Nikon 1 J5 Fotoğraf Makinesi 4K Video ve 20.8MP Sensör ile Duyuruldu

Nikon, 1 serisindeki yeni aynasız fotoğraf makinesi modeli Nikon J5’i retro görünüm ve 4K video çekim özelliğiyle beraber resmi olarak duyurdu.

Nikon 1 J5 aynasız fotoğraf makinesi geçtiğimiz sene duyurulan Nikon j4’ün yenilemesi olurken özellikle değişen ergonomik ve şık gövde görünümüyle dikkat çekiyor. Nikon 1 J5 özellikleri arasında arka aydınlatmalı ve anti-aliasing filtre içermeyen, 1-inç boyutunda 20.8 megapiksel BSI-CMOS sensör, 4K çözünürlükte saniyede 15fps video çekim hızı ve yine Full HD videoları 60fps hızla çekebilme özelliğini sayabiliriz.

Nikon 1 J5 kompakt gövde yapısıyla ve öne doğru katlanabilen 180 derecelik 3-inç dokunmatik ekranıyla özellikle selfie (özçekim) meraklıları için oldukça kullanışlı bir model olmaya aday.

Nisan ayının sonlarına doğru yurtdışı satışları başlayacak Nikon 1 J5 için satış fiyatı ise yine yurtdışında 1 Nikkor 10-30mm f/3.5-5.6 PD-Zoom lens ile $499.95, 10-30mm ve 1 Nikkor VR 30-110mm f/3.8-5.6 lens ile $749.95, ve 1 Nikkor 10-100mm f/4-5.6 lens ile $1049.95 olarak belirlenmiş. Daha fazla bilgi için Nikon 1 J5 sayfasına bakabilirsiniz.

nikon-1-j5-mirrorless-00

DEĞIŞTIRILEBILIR OBJEKTIFLERE SAHIP YENI NIKON 1 J5 FOTOĞRAF MAKINESI ILE SIRADANLIKTAN KURTULUN

Amsterdam, Hollanda, 2 Nisan 2015 Nikon, bugün Nikon 1 kompakt değiştirilebilir objektifli fotoğraf makinesi serisine Nikon 1 J5’i eklediğini duyuruyor. Dünyanın en iyi çekim hızlarına, üst düzey resim kalitesine ve 4K film çekimi özelliğine sahip bu yeni Nikon 1 fotoğrafçılığınızı hızla ileriye taşıyacak.

Yaratıcılık konusunda daha fazla kontrole olanak tanıyan yeni tasarımıyla Nikon 1 J5, gerçek fotoğrafçılık dünyasına adım atmak için büyük bir şanstır.

Hız, resim kalitesi ve taşınabilirliğin kusursuz dengesini sunan Nikon 1 J5 her koşulda öne çıkar. Birçok kompakt fotoğraf makinesinde bulunan sensöre göre dört kat daha geniş yeni arka aydınlatmalı CX biçimli sensör sayesinde bu cihaz, kompakt fotoğraf makinelerine ve akıllı telefonlara fark atar.¹ Video metrajlarını ultra keskin 4K² özelliğiyle kaydederek Nikon fotoğraf makinelerinde bir ilki gerçekleştiren Nikon 1 J5, ayrıca çarpıcı 20,8 megapiksel durağan görüntüler ve akıcı zaman aralıklı filmler yakalar. Fotoğraf makinesinin olağanüstü otomatik netleme özelliği sayesinde kullanıcılar, düşük ışıkta güvenle çekim yapma veya yeni Spor modunun Sürekli AF özelliğiyle aksiyonu 20 fps’de kolayca dondurma özgürlüğüne sahiptir.³ Eğilebilen dokunmatik ekran ve manuel kontroller yaratıcı fikirleri en iyi şekilde kullanmak için her türlü olanağı sunarken 1 NIKKOR objektifler her tür sahnenin canlı ayrıntılarla yakalanabilmesini sağlar. Konu paylaşmak olunca Wi-Fi ve NFC özelliği etkinleştirilmiş Nikon 1 J5, yüksek kaliteli fotoğrafları akıllı bir cihaz ile her zamankinden daha hızlı şekilde yüklemenizi sağlar.

Nikon Avrupa Nikon 1 Kompakt Sistem Fotoğraf Makineleri Ürün Müdürü Jordi Brinkman’in yorumu şöyle: “Yeni tasarımı ve üstün ergonomik özellikleri ile Nikon 1 J5, enstantane çekimlerinden fotoğrafçılığa geçmek için heyecan verici bir fırsattır. Yaratıcılığını ilerletmek isteyenler, kolayca erişilebilen manuel kontrollerden ve fotoğraf makinesinin gerçek bir fotoğrafik tarz hissi veren şık görünümünden memnun kalacak. Getirilen yeniliklerden bahsetmek gerekirse çekim hızı konusunda her zaman standartların üzerinde olan Nikon 1, şimdi de video çekimi yapanların 4K filmlerin potansiyelini keşfetmesine olanak tanıyan ilk Nikon fotoğraf makinesi olmuştur. Gerçek fotoğrafçılık dünyasını keşfetmek isteyen, ama taşınabilirlik ve dokunmatik kullanım özelliklerinden vazgeçmek istemeyen herkes Nikon 1 J5’in sunduklarından memnun kalacak.”

Yeni nesil resim kalitesi

Elinizde Nikon 1 J5 varken akıllı cihazla veya kompakt fotoğraf makinesiyle çekim yapmanın getirdiği kısıtlamaları çok geride bırakabilirsiniz. Bu, mümkün olabilecek en fazla miktarda ışığı yakalamak için özel olarak tasarlanan arkadan aydınlatmalı büyük CX formatlı sensöre sahip ilk Nikon 1 fotoğraf makinesidir. Her piksel, renkler ve ince ayrıntılarla dolu 20,8 megapiksel görüntüler sağlamak için kusursuz bir şekilde oluşturulur. Fotoğraf makinesinin 160 ila 12.800 geniş ISO aralığının yanı sıra yeni nesil EXPEED 5A görüntü işlemcisinin gelişmiş kumlanma azaltma becerileri sayesinde ne tür sahneler çekerseniz çekin kristal berraklığında görüntüler elde edersiniz. Fotoğraf makinesinin ışık hızında otomatik netleme, akıllı kumlanma azaltma ve net görüntüleme teknolojisinin altında Nikon’un EXPEED 5A işlemcisi yatıyor. Artırılmış işlem hızları sayesinde fotoğraf makinesi, 20,8 megapiksel sensörden alınan verileri fotoğraflara ve 4K filmlere² kolayca aktararak fotoğraf makinesinin pek çok yaratıcı moduyla ve son derece yüksek arka arkaya çekim hızlarıyla rahatlıkla başa çıkabilir.

nikon-1-j5-mirrorless-04

Hiçbir şey kaçırmayın

Son derece yüksek sürekli çekim hızları ve olağanüstü Nikon 1 karma otomatik netleme sistemi sayesinde hiçbir şey Nikon 1 J5’in yakalayamayacağı kadar hızlı hareket etmez. Bu fotoğraf makinesi, bir D-SLR’nin bile ıskalayabileceği aksiyon çekimleri elde etmeyi sağlar. Sürekli AF ile 20 fps gibi rekor bir hızla çekim yapabilir veya netlemeyi ilk çerçevede sabitleyerek 60 fps’yi bulan hızın keyfini çıkarabilirsiniz. Fotoğraf makinesinin arka arkaya çekim modlarına kolayca erişmek için Çevirmeli Ayar Düğmesini Spor moduna almanız yeterlidir.³ Çekim yapmak istediğiniz hızı seçebilir ve hızlı aksiyon sekanslarını tek bir çekim grubu olarak anında görüntüleyebilirsiniz. Ne çekerseniz çekin Nikon’un çığır açan karma AF sistemi her çekimin nokta atışı olmasını sağlar. Konunuza kilitlenmek için 171 otomatik netleme noktası kullanan sistem, 105 kademe ölçümlü AF noktası ve hızlı kontrast ölçümlü AF arasında anında geçiş yapmayı sağlar. Kademe ölçümlü AF harekete çok hızlı bir şekilde odaklanır. Kontrast ölçümlü AF, çerçevenin kenarlarını genişletir ve düşük ışık koşullarında bile çevresel konuları keskin bir biçimde netleyebilmenizi sağlar.

Baş döndürücü Nikon 1 filmleri

Nikon 1 J5, aksiyon dolu Full HD filmlerden renkli 4K seyahat güncelerine ve akıcı zaman aralıklı filmlere kadar her tür film çekimi için ideal yol arkadaşınızdır. 4K filmlerin² yanı sıra 1080/60p hızında Full HD video çekebilir ve benzersiz ağır çekim (120 fps) HD film klipleri kaydetmek için fotoğraf makinesinin hızını kontrol edebilirsiniz. Hızlı ve hassas kademe ölçümlü AF’ye sahip olağanüstü hızlı Nikon 1 karma otomatik netleme sistemi, hassas konu izleme özelliğiyle sorunsuz video kaydı yapmanıza olanak sağlar. E-VR (elektronik Titreşim Azaltma) özelliği tam zoom’da çekim yaparken bile keskin bir metraj sağlar.⁴ Fotoğraf makinesinin görüntü işlemcisinin hızı sayesinde de, film çekerken yüksek çözünürlüklü durağan görüntüler yakalamak için Otomatik görüntü yakalama veya manuel çekim özelliklerini kullanabilirsiniz. Nikon 1 J5 ayrıca, Nikon 1 serisinde Zaman aralıklı film çekme özelliğine sahip ilk fotoğraf makinesidir. Fotoğraf makinesini her 5, 10 veya 30 saniyede bir çekim yapmaya ayarlayarak 300 adede kadar fotoğraftan oluşan nefes kesici Full HD zaman aralıklı kliplerle zamanın akışını gözler önüne serebilirsiniz. Tüm bu avantajları, hızlı bir 1 NIKKOR objektifle çekim yaparken elde edebileceğiniz alan derinliğiyle birleştirdiğinizde Nikon 1 J5, filmlerinizi ve fotoğraflarını görenlerin ayaklarını yerden kesmenize yardımcı olur.

Yaratın ve paylaşın

Kompaktın dar ve sıkışık anlamına gelmediği bir fotoğraf makinesi olan Nikon 1 J5 ile harika her çekimi paylaşmak hiç olmadığı kadar kolaydır. Kadranlar arasındaki yeterli boşluklar, fotoğraf makinesi kontrollerini gözünüzü konunuzdan ayırmadan ayarlamanıza olanak tanır. Çevirmeli Ayar Düğmesi ile PSAM ve Spor modları arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz. Ayar kadranını kullanarak ayarları değiştirebilir ve sık kullanılan ayarları Fn (Fonksiyon) düğmesine atayabilirsiniz. Ön ve arka tutucular fotoğraf makinesini sıkıca tutmanızı sağlarken eğilebilen 7,5 cm (3,0 inç), 1037 k-noktalı LCD ekran, son derece hassas dokunmatik kontrol imkanı sunar. Çok hızlı hareket eden konular için yere yaklaşın veya 86 derecelik ters açı sayesinde yüksek bir izleme noktasından kolayca çekim yapın. Ekranı 180 dereceye kadar eğerek çarpıcı otoportreler yakalayın ve yeni Otoportre modunu kullanarak teninizi yumuşatın veya Otomatik zamanlayıcıyı ayarlayın. Her harika çekimi paylaşmak üzere Nikon 1 J5’in LCD ekranında görünen görüntüyü aktarmak için fotoğraf makinesini NFC (Yakın Alan İletişimi) uyumlu akıllı bir cihaza dokundurmanız yeterlidir. Fotoğrafları Wi-Fi üzerinden akıllı cihazınıza aktarmak için fotoğraf makinesinin özel Wi-Fi düğmesine⁵ basmanız yeterlidir. Ayrıca Wi-Fi fonksiyonunu kullanarak fotoğraf makinesinin deklanşörünü uzaktan tetikleyebilir veya tablet ya da akıllı telefonunuzun ekranında çekimlerinizin önizlemesini yaparak kusursuz kompozisyonlar oluşturabilirsiniz.

nikon-1-j5-mirrorless-03

Nikon 1’in sunduğu yenilikler

Nikon 1’in getirdiği yenilikler, sıradanı olağanüstü hale getirmek için hızlı ve kolay yollar sunar. Etkileyici makine içi becerileri için Canlı Görüntü Kontrolü artık Nikon’un Yaratıcı Palet işlevini sunmaktadır ve eskisinden daha fazla moda sahiptir. Bu iki harika özelliğin birleşimi, çekim yapmadan önce bir fotoğrafın görünümünü ayarlamak için size çeşitli yollar sunar. Canlı Görüntü Kontrolü, deklanşör hızına, diyaframa, parlaklığa ve kontrasta ince ayar yapmanıza olanak tanır. Dokunmatik ekrandaki kadranı kaydırarak kolayca kullanabileceğiniz Yaratıcı Palet, hedeflediğiniz görünümü elde etmek için sanatsal, stüdyo kalitesinde filtreler uygulamanıza imkan tanır. Her iki modda da LCD ekranda yaptığınız değişikliklerin yol açtığı etkileri izleyebilirsiniz. Burada gördüğünüz, deklanşöre bastığınız anda elde edeceğiniz görüntünün bire bir aynısıdır. Tüm Nikon 1 fotoğraf makinelerinde olduğu gibi, Hareketli Enstantane Çekim özelliği tek tıklamayla fotoğraflar oluştururken Nikon’un kendini ispatlamış En İyi Anı Çekme özelliği, Akıllı Fotoğraf Seçici, Etkin Seçim ve Yavaş Görünüm seçenekleriyle büyülü anı yakalar.

1 NIKKOR objektifler

En iyi görüntülere giden yol en iyi objektiflerden geçer; 1 NIKKOR objektiflere hayran kalacaksınız. Aralarından seçim yapabileceğiniz üst düzey hızlı objektifler, süper telefoto objektifler ve ekstra geniş objektiflerle her türlü sahneyi olağanüstü netlikte yakalayabilirsiniz. Her 1 NIKKOR objektif, film kaydı için optimize edilmiştir ve her biri, Nikon 1 sistemini diğerlerinden ayıran taşınabilir bir tasarıma sahiptir. Nikon’un FT1 Objektif Yuvası Adaptörü, NIKKOR DX ve FX biçimli F objektif yuvalı objektiflerinizi daha fazla seçenek keşfetmek üzere Nikon 1 fotoğraf makineniz ile birlikte kullanmanıza olanak tanıyan isteğe bağlı bir aksesuardır.⁶

Nikon 1 J5 Temel Özellikler

  • Büyük ve hızlı arkadan aydınlatmalı 20,8 megapiksel CMOS sensör: Zayıf ışıkta olağanüstü resimlerden sanatsal bir dokunuşla bulanıklaştırılmış arkaplanlara kadar uzanan yepyeni bir resim kalitesi düzeyinin keyfini çıkarın.
  • Harika düşük ışık performansı: Manuel ve Otomatik ISO denetimi ile ISO 160-12.800. Gelişmiş kumlanma azaltma özelliği, yüksek duyarlılıkta daha net, daha iyi tanımlı görüntüler sağlar.
  • EXPEED 5A: Nikon’un yeni nesil görüntü işlemcisi. Yüksek hızda göz alıcı resimler ve filmler çekmenizi sağlar.
  • Son derece yüksek fps hızı: Sürekli AF ile dünya çapında liderlik tahtına oturan 20 fps hızla çekim yapın veya netlemeyi ilk çerçevede sabitleyerek 60 fps’yi bulan hızın keyfini çıkarın.
  • Spor modu: Fotoğraf makinesinin arka arkaya çekim modlarına anında erişim sağlar ve hızlı aksiyon sekanslarını tek bir çekim grubu olarak anında görüntülemenize olanak tanır.³
  • Gelişmiş karma AF: 171 noktalı AF sistemi. İnanılmaz bir hız ve hassaslıkla aksiyona kilitlenen 105 kademe aksiyon noktası özelliğine sahiptir.
  • Baş döndürücü filmler: Ultra keskinliğe sahip 4K/15p hızında çekim yapın ya da 1080/60p hızında Full HD filmler çekin. Film çekimi sırasında yüksek çözünürlüklü durağan görüntüler çekin ve 120 fps hızında kaydedilen HD filmleri çok ağır çekimde izleyin.
  • Zaman aralıklı: 300’e kadar fotoğraftan oluşan nefes kesici Full HD zaman aralıklı filmler oluşturun.
  • Manuel kontroller: Fotoğraf makinesinde kolay erişilebilen PSAM kontrolleri, ayar kadranı ve Fn düğmesi bulunur.
  • Eğilebilir dokunmatik ekran: 7,5 cm (3,0 inç), 1037 k-noktalı hassas LCD ekran, eğildiğinde bile rahat kullanım imkanı sunar.
  • Wi-Fi ve NFC özelliği: Bir akıllı cihaz ile muhteşem fotoğrafların tümünü kolayca paylaşın. Özel bir düğme, fotoğraf makinesinin Wi-Fi işlevlerine tek dokunuşla erişim sağlar.⁵
  • Yaratıcı Palet ile Canlı Görüntü Kontrolü: Fotoğraf makinesinin dokunmatik ekranını kullanarak çekmeden önce fotoğraflarınızı veya filmlerinizi bir dizi modda hızla ve sezgisel bir biçimde geliştirin.
  • Yaratıcı mod: Durağan görüntüler ve filmler için 14 efekte ve 5 farklı sahne moduna kolayca erişin. Pop, Ten yumuşatma ve Retro’yu da içeren yedi yeni efektin tadını çıkarın.
  • En İyi Anı Çekme: Akıllı Fotoğraf Seçici, Etkin Seçim ve Yavaş Görünüm ile büyüyü anlık olarak yakalayın.
  • Orijinal tarz: Nikon 1 J5 üç renk kombinasyonu ile sunulmaktadır. Siyah gövde ve siyah objektif, gümüş/beyaz gövde ile gümüş objektif ya da gümüş/siyah gövde ile gümüş objektif arasından seçim yapın.
  • 1 NIKKOR kit objektif: 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM objektifle aksiyonlu sahneleri netleyin.
  • Ücretsiz yazılım ve depolama: Nikon’un ücretsiz ViewNX-i görüntü portalı ve ViewNX-Movie Editor yazılımları sayesinde fotoğrafları, film kliplerini ve Hareketli Enstantane Çekimleri kolayca aktarın, düzenleyin ve paylaşın.
  • NIKON IMAGE SPACE üzerinde 20 GB ücretsiz depolama olanağından faydalanın.

nikon-1-j5-mirrorless-05

İsteğe bağlı aksesuarlar

  • CB-N2220SA Gövde Çantası Seti
  • N-MP001 Özçekim Çubuğu

Birlikte sunulan aksesuarlar

  • EN-EL24 Şarj Edilebilir Li-ion Pil
  • MH-31 Pil Şarj Cihazı
  • UC-E20 USB Kablosu
  • Boyun askısı
  • BF-N1000 Gövde Kapağı
  • ViewNX-i

¹ Nikon 1 J5’te kullanılan 1 inçlik CX biçimli sensör, çoğu kompakt fotoğraf makinesinde bulunan 1/2,3 inç türündeki sensörlerden yaklaşık dört kat daha büyüktür.
² 4K filmler, Nikon’un ViewNX-i yazılım platformu aracılığıyla yüksek performanslı bilgisayarlarda görüntülenebilir ve ViewNX-Movie Editor kullanılarak düzenlenebilir.
³ Spor modu/yüksek hızlı sürekli çekim: Çekim koşullarına ve hafıza kartının yazma hızına bağlı olarak, arabelleğe kayıt işlemi deklanşöre bastıktan sonra birkaç saniye sürebilir ve tekrar çekim yapmanız biraz zaman alabilir.
⁴ E-VR (elektronik Titreşim Azaltma), HD filmleri ve Hareketli Enstantane Çekimlerini bulanıklıktan arındırır.
⁵ Wi-Fi işlevini kullanmak için akıllı cihazınıza Wireless Mobile Utility uygulamasını indirmeniz yeterlidir. iOS™ ve Android™ akıllı cihazlarla uyumlu olan bu yardımcı program, Google Play™ ve Apple App Store™ üzerinden ücretsiz olarak indirilebilir. Android, Google, Google Play, YouTube ve diğer markalar Google Inc. şirketinin ticari markalarıdır.
⁶ FT1 Objektif Yuvası Adaptörü, F objektif yuvalı NIKKOR objektifleri geniş bir yelpazede destekler. Uyumlu objektiflerin listesi için lütfen Nikon FT1 Objektif Yuvası Adaptörü ürün sayfasına göz atın veya Nikon’un servis desteği ile irtibat kurun.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın