DxOMark, Nikon Coolpix A Kompakt Fotoğraf Makinesi için Test Sonuçlarını Yayınladı

Nikon, DX-format ve APS-C boyutlarında bir sensöre sahip Nikon Coolpix A isimli üst seviye dijital kompakt fotoğraf makinesini Coolpix serisine ekleyerek Coolpix modellerinin yeni amiral gemisini yaratmış oldu.  Nikon’un performans serisi Coolpix modelleriyle giriş seviyesi dijital SLR fotoğraf makineleri arasında bir noktada konumlanan yeni Coolpix A, giriş seviyesi DSLR fotoğraf makineleriyle aynı sensöre sahip ve 16.2 megapiksel CMOS sensöre sahip ve görüntü işlemci olarak EXPEED 2 kullanıyor.

Nikon Coolpix A resmi duyurusu ve buna ek olarak Nikon Coolpix A ile çekilmiş fotoğrafları sizlere aktardıktan sonra Nikon’un kendi açısından Coolpix A ile yeni bir segment yaratmasından ötürü biz de bu yeni dijital kompakt fotoğraf makinesi için bilinmesi gerekenleri, kullandığı aksesuarların listesini ve daha fazla tanıtım videosu ve örnek fotoğrafları derlediğimiz Nikon Coolpix  A hakkında bilinmesi gerekenler şeklinde bir yazı hazırlamıştık.

Bkz. Nikon Coolpix A Dijital Kompakt Fotoğraf Makinesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Her türlü dijital fotoğraf makinesi ve lenslerin testlerini gerçekleştirerek karşılaştırmasını yapan popüler site DxOMark, Nikon’un DX-format sensöre sahip üst seviye kompakt fotoğraf makinesi Nikon Coolpix A modelini mercek altına alıp ayrıntılı bir teste tabi tutarak diğer üretici markaların kompakt ve DSLR fotoğraf makineleriyle karşılaştırmasını gerçekleştirdi.

nikon-coolpix-a-dxomark

Nikon Coolpix A, DxOMark testlerinde kompakt fotoğraf makinesi ve DSLR arasında bir kameraya göre genel olarak 80 puan aldı. DxOMark tarafından en iyi 10 APS-C sensor fotoğraf makineleri arasına giren Nikon Coolpix A ile diğer kompakt fotoğraf makinesi ve DSLR modellerinin karşılaştırmalarını aşağıda bulabilirsiniz.

nikon-coolpix-a-dxomark-d5100-d7000

nikon-coolpix-a-dxomark-fujifilm-x100

nikon-coolpix-a-dxomark-nex-6-eos-m nikon-coolpix-a-dxomark-powershot-g1x

via Nikon Coolpix A Sensor Review by DxOMark

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın