Nikon AF-S NIKKOR 600mm f/5.6 PL Lens Yakında Geliyor

Nikon bu yıl içerisinde yeni AF-S NIKKOR 600mm f/5.6 PL lensini tanıtacak. Kesin duyuru tarihi bilinmemekle birlikte, sabit odaklı telefoto objektifin Eylül ayındaki Photokina 2018 etkinliği öncesinde resmiyet kazanabileceğini söyleyebiliriz. 

Şubat 2018 gibi Nikon’un bu lens hakkında yeni bir patenti gün yüzüne çıkmıştı. Burada yer alan bilgilere göre Nikon AF-S NIKKOR 600mm f/5.6 PL lensin uzunluğu 33cm olarak ifade edilmişti. Karşılaştırma için Nikon 600mm f/4E FL ED VR objektif 43cm uzunluğunda ve Nikon 300mm f/4E PF ED VR ise 14 cm uzunluğundadır. 

Peki Nikon lenslerde geçen Phase Fresnel (PF) ne anlama gelmektedir? Faz Fresnel (PF) objektif elemanı, sıradan cam objektif elemanları ile birlikte kullanıldığında renk sapması ve gölgelenmeyi etkin bir şekilde telafi eder. Faz Fresnel lens elementlerinden yararlanılması, Nikon mühendislerine daha az objektif elemanı kullanma olanağı tanıyarak daha kompakt ve hafif bir objektif elde edilmesini sağlar.

Nikon AF-S NIKKOR 600mm f/5.6 PL Lens Photokina 2018 Öncesi Duyurulabilir

Nikon AF-S NIKKOR 600mm f/5.6 PL Lens Yakında Geliyor

 

Yeni Nikon AF-S NIKKOR 600mm f/5.6 PL lensin 3,8 kg ağırlığındaki mevcut 600mm f/4 versiyonuna kıyasla önemli ölçüde hafiflemiş ve fiyatının daha uygun olması bekleniyor.

Nikon D850 ile kullanıldığında daha küçük ve hafif olan Nikon AF-S NIKKOR 600mm f/5.6 PL lensin birçok vahşi yaşam fotoğrafçısı için ideal bir ikili olacağını şimdiden söyleyebiliriz.

via dailycameranews.com

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın