Favori Prime Lensiniz Hangisi? Anketi Sonuçlandı

Türk Nikon haftalık anket serisinde geçen hafta sizlere kullandığınız lenslere ilişkin bir anket sorusu sormuştuk. Anket sorusu Favori Prime Lensiniz Hangisi? şeklinde oluşurken sabit odaklı prime lenslerden favorinizi, ya da bir başka deyişle prime lenslerden hangi odak mesafesini daha sık tercih ettiğinizi belirtmenizi istemiştik.

Önceki yazılarımızda fotoğrafçılık için konuşmamız gerekirse, gerçekten fotografik becerilerinizi geliştirmenin bir diğer yolunun sadece tek bir sabit odak lens yani prime lens kullanımından geçmekte olduğundan bahsetmiştik.

Bkz. Fotoğraf Tekniğinizi Geliştirmenin En Güzel Yolu : Prime Lens Kulanmak

Anketin şıklarını sık kullanılan standart odak mesafeleri üzerine oluşturmuştuk. 24mm, 35mm, 50mm, 85mm, 100mm ve Diğer seçeneklerinden oluşan ankete katılım oldukça fazla oldu.

Türk Nikon ana sayfa üzerinde açık olan ankete katılım oranı ve cevaplarına dair detayları hem size hem kendimize bilgi olması açısından aşağıda grafik olarak sunuyoruz.

Favori Prime Lensiniz Hangisi? Anket Sonuçları

favori_prime_lens_anket-sonucu
Kısaca toparlamak gerekirse anketimize oy kullanan toplam 604 kişiden 250′si prime lensler için favori odak mesafesini 50mm şeklinde işaretlemiş. Bu da tercihlerin neredeyse %40’ına denk geliyor. 85mm odak mesafesi için 104 oy gelirken, 35mm için 91 oy kullanılmış. 24mm odak mesafesi 60 oy alırken, 100mm ise 52 oy almış.

Her hafta farklı bir soruyla sizlerin karşısına çıkacak Türk Nikon Haftalık Anketi’nin sizlerin katkılarıyla fotoğraf dünyasında farklı bir arşiv oluşturacağını düşünüyoruz. Oylarınız için teşekkür ediyoruz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

2 comments on “Favori Prime Lensiniz Hangisi? Anketi Sonuçlandı

  1. 50mm 1.8D 270 TL haliyle en çok kullanılan prime de.
    Bu nedenle bu anket 50mm çıkması süpriz olmadı.

Cevap Yazın