Fotoğrafçılar için Instagram hashtag kullanımı

Fotoğraf yükleme ve paylaşım hizmeti sağlayan popüler sosyal medya kanalı Instagram kullanmak isteyen fotoğrafçılar için hashtag kullanımı nasıl olmalıdır? Bu yazıda Instagram hashtag nedir ve nasıl kullanılır detaylandırmaya çalışıyoruz.

Bilindiği üzere Instagram genelde insanların birbirleriyle etkileşimde bulunmak için kullandığı bir platform. Kişisel zevk, beğeni ve yaşamların paylaşılmasından farklı olarak, “Fotoğrafçılık” anlamında bu servise baktığımızda ulaşabildiğiniz kitlenin yüksek olması için hashtaglerin önemi daha fazla ortaya çıkıyor. 

Instagram hashtagleri sayesinde takipçi sayınızı ya da ulaştığınız kitleyi artırabilirsiniz ancak bunun için kullandığınız hashtaglerin doğru ve yerinde olması gerekiyor.

Peki nedir bu hashtag? Sosyal medyada hashtagler birçok alanda karşımıza çıkıyor. Twitter sayesinde tanıştığımız hashtagler, bugün Instagram arama sayfasında en çok kullanılan öğeler arasında yer alıyor. Milyonlarca kullanıcının paylaştığı fotoğrafa ilişkin kelime etiketlerini diyez sembolü kullanarak belirtmesine hashtag denmektedir. Şimdi Instagram hashtag nedir ve fotoğrafa başlangıç aşamasında olanlar için nasıl kullanılır? detaylarına bakalım.

Giriş : Instagram hashtag nedir?

Hashtagleri veya Instagram taglarını profilinize uzanan ya da fotoğraflarınızın diğer kullanıcılara ulaştığı bir boru hattı gibi düşünebilirsiniz. 

Kullandığınız her etiket, diğer kullanıcılarla etkileşim kurmanızı sağlar. Eğer 5 hashtag kullanırsanız, fotoğrafınızı görüntülemek için başkalarının kullanabileceği 5 yol sunmuş olursunuz. Eğer bunu 30 yaparsanız bir o kadar farklı hattı profilinize bağlamış olursunuz. Instagram hashtag kullanımı olmadan, ekosistem içerisinde görünebilmenizin tek şansı mevcut takipçileriniz  olacaktır. Diğer bir deyişle keşfetme sayfasında gözükme ihtimaliniz oldukça düşüktür.

Aynı etiketleri kullanan kullanıcıların paylaştığı fotoğrafların / videoların kronolojik havuzuna girmek için en ideal yöntem hashtaglerdir. Bunu hashtag yani diyez sembollü etikete tıklayarak görebilirsiniz. Böylelikle diğer kullanıcıların benzer ilgi çekici veya aynı nişteki fotoğraflarına ulaşabilirsiniz. 

Örneğin, bir portre fotoğrafçısıysanız ve diğer portre fotoğrafçıları veya fotoğraflarını bulmak istiyorsanız, #portre #portrait etiketi, diğer kullanıcıların fotoğraflarını etiketlediği portre fotoğrafları içermelidir. 

Instagram Hashtag Nasıl Kullanılır?

Instagram uygulaması bir fotoğraf altında en fazla 30 tag eklemenize izin vermektedir. Fakat ilk etiketi ekledikten yaklaşık 5 dakika sonra yeni bir 30 tag grubunu yorum olarak paylaşımın altına ekleyebilirsiniz. Bu arada Instagram’da paylaştığınız fotoğrafın başlığında düzinelerce hashtag bulundurma fikrinden hoşlanmıyorsanız, bunları yorum kısmında da kullanabilirsiniz. 

Bazı hashtaglar diğerlerinden daha popülerdir. Bununla birlikte elbetter popülerlik her zaman ne kadar etkin olduğuna işaret etmemektedir. Bunu bir örnekle anlatmamız gerekirse, #photooftheday, #like4like, #instagood, #iphoneonly, vb. etiketler son derece popülerdirler. Ne yazık ki, pek çok kullanıcı bu ve benzer etiketleri fotoğraflarında eklediğinden, fotoğrafları saniyeler içinde havuza gömülerek neredeyse keşfedilmeyecek hale gelmektedir. Buna ek olarak, Instagram popüler hashtagler, genellikle bu etiketi fotoğraflarda kullanan bir sürü bot / spam sahibine aittir. Yani Instagram takipçi sayısını arttırmak için söz konusu etiketlerle yayınladığınız fotoğraflarda aynı zamanda profilinize çok fazla spam yorum kazandıracağınızı unutmayın.

Instagram Hashtag Nasıl Kullanılır?

İyi bir Instagram kullanıcısı olun

Instagram hashtag kullanımını doğru bir şekilde yaptıktan sonra ikinci adım fotoğraflarınızı “hub” olarak ifade edilen çeşitli sayfalarda paylaşmak olmalıdır. 

Hub’lar, çalışmalarınızı, karşılık gelen hashtag’ları kullanmanız için özelleştirecek sayfalardır. Farklı estetik özelliklere sahip binlerce hub var; Doğa, manzara, yaban hayatı, portre, şehir manzarası veya seyahat olsun size uygun özellikte bir sayfa mutlaka bulursunuz. Örneğin portre konusunda hub arıyorsanız, @portraitpage @theportraitpr0ject @pursuitofportraits @discoverportrait @portraitmood ya da çeşitli fotoğraf makinesi üreticileriyle etkileşimde olmak istiyorsanız @nikonusa @nikonaustralia @nikontop @canon_photos @canonusa @sonyalpha @sonyimages @fujifilmx_us @fujifilm_xseries gibi örnekleri sayabiliriz.

Instagram hashtag nedir ve kullanımı nasıl olmalıdır? detaylandırmaya çalıştık. Eklemek istedikleriniz varsa yorum kısmında belirtebilirsiniz. 

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın