünüyor. Ankete oy kullanan 57 kişi ise bu sene bir Nikon D400 duyurusu beklemediğini belirtmiş.

Nikon D400′e ilişkin genel olarak internette dolaşan dedikodular ise Haziran ayında bir duyurunun beklendiği ve özelliklerin ilk etapta D4 sensör ile 16 – 20 MP arası çözünürlük8fps çekim hızı, min 19/20 kare raw buffer, ölçümlemenin D800 ayarında 91K olması gibi sıralanıyor.

Her hafta farklı bir soruyla sizlerin karşısına çıkacak Türk Nikon Haftalık Anketi’nin sizlerin katkılarıyla fotoğraf dünyasında farklı bir arşiv oluşturacağını düşünüyoruz. Oylarınız için teşekkür ediyoruz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

Bir yorum var“Bu Sene Nikon D400 Duyurulacak mı? Anketi Sonuçlandı

  1. Avatar for Alper Orus

    Ümit Alper TÜMEN

    Alper Bey, Merhaba;
    Öncelike yazınız için teşekkür ederim. D7100′ ün buffer belleği özellikle seri çekimde RAW işleme kapasitesi yeterli olmadığı için bence D300s kullanan kişilerin tercihi olmayacaktır. Bu nedenle D400′ ün duyurulmasını bekliyorum.
    Selamlar,

Cevap Yazın