En İyi iPhone Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları

En iyi iPhone fotoğraf düzenleme uygulamaları arayanlar için bazı önerileri derlediğimiz yazı içerisinde liste şeklinde çeşitli uygulamaları bulabileceksiniz.

Akıllı telefon tercihinizi Apple iPhone ile kullandınız ve devamlı gelişen kamera uygulaması ile fotoğraflar çekiyorsunuz! Bu fotoğrafları düzenlemek için başarılı ve kendini kanıtlamış bir fotoğraf düzenleme uygulamasına mı ihtiyacınız var? O zaman iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve diğer iOS tabanlı akıllı telefonlar ile kullanabileceğiniz en iyi iPhone fotoğraf düzenleme uygulamalarını sıralayalım.

Bildiğiniz üzere çektiğimiz fotoğrafların makine üzerinde ya da sonrasında üzerinde oynanması ve istenilen şekilde rötüşlenmesi olayına fotoğraf düzenleme diyoruz. Özellikle cep telefonu yani akıllı telefonlar ile fotoğraf çekmek yaygınlaştıktan sonra bu post processing işlemleri yapmayı kolaylaştıran mobil uygulamalar iOS platformlarında yerini almaya başladı.

Fotoğraf düzenleme işlemi kimi zaman ince ayar ve basit tonlamalar, kimi zaman ise daha fazla uğraş gerektirse de, herkes için ortak kullanılan ayarlar mevcuttur. Bu konuda muhtemelen Adobe Photoshop programı hayal gücünün sınır tanımadığını çeşitli efektler ile rahatça gösteriyor.

Photoshop programları kadar olmasa da beklentileri karşılayacak şekilde en iyi iPhone fotoğraf düzenleme uygulamaları olması her kullanıcı için önemli bir ihtiyaçtır.

En İyi iPhone Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları için Seçenekler

Bu yazımızda Apple’ın iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve diğer iOS tabanlı akıllı telefonları ya da iPad serisi tablet gibi cihazlarına indirip kullanabileceğiniz en iyi iPhone fotoğraf düzenleme uygulamaları için bir liste yapmaya çalıştık.

1. InstaSize

Instasize, sosyal medya kullanıcıları ve pazarlama alanındaki kişiler için daha yaratıcı olmalarını sağlamayı amaçlayan hepsi bir arada fotoğraf ve video düzenleme uygulamasıdır. Kullanıcı dostu bir platformda, herkes filtre ekleyebilir, kaydırma çubuklarıyla oynayabilir, metni kaplayabilir, kenarlık ekleyebilir ve daha fazlasını yapabilir. Ayrıca, geliştiriciler uygulamayı sık sık içerik eklemeleriyle güncellemek için sürekli çalışıyor.

Platform: iOS ve Android

InstaSize

2. SnapSeed

Snapseed, Google tarafından geliştirilmiş eksiksiz ve profesyonel bir mobil fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. Snapseed, fotoğraflarda keskinliği ve canlılığı artırmak veya azaltmak için filtreler sunar. Düzeltme fırçası, süsleme filtresi ve parlaklık filtreleri yanısıra yaratıcı fotoğraf çerçeveleri, dokular ve aydınlatma efektleri de vardır. Görüntüleri döndürebilir ve kırpabilirsiniz.

İndir: iOS

Fiyat: Ücretsiz

3. Enlight Photofox

Sosyal medyada paylaştığımız fotoğrafları düzenlemek için alternatiflerden birisi de Enlight Photofox uygulaması. Ücretli ve oldukça başarılı bir mobil fotoğraf düzenleme uygulaması olan Enlight’ın ücretsiz versiyonu olan Enlight Photofox sadece iOS platformunda Apple kullanıcılarına hitap ediyor.

İndir: iOS

Fiyaı: Ücretsiz ve Premium Enlight mevcut

4. Adobe Photoshop Express

Adobe Photoshop Express, mobil cihazlarda kolay, hızlı ve güçlü düzenleme için en iyi fotoğraf düzenleme ve kolaj oluşturma araçlarından birisidir. Temel seviyedeki tüm ihtiyaçlarınızı karşılayan uygulama ile fotoğraflarınızı kırpın, düzleştirin, döndürün, çevirin ya da kırmızı gözü düzeltin.

İndir: iOS

Fiyat: Ücretsiz

5. VSCO

Kolay uygulanabilen efektleri ile VSCO fotoğrafçılar arasında oldukça popüler bir uygulama. Doğal görünümlü efektler sunan VSCO, ilk olarak üzerindeki geniş fotoğraf düzenleme arayüzü ve kaliteli filtreleri ile İnstagram’a alternatif olarak çıkmıştı. Bir mobil fotoğraf düzenleme uygulaması olarak VSCO’ya özellikle Android platformunda benzersiz diyebiliriz.

Platform: iOS

Fiyat: Ücretsiz

6. Adobe Photohop Lightroom CC

Mobil cihazlar için Adobe Photoshop Lightroom CC size, fotoğraflarınızı düzenleme ve paylaşmak için güçlü, ancak basit bir çözüm sunan ücretsiz bir uygulamadır. Fotoğraflarınız üzerinde sayısız kontrol imkanı ve aynı zamanda Masaüstü Adobe Lightroom CC programı ile senkronize olması gibi artıları mevcuttur.

Platform: iOS 

Fiyat: Ücretsiz (Ek olarak Adobe Creative Cloud Photography Plan üyeliği gerekebilir.)

Değerlendirme

Bu yazıda en iyi iPhone fotoğraf düzenleme uygulamaları listesi oluşturup, gerektiğinde akıllı telefon veya tablet cihazlarla fotoğraf düzenleme işlemlerindeki seçenekleri görmeye çalıştık. App Store üzerinden indirebileceğiniz iOS uygulamaları ile profesyonel seviyede fotoğraf düzenle işlemleri yapmanız mümkün. Kullanımı kolay ve bolca filtre ve efekt sunan bu fotoğraf düzenleme uygulamaları sayesinde sosyal ağlarda daha iyi görseller paylaşabilirsiniz. Eğer mobil platformlarda eklemek istediğiniz iPhone fotoğraf düzenleme uygulaması varsa listeyi genişletebiliriz.

Bu yüzden listede yer almayan ama sıklıkla kullandığınız en iyi iPhone fotoğraf düzenleme uygulamaları yorumlarınızda paylaşırsanız gerekli güncellemeleri yaparak yazıyı daha zengin hale getirebiliriz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın