Fotoğrafçılık Dünyasından Haberler, Dedikodular, Tanıtımlar #2

Fotoğrafçılık dünyasından haberler, dedikodular ve tanıtımlara ilişkin gündemde yer alan başlıklara bakacağız. Fotopedi üzerinde belirli aralıklarla devam eden bu bölümde fotoğraf yarışmaları ve sergi tatınıtmlarına ilişkin gelişmeleri de bulabileceksiniz. Bunun yanı sıra fotoğrafçılık dünyasından haberler bölümünde ise fotoğraf makineleri ve lensler hakkında en güncel bilgileri aktarmaya çalışacağız.

Öncelikle kamera sektöründen başlayalım. 2021 yılının ilk günlerinde iki büyük firma duyurusu gerçekleşti. Her ne kadar kamera sektörü son yıllarda daralsa da, özellikle aynasız fotoğraf makineleri üreticiler açısından yeni ilgi odağı olmaya devam ediyor. Bildiğiniz üzere her sene başında yapılan CES etkinliği bu sene çok sönük geçti. Ama Sony ve Fujifilm Ocak ayının sonlarında oldukça önemli ve sektöre ivme kazandıracak ürünleri piyasaya sürdüler.

Bunların başında Sony’nin etkileyici özelliklere sahip olan yeni kamerası Alpha A1 (ILCE-1, A1), başlıktaki üç inanılmaz fotografik özelliği – 50.1MP, 30fps, 8K@30p –  ile oyunun kurallarını değiştiriyor. Sony A1 özellikleri ve fiyatı yazısında tüm detayları bulabilirsiniz. Fujifilm ise X Summit Global 2021 etkinliğinde iki aynasız fotoğraf makinesi ve üç lens içeren büyük duyurusunu  gerçekleştirdi. Şirket, tamamen yeni bir 100 megapiksel, orta format GFX 100S kamera ve GF 80mm f/1.7 R WR lensi duyurmanın yanı sıra, hava şartlarına karşı korumalı XF 27mm f/2.8 R WR prime ve süper kompakt XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WR telefoto zoom lens ile yenilenmiş X-E4‘ü son kullanıcıyla buluşturmuş oldu. Şimdi gelin bunların dışında fotoğrafçılık dünyasından haberler ve dedikodulara beraber bakalım.

ZY Optics, Leica M için popüler Mitakon Speedmaster 50mm f/0.95 serisine ekliyor

Çin’in önde gelen hızlı diyaframlı lens üreticisi ZY Optics, Leica M bayonet Mitakon 50mm f/0.95 lensin piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Lens, Leica M kamera sistemleriyle çalışacak şekilde özel olarak yeniden tasarlandı ve odak yardımı için telemetre bağlantısını destekliyor. Lens ayrıca, Nikon Z veya Sony FE fotoğraf makineleriyle kullanıldığında otomatik netleme performansının keyfini çıkarabileceğiniz adaptör ile de uyumlu. Kaynak

Nikoz Z7 Sensor Sony Tarafından Geliştirildi

Bu zaten önceki Nikon DSLR fotoğraf makineleri haberlerinden de bildiğimiz bir konu. Nikon Z7 fotoğraf makinesinin içindeki sensörün Sony tarafından yapıldığı artık doğrulandı. TechInsights (daha önce Chipworks olarak biliniyordu), Nikon Z7’nin içindeki sensörler hakkındaki raporlarını yayınladı. Bu rapora göre Nikon Z7, Sony IMX309BQJ sensörünü kullanıyor. Sensör 45,7 megapiksel ile sunuluyor. Kaynak

Sigma, RF / Z yuvalı lensler gelebilir!

Son haberlere göre Sigma, 2021’de hem Nikon Z hem de Canon RF yuvaları için lensler üretmeyi planlıyor. Sigma CEO’su Kazuto Yamaki geçtiğimiz günlerde ICAN Yönetim İncelemesinde Japon şirketin Sigma lensleri Canon RF ve Nikon Z montajlı kamera sistemlerine getirme ‘olasılığına’ baktığını doğrulayan bir makale kaleme aldı. Şimdiye kadar Sigma’nın aynasız lensleri Panasonic, Leica ve kendi kameraları ve Sony E yuvası için yalnızca L bayonet olarak mevcuttu. Kaynak

Canon, kamera uydusundan fotoğraf çekmenize izin veriyor!

Canon, CE-SAT-1 Dünya görüntüleme uydusunun bir vitrini olarak, CES için yapılan bir gösteri kapsamında herkesin uzaydan kendi Dünya fotoğraflarını çekmesine izin veriyor.

Canon CE-SAT-1, şirketin Haziran 2017’de uzaya fırlattığı kabaca bir şarap fıçısı büyüklüğündeki bir mikro uydudur ve modifiye edilmiş bir Canon EOS 5 Mark III kamera ile donatılmıştır. Kamera yörüngesinden yaklaşık 3,7 mil x 2,5 millik bir zemin alanını fotoğraflayabilir. Uydu ayrıca 3720 mm odak uzaklığına sahip 40 cm Canon Cassegrain teleskopu ve geniş açılı görüntüler için kullanılan bir Canon PowerShot S110 ile donatılmıştır. Detaylar için bkz.

TTartisan, Öküz Yılını M montajlı 50mm F0.95 ana lensinin parlak kırmızı versiyonuyla kutluyor

TTartisan, Ox Yılını kutlamak için tamamen manuel 50mm F0.95 Leica M yuvalı lensinin yeni bir özel sürüm versiyonunu duyurdu. Lens, bir çift taraflı asferik öğe, bir ultra düşük dağılım öğesi ve beş yüksek kırılma öğesi içeren sekiz grupta on bir öğe içeren daha monokrom kardeşleriyle optik olarak aynıdır. F0.95 ila F16 açıklık aralığına sahiptir, minimum 70 cm (28 “) odaklanma mesafesi sunar, 14 bıçaklı bir diyafram kullanır ve 67 mm ön filtre dişine sahiptir. Detaylar!

Insta360 One R, 1″ sensöre sahip modüler aksiyon kamerası!

Insta360 One R, Lego tuğlaları gibi birbirine geçen modüler bir aksiyon ve 360 kamera. Kullanıcıların en önemli özelliklere bağlı olarak üç kamera veya mod arasında seçim yapmasına olanak tanır. ‘1 İnç Sürümü’ (550 USD), 1 “tipi büyük bir sensör kullanır, Leica markalı bir lense sahiptir ve 5.3K video ve 19MP görüntüler yakalar,” 360 Edition “(430 USD) 5.7K küresel video yakalar ve ‘4K Sürümü’ (300 $), 4K video çeken 12MP sensör içerir.

Insta360 ONE R 1 – Temel Özellikleri

  • Düşük ışık dostu 1 inch sensör
  • 30 fps’de 5,3K çözünürlüğe kadar video
  • 3: 2 ve 16: 9 en boy oranlarında 19 MP fotoğraflar
  • Ham fotoğraflar
  • Yerleşik FlowState görüntü sabitleme
  • Tamamlayıcı iOS / Android uygulaması aracılığıyla Starlapse modu, Color Plus, Night Shot ve diğer yaratıcı özellikler
  • Pil Tabanına Çekirdek modülüyle monte edildiğinde ve Montaj Çerçevesine takıldığında 16 ‘ye kadar su geçirmez (Çekirdek modülü, Pil Tabanı ve Montaj Çerçevesi ayrı satılır)

Canon, yapay zeka destekli otomatik kamera PowerShot PICK’i tanıttı

Canon, yapay zeka destekli kamera PowerShot PICK için Japon kitle fonlaması sitesi Makuake’de bir kampanya başlattı. Kampanyanın hedefi 1.000.000 ¥ olmasına rağmen yaklaşık 100.000.000 Yen destek alarak oldukça başarılı olduğunu kanıtladı.

Deneysel PowerShot PICK kamera bir sahneyi analiz edebilir, insanları tanımlayabilir, yüzlerini takip edebilir ve ardından yapay zeka kullanarak bir fotoğraf çekmek için ideal anı belirleyebilir. Kaba bir çeviride Canon, PICK’ten “otomatik çekim kamerası” olarak bahsediyor. PowerShot PICK, Canon’un optik, video işleme ve yapay zeka teknolojisini birleştiriyor. Kaynak

Ilford, 35mm bas-çek film kamerası Sprite 35-II’yi piyasaya sürecek!

Ilford, 1960’larda piyasaya sürülen orijinal Sprite 35’in yeniden hayata geçirildiği ucuz ve yeniden kullanılabilir 35mm film kamerası Sprite 35-II’yi duyurdu.

60 yaşındaki selefi gibi, Sprite 35-II de çok basit bir bas-çek fotoğraf makinesi. İstediğiniz filmi atın, filmi ilk kareye ilerletin ve çekime başlayın. Kamera, 1/120s’lik sabit bir deklanşör hızına sahip ve tek elemente sahip 31mm F9 sabit odaklı lens kullanıyor.

Sony, FX6 Full-frame Profesyonel Kamera!

Sony, Sinema Grubu’nun en yeni üyesi FX6 (model ILME-FX6V) kamerayı kamuoyuna tanıttı. FX6, Sony’nin sektör lideri Dijital Sinema Teknolojisi ile Alpha aynasız fotoğraf makinelerinin gelişmiş görüntü oluşturma özelliklerini birleştiriyor.

Sony FX6 Özellikler

  • 4K (QFHD) yüksek kare hızlı 120 fps kayıt
  • Dahili elektronik değişken ND filtresi
  • 35 mm Full Frame, tek çipli CMOS görüntü sensörü
  • 10,2 Megapiksel
  • ISO 800/12800 (Cine EI modu, D55 Işık kaynağı)
  • Gerçek Zamanlı Eye AF ve Yüz Algılama gibi son teknoloji video işlevleri
  • DCI 4K60p | UHD 4K120 | 1080p240
  • S-Log 3 EI’de 15+ Duraklı Dinamik Aralık
  • 8,8 cm (3,5 tipi) Dokunmatik Ekran
  • Ağırlık – 890 g

Canon, 150 milyon değiştirilebilir RF ve EF lens üretimini kutladı

Canon, Ocak 2021’de 150 milyonuncu değiştirilebilir (EF ve RF) lensini üretme konusunda ‘önemli kilometre taşına‘ ulaştığını duyurdu. Başarıyı kutlayan basın açıklamasında Canon, 150.000.000’uncu şanslı objektifin Canon RF lens serisinin telefoto zoom modeli RF 70–200mm F2.8 L IS USM olduğunu belirtti. Basın açıklaması.

Fotoğrafçılık dünyasından haberler, dedikodular ve tanıtımlara ilişkin aktaracağımız bilgiler bu edisyonda şimdilik bu kadar. Eğer kıyıda köşede kalmış fotoğraf ve fotoğrafçılığa ilişkin rastladığınız haberler varsa yorumlarınızla katkıda bulunabilirsiniz. Görüşmek üzere !

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın