Canon EOS R5 Aynasız Fotoğraf Makinesi – Özellikleri ve Fiyatı

Canon EOS R5, profesyonel fotoğrafçılar ve film yapımcıları için özel olarak tasarlanmış bir full frame aynasız fotoğraf makinesidir. Canon EOS R5 hakkında bilinmesi gereken özellikler ve satış fiyatı için tüm bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz. Gelin bir bakışta Canon EOS R5 8K Fotoğraf Makinesi özelliklerine bakalım.

Aynasız fotoğraf makineleri hakkında bildiklerinizi bir kez daha gözden geçirmenizi sağlayacak EOS R5, 8K ham video kaydı, mekanik bir deklanşörle 12fps sürekli çekim sunan ve 5 eksenli sensöre sahip ilk EOS kameradır.

EOS R5, Canon’un 2020’deki amiral gemisi tam kare aynasız fotoğraf makinesi, sensörünün tüm genişliğini kullanarak saniyede 20 kareye ulaşan hızlarda göz alıcı 45 megapiksel fotoğraflar veya sinematik 12 bit 8K RAW videolar çekebilmenizi sağlıyor. Gelişmiş AF, derin öğrenme teknolojili yapay zeka kullanılarak programlanmış kamerada, sarsıntıyı 8 duraklamaya kadar azaltabilen, gövde içi görüntü sabitleme özelliğine sahip tamamen yeni, Canon tarafından geliştirilmiş 45MP CMOS sensöre sahiptir.

Fotoğraf makinesi, tüm çerçeve boyunca 1053 AF noktasına sahip Dual Pixel AF II sistemini kullanır. Gelişmiş otomatik odaklama sistemi, hem insanları hem de hayvanları izlemek için Derin Öğrenmeyi kullanır. Canon R5, elektronik deklanşörüyle 20 fps’de ve mekanik deklanşörle 12 fps’de sürekli AF ile seri çekim yapabiliyor. EOS R5, Raw veya H.265 çekim olarak kaydedilen 30p ve 24p’de 8K video çekebilir. Ayrıca 120p’ye kadar yüksek hızda örneklenmiş 4K görüntüleri yakalayabilir. Ayrıca C-Log ve HDR PQ desteklenmektedir.

SLR tarzda sunulan Canon EOS R5, sağlam bir yapıya sahiptir ve hava şartlarına dayanıklıdır. OLED elektronik vizörü 5,76 milyon noktaya ve 0,76x büyütmeye sahiptir. Tamamen dönebilir LCD’si 2,1 milyon noktaya ve dokunmaya duyarlıdır. Kamera ayrıca çift hafıza kartı yuvasına sahiptir: biri SD, diğeri CFexpress kartlarla uyumludur. Gerçek zamanlı FTP aktarımını destekleyen çift bantlı Wi-Fi sunar.

Bir Bakışta Canon EOS R5

Canon EOS R5 Özellikleri

  • 45 MP Tam Kare CMOS Sensör
  • DIGIC X Görüntü İşlemcisi
  • 8K RAW – 29,97 kare/sn’ye kadar kırpmasız, dahili kayıt
  • 8K kırpmasız, dahili kayıtlı video çekimi – Canon Log’da (H.265) 4:2:2 10-bit’e veya HDR PQ’da (H.265) 4:2:2 10-bit’e kadar 29,97 kare/sn.
  • 4K kırpmasız, dahili kayıtlı video çekimi – Canon Log’da (H.265) 4:2:2 10-bit’e veya HDR PQ’da (H.265) 4:2:2 10-bit’e kadar 119,88 kare/sn.
  • Canon Log’da 4:2:2 10-bit veya HDMI üzerinden HDR PQ çıkışta 4:2:2 10-bit’te 4K 59,94 kare/sn
  • Dual Pixel AF, tüm video modlarında tüm çözünürlüklerde ve çekim hızlarında kullanılabilir.
  • 5 eksenli optik IBIS / Lens IS ve fotoğraf makinesi IBIS’inin birleştirilmesine olanak sağlar.
  • Çift kart yuvası – 1x CFexpress ve 1x SD UHS-II
  • Sensör Kaydırma 5 Eksenli Görüntü Sabitleme
  • 20 fps seri çekim
  • ISO Hassasiyeti – Otomatik, 100 – 51200 (Genişletilmiş: 100 – 102400)

Pil ömrü, LCD kullanılarak 320 çekim / şarj ve 120fps’de çalışan EVF ile 220 çekim olarak belirlenmiştir (60 fps varsayılan hızı kullanmak size 330 çekim sağlar). Daha fazla pil ömrüne ihtiyacınız varsa, 349 USD değerinde BG-R10 tutacağı bu sayıları ikiye katlayacaktır. Ayrıca, bir Ethernet girişi ve gelişmiş çoklu kamera bağlantılı çekim ekleyen bir Kablosuz Dosya Aktarıcı tutacağı da vardır ve 999 dolara satılmaktadır.

EOS R5 ile elindeki EF lensleri kullanmak isteyen Canon DSLR kullanıcıları için “EF-RF” adaptörü sunuldu.. Bu sayede Canon kullanıcıları mevcut EF / EF-S lensleri EOS R aynasız fotoğraf makinesi ile kullanabilecekler. Bkz.  Canon Lensler Uyumluluk Tablosu

Canon EOS R5 Satış Fiyatı

Canon EOS R5 satış fiyatı sadece gövde için $3,899 dolar olarak belirlenmiş. Eğer EOS R5 tam kare aynasız fotoğraf makinesini RF 24-105mm F4L IS USM kit lens ile beraber almak isterseniz fiyatı $4,999 dolar seviyesini buluyor. Canon R5 Türkiye satış fiyatı ise mevcut dolar kuruna bağlı olarak 45.000 TL ile 46.000 TL arasında değişmektedir.

Canon EOS R5 Tanıtım ve İnceleme Videoları

Canon EOS R5 İnceleme Sonuçları

Canon EOS R5, ister portre, etkinlik, düğün, spor, aile toplantıları ve daha fazlasını çekiyor olun, hemen hemen her tür fotoğrafçılık alanı için çok uygundur. EOS R5, kaliteli bir tam kare yüksek çözünürlüklü aynasız kamera arayan hemen hemen herkes için harika bir seçenektir.

Kimler için uygundur: Manzara, etkinlik, portre ve düğün fotoğrafçılarının yanı sıra, fotoğraf makinesinin elektronik deklanşör modunda hızlı seri çekim hızından yararlanabilen spor fotoğrafçıları.

Daha Fazla Canon EOS R5 Bilgisi için Basın Duyurusundan

Görüntü kalitesinde yeni bir çağ

Yüksek çözünürlüklü fotoğraflarda yeni standartlar ve bu standartlarla uyumlu olağanüstü 8K video kalitesi. EOS R5, çarpıcı 20 fps elektronik deklanşör veya 12 fps mekanik deklanşör ile fotoğraf ve filmlerin görüntü kalitesini tamamen yeni bir seviyeye taşıyor. Olağanüstü performans sunacak şekilde geliştirilen EOS R5, zengin özelliklere ve incelikli bir tasarıma sahiptir.

Film yapımcılığı

En iyi çalışmalarınızı çarpıcı 8K videolara adayın ve yaratıcı çekimler için heyecan verici yeni olanakların tadını çıkarın. Böyle yüksek bir çözünürlükte EOS R5, film yapımcılığı dünyasını tamamen genişletmenize ve hikayenizi anlatmanın yeni dinamik yollarını keşfetmenize olanak tanır.

Görüntü sabitlemede yeni standartlar

Bir Canon fotoğraf makinesinde ilk kez, titremeyen son derece net görüntüler ve filmler sunmak için IS özelliğinden yararlanan Canon RF lensleriyle uyumlu şekilde çalışan Dahili Görüntü Sabitleme özelliği sunuluyor. Her zaman en pürüzsüz ve en net sonucu elde edeceğinizi bilerek tripod kullanmadan çekim yapın.

Bulut bağlantılı ve çok daha fazlası

Canon’un yepyeni image.canon hizmetine bağlanabilen dahili Wi-Fi sayesinde hareket halindeyken fotoğraf ve video çekin ve bunları aktarın. Otomatik Görüntü Aktarımı ile uyumlu olan EOS R5, hareket halindeyken çekim ve düzenleme yapmanızı ya da içeriği otomatik olarak ev bilgisayarınıza indirmenizi sağlar.

Canon’ un geliştirdiği yeni aynasız fotoğraf makinesi Canon EOS R5 full frame (tam kare) CMOS sensörü, görüntü işleme, optik ve diğer son teknoloji teknolojilerini geliştiriyor. EOS R Sistemi, daha geniş bir lens montaj çapı, kısa arka odak ve kamera ile lens arasında veri iletimi için yüksek hızlı sistem sayesinde lens tasarımında daha fazla özgürlük sağlar, böylece daha yüksek görüntü kalitesi ve daha fazla kolaylık sağlayan bir görüntüleme sistemi elde edilir.

Şu anda geliştirilmekte olan yeni full frame aynasız kamera, görsel anlatımın sınırlarını genişletmek için yüksek hızlı sürekli çekim ve 8K video kaydı gerçekleştirmek için EOS R Sisteminin avantajlarından tam olarak yararlanacak. Ayrıca, gelişmiş iletim işlevselliği, çalışabilirlik ve güvenilirlik sayesinde daha verimli bir iş akışına katkıda bulunabilir. Bu geliştirmeler ve daha fazlası, yeni kameranın EOS Serisi “hız, konfor ve yüksek görüntü kalitesi” kavramını daha yüksek bir seviyeye yükseltmesine yardımcı olacak.

Canon’un EOS R Sistemi’ndeki yeni nesil tam kare aynasız fotoğraf makinelerinin ilki olan Canon EOS R5, bir kamera kullanarak yaklaşık 20 fps’ye kadar yüksek hızlı sürekli çekim gibi gelişmiş özellikleri mümkün kılan yeni geliştirilmiş bir CMOS sensörü içerecek elektronik obtüratör ve mekanik bir obtüratör kullanarak yaklaşık 12 fps’ye kadar – sporcuların spor etkinliklerinde ve diğer hızlı hareket eden nesnelerde çekimini kolaylaştırmak için. Buna ek olarak, kameranın 8K video yakalama özelliği, kullanıcıların video çekiminden yüksek çözünürlüklü fotoğraf elde etmesini ve 8K videoyu daha yüksek kaliteli 4K videoya işlemesini sağlayarak görsel ifade için yeni olanaklar sunuyor.

Dahası, Canon EOS R5, kamerayı entegre eden yüksek performanslı koordineli görüntü sabitleme (IS) sistemi ile donatılmış ilk Canon kamera olacak. bağlı RF lenslerde IS sistemli vücut içi IS. Kamera ayrıca çift ortam kartı yuvalarına sahip olacak ve görüntü dosyalarının cihazdan image.canon bulut platformuna otomatik olarak aktarılmasını destekleyecek.

Best Lenses for Canon EOS R5 | Best Memory Cards for Canon EOS R5

Read more Canon Camera Rumors

Canon EOS R5 Kullanım Kılavuzu

Canon EOS R5 Yazılım Güncellemeleri

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın