Kadın Gözüyle Hayattan Kareler ’15 Fotoğraf Yarışması Başladı

Anadolu Hayat Emeklilik’in bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’15 Fotoğraf Yarışması”na başvurular başladı.

“Kadın Gözüyle Hayattan Kareler ‘15” Fotoğraf Yarışması’nın konusu “Hayata Dair” olarak belirlenmiş. Yarışmanın amacı, amatör veya profesyonel kadın fotoğrafçıların; kendi objektiflerinden hayata ve dünyaya bakışlarını yansıtan eserlerini toplumla paylaşmaya aracı olmak, onların motive olmasına katkıda bulunmaktır.

Yarışmaya, ilk düzenlendiği 2007’den bu yana 8 bini aşkın kadın, on binlerce fotoğrafla katıldı. Kadınların hayata ve dünyaya bakışlarını fotoğraf kareleriyle yansıtacakları bir platform yaratmak amacıyla düzenlenen yarışma, Türkiye’nin en çok ilgi gören fotoğraf yarışmalarından biri haline geldi.

“Kadın Gözüyle Hayattan Kareler ‘15” Fotoğraf Yarışması’nın konusu “Hayata Dair”

kadin-gozuyle-hayattan-kareler-15-fotograf-yarismasi-basladi

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu danışmanlığında “Hayata Dair” temasıyla düzenlenen yarışmaya 18 yaş ve üzeri tüm amatör ve profesyonel kadın fotoğrafçılar en fazla 4 fotoğrafla katılabiliyor.

Yarışmanın bu yılki seçici kurulunda; Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Güler Ertan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Nihal Kafalı, fotoğraf sanatçısı Emre İkizler, fotoğraf sanatçısı Mehmet Kısmet ve Anadolu Hayat Emeklilik İletişim Müşaviri Nihan Güney yer alıyor.

YARIŞMA TAKVİMİ

  • Yarışma Başlangıç Tarihi : 02 Ocak 2015
  • Son Katılım Tarihi : 12 Mart 2015 Perşembe günü saat 23.00 (TSI)
  • Değerlendirme Toplantısı  : 26 Mart 2015
  • Sonuç Bildirimi : 03 Nisan 2015

Sonuçları 3 Nisan’da kurumun internet sitesinde yayınlanacak yarışmanın birincisi 5 bin, ikincisi 3 binüçüncüsü de  2 bin lira ödül alacak. 3 eser 750’şer lira mansiyon ödülü kazanacak. Ayrıca sergilenmeye değer bulunan her esere de 250 lira ödenecek.

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’15 Fotoğraf Yarışması’na başvurularınızı TFSF üzerinden yapabilirsiniz.

Devam etmekte olan tüm fotoğraf etkinliklerini Türk Nikon Fotoğraf Yarışmaları sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın