Google Nexus 5 Kamerası Nikon Sensör Kullanabilir

Her yeni Android işletim sistemi sürümünün temsilcisi niteliğinde sunulan Google’ın akıllı telefonu Nexus telefonlar, her sene farklı bir üretici marka tarafından çıkarılıyor. Google Nexus modellerinin yeni adayı Google Nexus 5 bu sene Google’ın LG ile işbirliği sonucunda duyurmayı düşündüğü Nexus akıllı telefon adayı konumunda.

Google Nexus 5 özelliklerine ilişkin detaylar dedikodu bazında dolaşırken, önemli bir ayrıntı yeni Nexus 5 akıllı telefonun kamera sensörünün Nikon tarafından sağlanacağının söylenmesiyle ortaya çıktı. Google’ın Nexus 5 kamerasındaki sensör seçimini Nikon’dan yana yapacağını ve Nikon’un 3 sensörlü bir modülü cihaza entegre edeceği söylentiler arasında dolaşıyor.

Bu üçlü sensör ise Htc’nin Htc One ile sunduğu Htc Ultra Piksel veya Sigma Foveon X3 üzerinde kullanılan aynı teknolojinin kullanılması düşünülüyormuş. Biraz daha detaylandırmak gerekirse daha küçük bir megapiksel sayısına sahip üç sensördeki katmanları, tek bir yüksek çözünürlüklü görüntü oluştururken daha iyi renk oluşturmak ve ışık yakalamak için kullanılması anlamına geliyor. Detaylı bilgi için > Htc Ultrapiksel yazısına bakabilirsiniz.

Nikon-camera-Nexus-phone

Google Nexus 5 kamerası hakkında ortaya çıkan bu dedikoduyu destekleyen unsurlar arasında ise Google ile Nikon’un Android tabanlı dijital kompakt fotoğraf makinesi Coolpix s800c için geçmişte birlikte çalıştıkları ve özellikle Google’ın yeni Nexus telefonunda kamera anlamında devrim niteliğinde bir yenilik düşünmesinin yattığı söyleniyor.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın