Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması 2021

Anadolu Hayat Emeklilik’in düzenlediği Türkiye’nin kadınlara yönelik ilk ve tek fotoğraf yarışması “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’in” bu yıl 21’incisi düzenleniyor. 18 yaş ve üzeri tüm amatör ve profesyonel kadın fotoğrafçıların katılabileceği yarışmanın son başvuru tarihi 10 Mart 2021.

Yarışmanın amacı, amatör veya profesyonel kadın fotoğrafçıların; objektiflerinden hayata ve dünyaya bakışlarını yansıtan eserleri toplumla paylaşmaya aracı olmaktır. “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler ‘21” Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın konusu her yıl olduğu gibi “Hayata Dair”.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında 15 yıldır aralıksız organize edilen tek fotoğraf yarışması “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler”, bugüne kadar 21 bini aşan toplam katılım sayısıyla Türkiye’nin en çok ilgi gören yarışmalarından biri haline geldi.  5 Ocak’ta başlayan 2021 yılı başvuruları, 10 Mart’a kadar devam edecek.

“Hayata Dair” teması ile, amatör ve profesyonel tüm kadın fotoğrafçılara açık olan yarışma Türkiye’de kadınlara özel ilk ve tek fotoğraf yarışması olma özelliği taşıyor. Yarışmada dereceye giren ve sergileme alan eserler İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerde düzenlenen sergilerle fotoğrafseverlerle buluşuyor.

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler ’21 Fotoğraf Yarışması

Türk kadınının sosyal, kültürel ve toplumsal gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” fotoğraf yarışması, kadınlara kendilerini özgürce ifade edebilecekleri bir platform sunuyor.

“Hayata Dair” temasıyla düzenlenen yarışmaya 18 yaş ve üzeri tüm amatör ve profesyonel kadın fotoğrafçılar en fazla 4 fotoğrafla katılabiliyor.

YARIŞMA TAKVİMİ

  • Yarışma Başlangıç Tarihi :05 Ocak 2021 Salı
  • Son Katılım Tarihi : 10 Mart 2021 Çarşamba günü saat 23.00 (TSI)
  • Değerlendirme Toplantısı : 24 Mart 2021 Çarşamba
  • Sonuç Bildirimi : 08 Nisan 2021 Çarşamba
  • Ödül Töreni ve Sergi : Salgın süreci değerlendirilerek karar verilecektir.

ÖDÜL-SERGİLEME-SATIN ALMALAR

  • Birincilik TFSF Altın Madalya + 7.000.-TL
  • İkincilik TFSF Gümüş Madalya + 5.000.-TL
  • Üçüncülük TFSF Bronz Madalya + 3.000.-TL
  • KGHK 15. Yıl Özel Ödülü 2.000.-TL
  • Mansiyon (3 eser) 1000.-TL
  • Sergileme (En fazla 38 eser) 350.-TL
  • Satın Alma (Kurumun uygun gördüğü sayıda) 250.-TL

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler 2021 Fotoğraf Yarışması için başvurularınızı TFSF üzerinden yapabilirsiniz. Fotoğrafçıların eserleri jüri tarafından değerlendirilecektir. Yarışma; Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. tarafından, sanata ve sanatçıya saygı bağlamında Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteğiyle düzenlenmektedir.

Devam etmekte olan tüm fotoğraf etkinliklerini Fotopedi Fotoğraf Yarışmaları sayfası üzerinden takip edebilirsiniz. Sonucu açıklanmış diğer fotoğraf yarışmaları için tıklayınız.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın