Sony Alpha A1 Duyuruldu : 50.1 Megapiksel, 30fps ve 8K video kaydı

Aynasız fotoğraf makineleri döneminin En ‘Profesyonel‘ Kamerası Sony Alpha 1 duyuruldu. Sony’nin etkileyici özelliklere sahip olan yeni kamerası Alpha A1 (ILCE-1, A1), başlıktaki üç inanılmaz fotografik özelliği – 50.1MP, 30fps, 8K@30p –  ile oyunun kurallarını değiştiriyor. Bu yazıda sizlere Sony A1 özellikleri ve fiyatı başta olmak üzere tüm detayları aktarmaya çalışacağız.

Sony Alpha 1 şüphesiz etkileyici. Tek ve son derece güçlü bir foto/video çekme cihazına dönüşen birden fazla kamera hattında yıllarca süren teknolojik gelişmelerin belki de doruk noktası. Aynı zamanda, bir şirketin yapabileceği en iyi fotoğraf makinesinin vücut bulmuş hali. Tabii tüm bunları fiyatından bağımsız, sektörel olarak sunduğu özelliklere istinaden söylüyorum. DSLR döneminde hatırlarsınız, Canon 1D ve tek basamaklı Nikon D serisi modeller üst düzey sundukları özelliklerle profesyonelleri desteklemek için teknolojide yapılabileceklerin çoğunu gösteren cihazlardı. Çoğunlukla olimpiyatlar öncesi sunulan, spor, vahşi yaşam fotoğrafçıları, gazeteciler ve daha büyük form faktörünü tercih eden bazı stüdyo fotoğrafçıları için olduğu anlamına geliyordu.

Sony Alpha 1, Sony A1 ise başka bir model. Bir piramit gibi düşünürseniz en tepede, kendi başına duracak, premium, en pahalı, en güçlü cihaz konumunda. Yani düşünün bunun altında Sony a7R IV ve a9 II var 🙂 Biri 60MP çözünürlüğe sahip diğeri hız ve video odaklı. Bunların da altında,  a7 III ve a7c var. Ve düşünün hepsi tam kare ve hepsinin ayrı ayrı ihtiyaca yönelik güzel özellikleri var. Ama Sony Alpha 1, Sony A1, ILCE-1 bambaşka. Sony’den çıkıp diğer markalar açısından bile bakılsa, Canon EOS R5 ve Nikon Z7 II, piramidin en fazla A7R Mark IV seviyesine ulaşabiliyor.

Sanki Sony A1, tüketicilerin bir markaya güvenmesi ve piramidin tepesinde kendilerine en uygun ürünü arayanların, ürünleri tararken tepede en iyiyi göstermek için tasarlanmış. Şimdi tüm bunları Sony A1 özellikler açısından görmek ve bu kameranın neler sunduğuna bakmak isteyebilirsiniz. Buyrun o zaman!

Sony Alpha 1, Sony A1, ILCE-1 Özellikler

Sony Alpha 1 (a1), 50MP Yığılmış BSI-CMOS sensör ve gövdede görüntü sabitleme özelliğine sahip, üst düzey bir tam kare aynasız fotoğraf makinesidir. A1, dev 9.44M noktalı (240 fps) EVF’sinde 30 fps’ye varanhızlarda karartmasız çekim imkanı sunar. Hızlı işleme ve yüz / göz / hayvan algılama özellikli Sony’nin en yeni otomatik odaklama sistemine sahiptir. Elektronik deklanşör titremeyi ortadan kaldırmak için tasarlanmıştır ve 1/200 saniyelik bir flaş senkronizasyonu sunar (mekanik deklanşörle etkileyici bir 1/400 saniyedir).

Bir ‘Piksel Kaydırmalı Çoklu Çekim’ modu, 16 pozlamayı bir PC’de işlenmesi gereken 199 MP’lik bir görüntüde birleştirir. Kamera, çift bantlı Wi-Fi üzerinden kontrol edilebilir veya USB veya Ethernet üzerinden bir PC’ye bağlanabilir. Sony, standart HEIF formatını desteklemeye ek olarak, daha küçük dosya boyutları için bir ‘Hafif HIEF / JPEG’ seçeneği ekledi.

Sony A1, 400Mbps bit hızında yüksek hızda örneklenmiş 8K / 30p ve 120 fps’ye kadar yüksek hızda 4K videolar yakalar. Kamera 10 bitlik 4: 2: 2 video kaydedebilir ve S-Cinetone, S-Log2 / 3 ve HLG Log formatlarını destekler. Uyumlu harici kayıt cihazlarına 16 bit Raw kayıt da mevcuttur. Sony Alpha 1’in gövdesi, 30 dakikalık kesintisiz 8K kayda izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Sony A1, LCD ile 530 / şarj ve EVF ile 430’a kadar çekim süresine sahip NP-FZ100 pil kullanır.

Bir Bakışta Sony A1 Temel Özellikler

  • 50,1 MP Tam Çerçeve Exmor R BSI CMOS Sensör
  • BIONZ XR Görüntü İşlemcisi
  • 30 fps’ye kadar Çekim, ISO 100-204800
  • 10-Bit’te 8K 30p ve 4K 120p Video
  • 240 fps Yenileme Hızı ile 9,44 m-Noktalı EVF
  • 759 Noktalı Hızlı Hibrit AF
  • 5 Eksenli SteadyShot Görüntü Sabitleme
  • Çift Sürücü Mech. Deklanşör, 1/400 Sn Senkronizasyon
  • 5 GHz Wi-Fi, 1000BASE-T Ethernet
  • Çift CFexpress Tip A / SD Kart Yuvası

Daha fazlası için Sony TR.

Sony Alpha 1, Sony A1, ILCE-1 Satış Fiyatı

Sony Alpha 1, Sony A1, ILCE-1 için açıklanan gövde fiyatı 6.500 dolar seviyesinde yer alıyor. Türkiye’de de satılacak modelin Türkiye satış fiyatını henüz bilmiyoruz ancak 60 bin TL‘ye yakın bir gövde fiyatını şimdiden öngörebiliriz. Üst seviye profesyonellere hitap edecek Sony A1 için çıkış tarihi Mart 2021 olarak belirtilmiş. Sony a1 için yurtdışı siparişi düşünenler için ön sipariş linkleri Amazon, B&H, Adorama.

Best Lenses for Sony a1 | Best Memory Cards for Sony a1Sony A1 Availability & in Stock Tracker

Sony Alpha A1 Tanıtım Videoları

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

3 comments on “Sony Alpha A1 Duyuruldu : 50.1 Megapiksel, 30fps ve 8K video kaydı

  1. Dijital makinaların devri artık kapanıyor. Cep telefonu kameraları yüzünden. Artık DSLR makinaları sadece profesyoneller kullanacak. Onlarda Moda, spor muhabiri vb.

    • Avatar for Alper Orus

      Alper Orus

      Giriş seviyesi kompakt modeller için geçerli olabilir evet ama APS-c sensöre sahip gövdelerden başlayarak fotoğraftaki kalite farkını hissedebiliyorsunuz. Kanımca orta ve özellikle üst seviye aynasız makineler ile sektör yoluna devam edecektir.

Cevap Yazın