“Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması” Sonuçlandı

GÜBRETAŞ tarafından bu yıl “Tarımda kadın” temasıyla düzenlenen “Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması”nda Anadolu Ajansı muhabiri Anıl Bağrık birinci oldu.

GÜBRETAŞ’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye genelindeki gazete, dergi ile televizyonlardaki yerel ve ulusal medya mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya 47 ilden 236 eser katıldı.

Coşkun Aral, Rıza Özel, Nihal Gündüz, Galip Ataman, Mehmet Demirci, Selahattin Sevi, Halit Ömer Camcı ve Ferhat Şenel’in yer aldığı jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda birinciliği Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürlüğü bünyesinde Mersin’de görev yapan Anıl Bağrık kazandı.

Muğla’daki Yakamoz Gazetesi’nden Volkan Yıldız’ın ikinci ve İhlas Haber Ajansı foto muhabiri Melih Cevdet Tekşen’in üçüncü olduğu yarışmada, kadın foto muhabirlerini teşvik için verilen jüri özel ödülüne İstanbul’dan Zeynep Seda Çakır, mansiyon ödüllerine ise Gümüşhane’den TRT muhabiri Hüseyin Özgün, İstanbul’dan Milliyet Gazetesi foto muhabiri Ozan Güzelce ve Ankara’dan Bereket TV muhabiri Hakan Öztürk layık görüldü.

“Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması” Sonuçlandı

Açıklamada görüşlerine yer verilen GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, tarım sektöründe kadın emeğinin önemli bir yeri olduğu düşüncesiyle bu sene yarışmada “Tarımda kadın” temasını seçtiklerini belirtti.

Yarışmada ödül kazanan fotoğraflar ise aşağıdaki gibi sıralanıyor.

bu topragin renkleri basin fotograf yarismasi 01

1.’lik Odulu _ Anıl Bağrık _ Mersin

bu topragin renkleri basin fotograf yarismasi 02

2.’lik Odulu _ Volkan Yıldız _ Mugla

bu topragin renkleri basin fotograf yarismasi 03

3.’luk Odulu _ Melih Cevdet Tekşen _ Istanbul

bu topragin renkleri basin fotograf yarismasi 04

Juri Ozel Ödülü _ Zeynep Seda Çakır _ Istanbul

bu topragin renkleri basin fotograf yarismasi 05

Mansiyon- Hakan Öztürk _ Ankara

bu topragin renkleri basin fotograf yarismasi 06

Mansiyon- Hüseyin Özgün _ Gumushane

bu topragin renkleri basin fotograf yarismasi 07

Mansiyon- Ozan Güzelce _ Istanbul

 

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın