Nikon 1 J6 Fotoğraf Makinesi 2017 Başında Bekleniyor

Nikon 1 J6 fotoğraf makinesi duyurusuna ilişkin ilk dedikodular gelmeye başladı. Firmanın Şubat 2017 gibi piyasaya sürmeyi düşündüğü yeni aynasız fotoğraf makinesinin CP+ 2017 etkinliğinde duyurulması bekleniyor. 

Nikon 1 J6 aynasız model için henüz sızdırılmış bir özellikler listesi bulunmuyor. Ancak yeni kompakt fotoğraf makinesinin 1 J5 modelinin yerini alacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. 

Beklentiler açısından Nikon J6 üzerinde belli küçük değişikler ve iyileştirmeler beklenebilir. Bunların arasında iyileştirilmiş 4K video kaydı ve SnapBridge bağlantı teknolojisini sayabiliriz. 

Nikon 1 J6 Aynasız Fotoğraf Makinesi 2017’de Geliyor

Nikon 1 J6 Fotoğraf Makinesi 2017 Başında Bekleniyor

Nikon 1 J5 yenilemesi olarak duyurulacak olan Nikon 1 J6’nın büyük ihtimalle yeni SnapBridge bağlantı teknolojisini kullanacağını söyleyebiliriz. Nikon SnapBridge, fotoğraf makinesinin bir akıllı telefon ya da tablet ile sabit ve düşük enerji tüketimli bir bağlantı kurması için tasarlanmıştır. Yazılım Bluetooth® low energy (BLE) teknolojisini kullanmaktadır.

Bilindiği üzere Nikon’un J-serisi aynasız fotoğraf makineleri, kompakt ve ergonomik yapıları yanısıra hızlı çekim şartlarına uygun olarak dizayn edilmektedir. 

Örnek olarak Nikon J5 özelliklerine bakıldığında 15fps hızında 4K video kayıt özelliğini ya da 60fps hızında Full HD çekimi sayabiliriz. Bunun yanısıra arka aydınlatmalı ve anti-aliasing filtre içermeyen, 1-inç boyutunda 20.8 megapiksel BSI-CMOS sensörü özelliklere ekleyebiliriz. 

Nikon 1 J6 aynasız fotoğraf makinesi 2017 yılının başlarında muhtemelen Şubat ayında gerçekleşecek CP+ Show etkinliğinde görücüye çıkacak. Yine de resmi duyuru olması halinde Türk Nikon üzerinden bilgi almaya devam edebilirsiniz. 

via DCN

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın