Fotoğrafçılık Dünyasından Haberler, Dedikodular [Haziran 2016]

Fotoğrafçılık dünyasından yeni haberler ve dedikodulara ilişkin bilgileri güncellediğimiz bu yazıda Haziran 2016 itibariyle gündemde yer alan başlıklara kısaca bakacağız.

Bildiğiniz üzere dünyanın en büyük dijital görüntüleme fuarı olan Photokina 2016 iki yılda bir gerçekleşiyor ve bu sene Eylül ayında Almanya’nın Köln şehrinde kapısını ziyaretçilere açacak.

Photokina öncesinde birçok fotoğraf makinesi ve lens üreticisi yoğun bir şekilde hazırlıklarına devam ediyor. Bir taraftan 2016 başındaki iki önemli fuarda duyurulan yeni modellerin incelemeleri yanısıra, Eylül ayına doğru görücüye çıkarmayı düşündükleri kamera ve lens modellerine ilişkin haberler gündemi oluşturuyor.

Haziran 2016 itibariyle fotoğrafçılık dünyasından haberler ve dedikodular

Türk Nikon olarak Nikon’a ilişkin haberleri sıcak bir şekilde sunduğumuzdan bu yazıda sektördeki diğer üretici markaların haberlerini bulacaksınız. Şimdi gelin fotoğrafçılık dünyasından yeni haberler ve dedikodulara beraber bakalım.

canon-eos-5d-mark-iv

Photoshoplanmış 5D Mark III

Canon fotoğraf makinesi ve lens haberleri

Canon 5D Mark IV Being Tested in the Wild, Coming in August : Bu sene Photokina kapsamında Canon’un duyurması beklenilen en önemli gövdelerden birisi olan EOS 5D Mark IV’e ilişkin yeni bilgiler sızmaya başladı. Buna göre Canon 5D Mark IV’ün final versiyonu profesyonel fotoğrafçılara sahada test edilmesi için dağıtılmış. Yeni full-frame DSLR’ın Photokina öncesinde Ağustos gibi resmi duyurusunun yapılması bekleniyor.  Popüler model Canon 5D Mark III’ün çıkış fiyatına yakın bir fiyatla sunulması beklenen kameranın DIGIC7 görüntü işlemcisi içereceği ve bu sayede 60fps hızında 4K video ve 120 fps hızında 1080p video kaydı gerçekleştirebileceği gelen dedikdoular arasında.

Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS replacement coming to Photokina : Canon, EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM lens yenilemesi olarak yeni bir telefoto zoom objektif duyurmayı düşünüyor. Photokina’ya hazırlık kapsamında gelmesi düşünülen lens modeli USM motor içerecekmiş.

Canon EF 16-35mm f/2.8L III lens scheduled for Photokina 2016 : Canon’un geniş açı lens diziliminde önemli bir yere sahip 16-35mm f/2.8’ün Mark III versiyonu da bu yaz duyurulması beklenen ürünler arasında yer alıyor. Dedikodulara göre Canon’un EF 11-24mm f/4L USM için bütçe dostu bir alternatif yaratma isteği kullanıcıları EF 16-35mm f/2.8L III objektif ile tanıştıracak.

Mayıs 2016 itibariyle Canon tarafındaki resmi duyurular ise şu şekilde gerçekleşti. Dijital kompakt fotoğraf makinesi PowerShot SX620 HS duyuruldu. Canon Speedlite 600EX II-RT Flaş ve aynasız fotoğraf makineleri için EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM objektif duyuruldu.

Sony fotoğraf makinesi ve lens haberleri

Rumors about the 72MP Sony A9 prototype camera : Sony tarafında use tam kare aynasız modellerde en üst seviyede yer alacak amiral gemisi niteliğindeki Sony A9 bekleniyor. Yaklaşık 70 ile 80 megapiksel sensör çözünürlüğü ile duyurulması beklenen model için neredeyse her gün farklı bir dedikodu gündeme sızıyor. Hatta bunların arasında sınırsız RAW fotoğraf çekebilen tampon bellek bile yer alıyor.

Fujifilm fotoğraf makinesi ve lens haberleri

first-fujifilm-x200-specs

Fujifilm tarafında ise gündem oldukça yoğun. X-serisi aynasız fotoğraf makinelerine yönelik objektifleri üzerinde çalışan firma sene başında üst seviyedeki X-Pro2 modelini resmi olarak duyurmuştu.

Fujifilm XF 23mm f2 WR lens rumored to be announced for Photokina 2016 : XF 23mm f/2 WR lens ismindeki weather resistance ibaresinden de anlaşılacağı üzere hava şartlarına dayanıklı bir objektif olarak gelecek. X-mount lenslerde XF 35mm f/2 R WR için APS-c sensörlerde tam 35mm’e karşılık gelecek şekilde bir alternatif olacak objektif için duyuru zamanı elbette Photokina etkinliği.

Fujifilm X200 camera coming with the same 23mm lens : Fuji’nin belki de en güzel işlerinden birisi olan X100 serisinin tam anlamıyla yenilemesi acaba bu sene gelecek mi? 2010 yılında başlayan serüven X100S ve X100T ile devamlılık sağlamıştı. Şimdi ise Photokina için firmanın en büyük sürprizi X200 ile yapması bekleniyor. Şu an için dedikodular 24-megapiksel APS-c görüntü sensörü ve 35mm’e denk gelen sabit 23mm f/2 lensi işaret ediyor.

First Fujifilm X-T2 Images Appear Online : Fuji’nin Photokina için sürpriz sayılamayacak kadar görüntüleri sızan modeli ise yeni X-T2. Aynasız fotoğraf makinesi eBay UK üzerinde XF 10-24mm f/4 R OIS lens bağlanmış şekilde listelemelerde görüntülendi. Fujifilm X-T2’nin özellikler açısından X-Pro2 üzerindeki 24.3-megapixel APS-C X-Trans CMOS III sensör, 10fps sürekli çekim hızı ve artırılmış tampon bellek ile gelmesi bekleniyor.

olympus-e-m1-mark-ii-rumors

Olympus fotoğraf makinesi ve lens haberleri

Olympus E-PL8 sensor might be in 16-megapixels resolution : Olympus’un PEN serisindeki yeni üyesi E-PL8 olacak gibi. Micro Four Thirds sensör ile sunulan bu aynasız fotoğraf makinesinin yeni nesil 20MP yerine E-PL7 üzerindekiyle aynı 16-megapiksel görüntü sensörü ile duyurulması bekleniyor.

Olympus E-M1 Mark II announcement rumored for Photokina 2016 : Evet Olympus’un bu sene düzenlenecek Photokina 2016 etkinliğindeki bombası OM-D E-M1 Mark II aynasız fotoğraf makinesi olacak gibi gözüküyor. Özellikle profesyonel aksiyon ve spor fotoğrafçıları hedefleyen ürünün Sony tarafından geliştirilen 20-megapiksel Micro Four Thirds sensör kullanacağı biliniyor. Diğer taraftan 4K video kaydı ile gelmesi beklenen yeni amiral gemisi model 1/32000s elektronik deklanşör özelliği ile gelebilir. Hatta resmi duyurunun M.Zuiko 25mm f/1.2 PRO lens içermesi de yüksel ihtimaller içerisinde, bizden söylemesi…

Evet, fotoğrafçılık dünyasından yeni haberler ve dedikodulara ilişkin bilgileri güncellediğimiz Haziran 2016 edition şimdilik bu kadar. Umarız böyle bir yazı ile fotoğraf makineleri ve lens haberlerine ilişkin gündemi yakalayabilmişsinizdir.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın