Kadın Gözüyle Hayattan Kareler ’14 Sonuçlandı

Anadolu Hayat Emeklilik’in bu yıl sekizincisini düzenlediği ve kadınlara özel tek fotoğraf yarışması olan Kadın Gözüyle Hayattan Kareler 14 sonuçlandı. ‘Hayata Dair’ temasıyla fotoğraf tutkunu kadınları buluşturan yarışmada Ferah Budak, ‘Balon’ adlı fotoğrafıyla birinciliğe layık görüldü. Fatma Gökmen, ‘AVM Halleri’ adlı fotoğrafıyla ikinci olurken Ümran Özdemir ‘Döngü’ adlı fotoğrafıyla üçüncü oldu. Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması’na bu sene 967 yarışmacı 4.449 fotoğrafla katıldı.

İlk kez düzenlendiği 2007 yılından bu yana 8 bini aşkın kadının, 36 bini aşkın fotoğrafla katıldığı ‘Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması’ Türkiye’nin en çok ilgi gören fotoğraf yarışmalarından biri haline geldi. Binlerce kadını fotoğraf etrafında buluşturan Kadın Gözüyle Hayattan Kareler, Türk kadınının sosyal, kültürel ve toplumsal gelişimine katkıda bulunmayı hedeflerken, kadınlara kendilerini ve hayata bakışlarını özgürce ifade edebilecekleri bir platform sunuyor.

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler ’14 Sonuçlandı

Bu sene 967 yarışmacının 4.449 fotoğrafla katıldığı yarışmada Ferah Budak, ‘Balon’ adlı fotoğrafıyla birinciliğe layık görüldü. Fatma Gökmen, ‘AVM Halleri’ adlı fotoğrafıyla ikinci olurken Ümran Özdemir ‘Döngü’ adlı fotoğrafıyla üçüncü oldu.

kadin gozuyle hayattan kareler_3

Ümran ÖZDEMİR | Döngü

Anadolu Hayat Emeklilik tarafından Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında, ‘Hayata Dair’ temasıyla düzenlenen yarışmanın bu yılki seçici kurulunda; Fotoğraf Sanatçısı İsa Çelik, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nihal Kafalı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oktay Çolak ve Anadolu Hayat Emeklilik İletişim Müşaviri Nihan Güney yer aldı.

Yarışmanın birincisi 5.000 TL, ikincisi 3.000 TL, üçüncüsü ise 1.000 TL ile ödüllendirilirken, sergilenmeye değer bulunan her esere de 250 TL telif ödenecek. Yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan 44 eser 11 Mayıs- 8 Haziran tarihleri arasında Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi’nde fotoğrafseverlerle buluşacak.

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler fotoğraf yarışması hakkında daha detaylı bilgi anadoluhayat.com.tr  adresinden edinilebilir.

Hem profesyonel hem de amatör fotoğrafçıların katılımına açık olan bu fotoğraf yarışmalarının sonuçlarını ise yine Türk Nikon üzerindeki “Yarışma Sonucu” sayfasından ulaşabilmektesiniz.

Daha geniş bir kitleye duyurmak istediğiniz her türlü fotoğraf etkinliği için Türk Nikon iletişim sayfasını ya da info [at] fotopedi.org eposta adresini kullanabilirsiniz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın