Fotoğraflarınızı Nerede Depoluyorsunuz? Anketi Sonuçlandı

Fotoğraflarımızı çektikten ve gerekirse düzenledikten sonra depolamak üzere farklı yöntemler deneyebiliyoruz. Fotoğraflarımızı depolamak için bilgisayar diskinde tutmaya devam ediyor olabiliriz. Ya da taşınabilir harici bir diske kopyalayıp orada saklıyor olabiliriz.

Bu tarz fiziki ekipmanların hasar görme ihtimaline karşı bulut depolama (cloud computing) olarak bilinen fotoğraf paylaşım ve saklama servislerini kullanıyor olabiliriz. Ayrıca günümüz dijital dünyasında mobil cihazlarla çekilen çoğu fotoğraf yine bu mobil cihazların (güvenli olmasa da) SD kartları üzerinde saklanabilmektedir.

Türk Nikon haftalık anket serisinde geçen hafta sizlere fotoğraflarınızı nerede sakladığınızla ilgili bir soru sormuştuk ve anket başlığımız “Fotoğraflarınızı Nerede Depoluyorsunuz?” şeklinde oluşmuştu.

Türk Nikon ana sayfa üzerinde açık olan ankete katılım oranı ve cevaplarına dair detayları ise hem size hem kendimize bilgi olması açısından grafik olarak sunuyoruz.

fotograf-depolama

Kısaca toparlamak gerekirse anketimize oy kullanan toplam 189 kişiden 96′sı çektikleri fotoğrafları depolamak için taşınabilir harici disk kullanıyormuş. 89 kişi fotoğraflarını bilgisayarın diskinde depoladıklarını belirtirken, bulut depolama olarak bilinen online fotoğraf saklama sitelerini 4 kişi kullanıyormuş. Anket sonuçlarının en sevindirici tarafı ise takipçilerimizden hiçbirisi fotoğraflarını akıllı telefon üzerinde saklamıyormuş.

Her hafta farklı bir soruyla sizlerin karşısına çıkacak Türk Nikon Haftalık Anketi’nin sizlerin katkılarıyla fotoğraf dünyasında farklı bir arşiv oluşturacağını düşünüyoruz. Oylarınız için teşekkür ediyoruz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

3 comments on “Fotoğraflarınızı Nerede Depoluyorsunuz? Anketi Sonuçlandı

  1. Avatar for Alper Orus

    Turan Babacan

    Sanırım kimse ikinci bir elde depolamayı güvenli bulmuyor.

  2. Avatar for Alper Orus

    ercan kahraman

    Harici diskte saklıyordum fakat diskte arıza meydana geldi ve 5000 adete yakın fotoğrafım yokoldu..artık önemli gördüklerimi fotoğraf kağıdına baskı yaptırıyorum

Cevap Yazın