Nikon AF-S Nikkor 500mm f/5.6E PF ED VR Lens Duyuruldu

Nikon, Nikon FX-format DSLR fotoğraf makineleri ile uyumlu bir süper telefoto objektif olan AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR’ı resmi olarak duyurdu.

AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR, 500 mm odak uzaklığını destekleyen, yüksek performanslı, FX biçimli bir süper telefoto objektiftir. Faz Fresnel (PF) merceğin kullanılmaya başlanması, objektifin boyutunu ve ağırlığını hatırı sayılır ölçüde azaltarak elde süper telefoto fotoğraf çekmeyi kolay ve eğlenceli hale getirdi.

Nikon ayrıca, süper telefoto çekimde son derece etkili bir aksesuar olan DF-M1 nokta görüşü (ayrı satılır) de piyasaya sürecek. Süper telefoto çekimde vizörde yalnızca çok dar bir görüş alanı görünür olduğundan dolayı, konunun izini kaybetmek kolaydır. Bu aksesuar, aniden hareket etse bile ilgili konunun takibinin sürdürülmesine yardımcı olur.

FTZ lens adaptörü sayesinde bu objektif, yine bugün duyurulan Z-objektif yuvasına sahip aynasız fotoğraf makineleri Nikon Z6 ve Z7 ile kullanılabilecektir. AF-S Nikkor 500mm f/5.6E PF ED VR lens yurt dışı satış fiyatı $3,596.95 olarak belirlenmiş. 

Nikon AF-S Nikkor 500mm f/5.6E PF ED VR Lens Özellikleri

Netleme grubundaki mercekler hafifletilerek AF hızı artırılmıştır. AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR ayrıca, deklanşör hızında 4,0’lık duraklama* artışına eşdeğer makine sarsıntısı telafisi sunan VR mekanizmasıyla donatılmıştır. Bununla birlikte, SPORT VR modu kullanılmaktadır. Vizördeki görüntünün sabitlenmesi dolayısıyla, SPORT modu özellikle, yabani kuşlar gibi hızlı hareket eden, kestirilemez konuları fotoğraflarken veya spor etkinlikleri gibi sahnelerde ve ayrıca, film kaydederken etkilidir.

Maksimum 106 mm çap ve 237 mm uzunluk ile bu objektifin boyutu büyük ölçüde azaltıldı. Diğer 500 mm objektifler normalde 3000 gramdan fazla ağırlığa sahipken, bu objektifin ağırlığı yaklaşık 1460 gramdır (AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR ile hemen hemen aynı ağırlığa sahiptir). AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR toza ve suya karşı direnç sağlayan bir yapıyla üretilmiştir. Ayrıca, ön mercek yüzeyine uygulanan flor kaplama çekim yaparken muazzam dinamiklik sağlar.

  • Faz Fresnel (PF) merceğin kullanılmaya başlanmasıyla hatırı sayılır ölçüde daha küçük ve daha hafif
  • Toza ve suya karşı dirençli yapı ve beraberinde Nikon’un flor kaplamasının kullanılmaya başlanmasıyla; toz, su damlaları, yağ ve kir etkili bir şekilde uzaklaştırılır
  • Yüksek pikselli dijital fotoğraf makineleriyle uyumlu muazzam keskin ve ayrıntılı görüntü işleme yetenekleri nedeniyle bir adet PF mercek ve üç adet ED cam merceğe sahip son teknoloji optikler kullanılmaya başlanmıştır
  • TC-14E III AF-S Teleobjektif Dönüştürücü kullanıldığında optik performanstan kesinlikle taviz verilmez
  • Yeni PF mercekte kullanılan malzemeler, PF parlamasını (kırınım) etkili bir şekilde kontrol etmektedir
  • Nano Kristal Kaplamanın kullanılmasıyla elde edilen etkili gölgelenme ve parlama sönümlemesi net görüntüler sağlar
  • Netleme grubundaki mercekler hafifletilerek AF hızı artırılmıştır
  • Deklanşör hızında 4,0’lık duraklama* artışına eşdeğer makine sarsıntısı telafisi sunan VR mekanizmasıyla donatılmıştır
  • VR mekanizması, iki modla donatılmıştır: NORMAL ve SPORT
  • Son derece hassas diyafram açıklığı kontrolü için elektromanyetik diyafram mekanizması kullanılmaya başlanmıştır

* Tam çerçeve, 35 mm film eşdeğeri görüntü sensörüyle donatılmış bir dijital SLR fotoğraf makinesi kullanılarak NORMAL modda, CIPA standartlarına uygun olarak ölçülmüştür.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın