Gezi Fotoğrafçılığı Serisi – Svetlana Eremina ile Hindistan

Gezmek, seyahat etmek, farklı insanları ve kültürleri tanırken yeni yerler keşfetmek, her zaman insan için yenileyici ve heyecan verici olmuştur. Bu düşünceyle yola çıkarak sizleri Türk Nikon Gezi Fotoğrafçılığı serisi ile tanıştırmıştık. Gezi fotoğrafçılığı serisi içerisinde ilk konuğumuz Mutlu Topaloğlu’nun Nepal gezisinden sonra pusulayı ülkemize çevirmiştik ve Kadir İrkin ile Kula gezisini beraber yapıp birbirinden güzel rengarenk Kula evlerini görmüş olduk. Şimdi ise yönümüzü Hindistan’a çeviriyoruz.

Bugün ise gezi fotoğrafçılığı serisinde fotoğraf kareleriyle bizlere Hindistan’ı anlatacak kişi daha önce konuk fotoğrafçı serisinde bizlere İstanbul’un sokaklarını anlatan Svetlana Eremina olacak. Önce Svetlana Eremina kimdir kısaca bahsediyor olalım. Ardından sizi Hindistan fotoğrafları ve gezi notlarıyla baş başa bırakalım.

Svetlana Eremina Sibirya/Rusya’da yaşıyor. 2008 yılından beri özellikle belgesel fotoğrafla ilgilenen Svetlana, Rusya’da belgesel fotoğraf yarışmaların da önemli dereceler almış. Türkiye’de düzenlenen ”Yollar, Yolculuklar” adlı  fotoğraf yarışmasında finale kalan Svetlana Eremina, halen Rusya, Türkiye ve Hindistan’da belgesel fotoğraf çalışmaları yapmaya devam etmektedir. Aynı zamanda Rusya Fotoğraf Sanatçıları Derneği Üyelerinden birisidir.

Gezi Fotoğrafçılığı Serisi – Svetlana Eremina ile Hindistan

Hindistan harika bir ülke! Şuana kadar gördüğüm en inanılmaz yer!

Hindistan’da hepsi birbirinden çok farklı insanlar görebilirsiniz. Kuzeyi güneyinden, doğusu batısından farklı bir ülke. Hindistan’ın içinde seyahat etmek sanki aynı ülke içinde yüzlerce farklı ülke görmek gibi.

gezi-fotografciligi-svetlana-hindistan-01

Benim favorim kuzeydeki Rajasthan bölgesi. Rajasthan bölgesi küçükken düşlediğim Hindistan’a birebir uyuyor. Harika sokaklar, birbirinden renkli kıyafetler içerisinde kadınlar, sokaklarda filler dolaşıyorlar.

gezi-fotografciligi-svetlana-hindistan-02

Rajasthan’ın her şehrinin kendine has bir rengi var, Udaipur’daki evler genellikle beyaza boyanmış durumda, Jodhpur mavi ve Jaipur ise pembe bir şehir.

gezi-fotografciligi-svetlana-hindistan-05

Bir yaygın söylenişe göre yıllarca önce Çingeneler bu bölgelerde yaşamışlar ve buradan  dünyaya yayılmışlar. Eğer insanların kıyafetlerindeki,takılarındaki renk çeşitliliğine bakarsanız bu gayet mantıklı bir söylem.

gezi-fotografciligi-svetlana-hindistan-04

Beni küçüklüğümde hayalini kurduğum Hindistan’a götüren bir başka şehir ise ‘’Yıkım Tanrısı’’ Shiva’ nın şehri  Benares (yeni isimiyle Varanasi)

gezi-fotografciligi-svetlana-hindistan-03

Benares kolay bir şehir değil,zayıf, hayata karşı dirençsiz insanların yaşayabileceği bir yer ise hiç değil. Hayat burada inanılmaz hızlı,inanılmaz zor.Ama bir kez bile olsa mutlaka görülmesi gereken bir şehir.

gezi-fotografciligi-svetlana-hindistan-06

gezi-fotografciligi-svetlana-hindistan-07

Hindistan dünyadaki en yoksul ülkelerden biri olarak bilinir, ancak burada insanlar yoksullukla nasıl baş edebileceklerini ve hayatta kalabileceklerini öğrenmişler. Bütün yaşamsal zorluklara rağmen diğer insanlara karşı hassasiyetlerini kaybetmeden yaşamasını biliyorlar.

gezi-fotografciligi-svetlana-hindistan-08

Bharat ( Hindistan’ın Sanskritçe ismi) dünya ile ilişkinizin koptuğu bir yer.Burada hiçbir şeyin önemi yok.Bütün koşullar burada gittikçe zayıflıyor. Ben Hindistan’da seyahat ederken kendimi bütün dünyadan,cep telefonumdan, e-mailimden ve hayatın her gün getirdiklerinden gittikçe uzaklaştırdım ve onlar da dünyamdaki önemlerini gittikçe kaybettiler. Kendimle ve dünya ile yüzleşme fırsatı buldum.

gezi-fotografciligi-svetlana-hindistan-09

gezi-fotografciligi-svetlana-hindistan-10

Çok şanslıyım ki yedi defa Hindistan’ı ziyaret etme şansı buldum ve büyük bir hevesle yeniden gidebilmeyi ümit ediyorum.

Svetlana  Eremina WebSite  :  http://shafali2883.livejournal.com/

Svetlana Eremina Facebook    :  http://www.facebook.com/svetlana.eremina.31

“Svetlana Eremina – Hindistan Gezi” yazısını sizlere sunmamızı sağlayan Serkant Hekimci’ye Türk Nikon olarak ayrıca teşekkür ederiz.

Sizde bu projenin içinde yer almak istiyorsanız. Bizimle info@fotopedi.org adresinden irtibata geçebilirsiniz. Gezi Fotoğrafları Serisi’ndeki beklentimiz; kısa özgeçmişinizle birlikte, en fazla 25 fotoğraftan oluşan ve “Türk Nikon Gezi Fotoğrafçılığı Serisi” kısmında bahsettiğimiz detayları içerecek şekilde geziyi anlatan fotoğrafları, her bir fotoğrafın hikayesiyle birlikte bize e-mail ile göndermeniz.  Gönderinizi takiben yapılacak değerlendirme neticesinde sizde bu projenin bir parçası olabilirsiniz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın