Bugün Giriş Seviyesi Bir Nikon DSLR Almak İsteseniz Hangi Kamerayı Tercih Edersiniz?

Türk Nikon haftalık anket serisinde geçen hafta size  giriş seviyesi Nikon Dslr kameraları biraz mercek altına almak için yönelttiğimiz soru “Bugün Giriş Seviyesi bir Nikon DSLR Almak İsteseniz Hangi Kamerayı Tercih Edersiniz?” şeklinde olmuştu. Buna bağlı olarak günümüz Nikon dünyasında DSLR’a giriş olarak tercih edebileceğiniz 4 farklı kamerayı şıklara eklemiştik.

Sizlere “Bugün Giriş Seviyesi bir Nikon DSLR Almak İsteseniz Hangi Kamerayı Tercih Edersiniz?” anket sorusunu yöneltirken, belki fiyatı düştüğü için, belki yeni olduğu için, belki ISO hassasiyeti ve piksel yoğunluğu daha kuvvetli olduğunu düşündüğünüz sebepleri ve tercih nedeninizi cevaplarda görmek istediğimizi belirtmiştik.

Anket sorumuzun şıkları aşağıdaki gibi sıralanmıştı.

Bugün Giriş Seviyesi Bir Nikon DSLR Almak İsteseniz Hangi Kamerayı Tercih Edersiniz?

Açıkçası katılımınız için teşekkür etmemiz gerekiyor. Çünkü Türk Nikon haftalık anketinde neredeyse bir hafta içerisinde küçük bir piyasa araştırması yaparak giriş seviyesi Nikon DSLR seçimindeki tercihleri net bir şekilde ortaya koymuş oldunuz.

Türk Nikon anasayfa üzerinde açık olan ankete katılım oranı oldukça yüksek oldu ve cevaplarına dair detayları ise hem size hem kendimize bilgi olması açısından grafik olarak sunuyoruz.

Kısaca toparlamak gerekirse anketimize oy kullanan toplam 505 kişiden 174′ü yeni çıkan Nikon D5200’ü büyük bir heyecanla bekliyor. Giriş seviyesinde 3000 serisine bakmam diyen ve Nikon D5100’de ısrarlı kişi sayısı 159 olarak sonuçlanmış. Tamam biz giriş seviyesindeki eğilimin Nikon D5100 ve D5200’de olduğunu anladık. Ancak enteresan rakam şimdi geliyor. Nikon D3100 tercih edecek kişi sayısı 90 olurken, buna rağmen Nikon D3200 tercih edeceğini belirten kişi sayısı 82 olmuş.

Buradan çıkan sonuç Nikon D3200’ün özelliklerine göre henüz fiyatlamada istenilen makul fiyat seviyesinde olmadığı ve özellikle giriş seviyesi modellerde rekabet çok olduğundan, mevcut Nikon D3100’ün fiyat/performansının giriş seviyesi DSLR düşünen birçok kullanıcı için artık uygun seviyeye gelmesi şeklinde de yorumlanabilir. Zaten Nikon D3200 çıktığında bile tercih edilen Nikon D5100 beklenen talebi ankette görürken, Nikon D5200’ün kullanıcılar tarafından merakla beklendiğini de tekrar notlarımıza ekleyebiliriz.

Her hafta farklı bir soruyla sizlerin karşısına çıkacak Türk Nikon Haftalık Anketi’nin sizlerin katkılarıyla fotoğraf dünyasında farklı bir arşiv oluşturacağını düşünüyoruz. Oylarınız için teşekkür ediyoruz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın