Kadın Gözüyle Hayattan Kareler ’23 Fotoğraf Yarışması

Anadolu Hayat Emeklilik’in düzenlediği Türkiye’nin kadınlara yönelik ilk ve tek fotoğraf yarışması “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’in” bu yıl 23’üncüsü düzenleniyor. 18 yaş ve üzeri tüm amatör ve profesyonel kadın fotoğrafçıların katılabileceği yarışmanın son başvuru tarihi 10 Mart 2023.

Yarışmanın amacı, amatör veya profesyonel kadın fotoğrafçıların; objektiflerinden hayata ve dünyaya bakışlarını yansıtan eserleri toplumla paylaşmaya aracı olmaktır. “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler ‘23” Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın konusu her yıl olduğu gibi “Hayata Dair”.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında 15 yıldır aralıksız organize edilen tek fotoğraf yarışması “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler”, bugüne kadar 21 bini aşan toplam katılım sayısıyla Türkiye’nin en çok ilgi gören yarışmalarından biri haline geldi. 06 Ocak’ta başlayan 2023 yılı başvuruları, 10 Mart’a kadar devam edecek.

“Hayata Dair” teması ile, amatör ve profesyonel tüm kadın fotoğrafçılara açık olan yarışma Türkiye’de kadınlara özel ilk ve tek fotoğraf yarışması olma özelliği taşıyor. Yarışmada dereceye giren ve sergileme alan eserler İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerde düzenlenen sergilerle fotoğrafseverlerle buluşuyor.

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler ’23 Fotoğraf Yarışması

Türk kadınının sosyal, kültürel ve toplumsal gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” fotoğraf yarışması, kadınlara kendilerini özgürce ifade edebilecekleri bir platform sunuyor.

“Hayata Dair” temasıyla düzenlenen yarışmaya 18 yaş ve üzeri tüm amatör ve profesyonel kadın fotoğrafçılar en fazla 4 fotoğrafla katılabiliyor.

Yarışma Takvimi:

  • Yarışmanın Başlangıç Tarihi : 06 Ocak 2023
  • Son Başvuru Tarihi : 10 Mart 2023 Cuma günü saat 23.00 (TSI)
  • Jüri Toplantı Tarihi : 24 Mart 2023 Cuma
  • Sonuç Bildirim Tarihi : 07 Nisan 2023 Cuma

Ödüller – Sergilemeler:

  • Birincilik: TFSF Altın Madalya + 10.000.- TL
  • İkincilik: TFSF Gümüş Madalya + 7.500.- TL
  • Üçüncülük: TFSF Bronz Madalya + 5.000.- TL
  • Mansiyon: TFSF Mansiyon (3 Adet) + 2.000.-TL
  • Sergileme (En fazla 38 adet): 750.-TL
  • Satın Alma (Kurumun uygun gördüğü sayıda): 750.-TL

Seçici Kurul

Prof. Güler ERTAN Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı
İzzet KERİBAR (EFIAP) Fotoğraf Sanatçısı
Prof. Nihal KAFALI Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar
Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi
Nihan GÜNEY Anadolu Hayat Emeklilik İletişim Müşaviri
Dr. Sefa Ulukan TFSF Başkanı

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler 2023 Fotoğraf Yarışması için başvurularınızı TFSF üzerinden yapabilirsiniz. Fotoğrafçıların eserleri jüri tarafından değerlendirilecektir. Yarışma; Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. tarafından, sanata ve sanatçıya saygı bağlamında Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteğiyle düzenlenmektedir.

Devam etmekte olan tüm fotoğraf etkinliklerini Fotopedi Fotoğraf Yarışmaları sayfası üzerinden takip edebilirsiniz. Sonucu açıklanmış diğer fotoğraf yarışmaları için tıklayınız.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın