Nikon COOLPIX P900 83x Optik Zoom ile Duyuruldu

Nikon’un performans serisindeki yeni üyesi COOLPIX P900 sunduğu 83 kat optik zoom ile resmi olarak duyuruldu.

Köprü fotoğraf makineleri segmentinde yer alan ve birçok özelliği içerisinde barındıran dijital kompakt fotoğraf makinesi Nikon COOLPIX P900 özellikleri arasında, şüphesiz en çok dikkat çekenin, 83 kat optik yakınlaştırma sağlayan 24-2000mm odak mesafesiyle oldukça esneklik sağlayan F2.8-6.5 arası diyafram sunan lensi olduğunu söyleyebiliriz.

Nikon’un ürün yelpazesine yeni eklediği COOLPIX P900 dijital fotoğraf makinesi Nisan 2015’ten itibaren yurtdışındaki raflarda yerini almaya başlayacak. Nikon COOLPIX P900 satış fiyatı ise $599 olarak belirlenmiş.

Diğer tüm detaylara Nikon COOLPIX P900 özel sayfasından ulaşabilirsiniz.

Nikon-COOLPIX-P900-Camera-01

Nikon COOLPIX P900 Dijital Fotoğraf Makinesi Duyuruldu

Nikon-COOLPIX-P900-Camera-03

COOLPIX P900 İLE DOĞANIN GÜZELLİĞİNE DAHA DA YAKINLAŞIN

Amsterdam, Hollanda, 2 Mart 2015 Vahşi yaşamı ve geceleri gökyüzünü görüntülemeyi seven hevesli fotoğrafçılar bugün piyasaya sürülen ve inanılmaz 83x optik zoom özelliğiyle çıplak gözle görülmeyen ayrıntıları yakalayabilen Nikon COOLPIX P900’e bayılacak.

Dynamic Fine Zoom¹ ile 4000 mm’ye kadar çıkarılabilen 24 mm-2000 mm arası kapsamıyla baş döndürücü ultra yüksek güce sahip optik zoom, hem durağan görüntülerde hem de Full HD filmlerde kayıt olanağı sağlayarak doğayı hiç olmadığı kadar yakına getirir. Geniş kalibrede f/2,8-f/6,5 parlak objektif, 2000 mm telefoto menzilinin (35 mm biçimi eşdeğeri) sonuna kadar zoom yapıldığında bile kristal berraklığında çekimler elde etmenizi sağlar.

Yüksek hızlı AF özelliği ve azaltılmış çekim süresi gecikmesi sayesinde tepki süresi çok kısadır. Olağanüstü etkili bir bulanıklık azaltma performansı sunan son derece gelişmiş Çift Algılamalı Optik VR (Titreşim Azaltma) özelliği sayesinde de elde yapılan telefoto çekimleri sabit olur (5,0 duraklamalı deklanşör hızında çekim yapmaya eşdeğerdir)². Yeni yüksek performanslı VR özelliği hareketleri objektiften (açılı hız sensörü) ve görüntü sensöründen (hareket vektör bilgisi) algılayıp titreşim emilimini artırarak görüntü bulanıklığı miktarının daha iyi hesaplanmasını sağlar ve son derece gelişmiş bir titreşim azaltma performansı sunar.

Geniş 7,5 cm (3 inç) 921 k-noktalı değişken açılı LCD ekran (RGBW) sayesinde hızlı değişen konularda sorunsuz bir şekilde esnek kompozisyonlar elde edilebilir. Ayrıca gözünüzü vizöre yaklaştırdığınız anda ekrandan çekim modundan vizöre otomatik olarak geçiş yapmanızı sağlayan, göz sensörüne sahip dahili elektronik vizörle çekim tarzını değiştirmek kolaydır.

Dünyanın neresine giderseniz gidin, hızlı ve ayrıntılı bilgiler sağlayan dahili GPS/GLONASS/QZSS uluslararası uydu sistemleriyle çekim konumları çok kesin bir doğrulukla izlenebilir.

Dahili Wi-Fi®³ ve NFC⁴ özellikleri sayesinde Wi-Fi®³ düğmesine tek dokunuşla ya da NFC özelliği etkinleştirilmiş⁴ fotoğraf makinesi ile akıllı bir cihaza⁴ dokunarak harika görüntüleri anında paylaşabilirsiniz.

Nikon Avrupa’nın COOLPIX Ürün Müdürü Ines Bernardes bugün olağanüstü yüksek performanslı COOLPIX P900’ü tanıttı ve şöyle konuştu:

“COOLPIX P900, kompakt fotoğraf makinesi yelpazemize daha ince ayrıntılar, inanılmaz güçlü zoom, gelişmiş sabitlik, esnek kompozisyon ve etkileyici Zaman aralıklı filmler özelliklerini içeren yeni bir performans seviyesi ekliyor. Dynamic Fine Zoom ile 4000 mm¹ değerine çıkarılabilen 2000 mm² değerindeki optik zoom özelliği çok uzaktaki konuları yakınınıza getirir. Yüksek hızlı tepki sayesinde hızlı hareket eden konuları çekerken aksiyonun tek bir anını bile kaçırmayan bu fotoğraf makinesi ayrıca 5,0 duraklamalı Çift Algılamalı Optik VR özelliği sayesinde elde yapılan ultra telefoto çekimlerinde bile inanılmaz netlikte ayrıntılar sağlar.”

Nikon-COOLPIX-P900-Camera-04

Zarifçe Yakalanan Olağanüstü Ayrıntılar

Çok hızlı AF özelliği ve azaltılmış çekim süresi gecikmesi sayesinde elde edilen hızlı tepki süresi ve 166x Dynamic Fine Zoom¹ değerine çıkarılabilen 83x optik zoom ile mümkün olamayacağını düşündüğünüz bir detay seviyesinde çekim yapın. Zoom kontrolünün yanında bulunan ve geniş açılı netlemeye geçmenizi sağlayarak konunuzu anında tekrar yakalamanıza yardımcı olan Geri-adımlı zoom düğmesi sayesinde vahşi doğada hızlı hareket eden bir konuyu asla kaybetmeyin. Geniş 7,5 cm (3 inç) değişken açılı ekranla esnek kompozisyonlar elde edersiniz. Dahili elektronik vizör ise zorlu çekim koşularına uyum sağlamaya yardımcı olur. Ayrıca tam ultra telefoto çekimlerde bile makine sarsıntısını telafi eden 5,0 duraklamalı Çift Algılamalı Optik VR özelliği sayesinde durağan görüntüleri ve Full HD filmleri (1080/60p) elde çekerken fotoğraf makinesi sabit olur. Yaptığınız zoom işlemine göre yön değiştiren Mikrofonu yükselt özelliğiyle Full HD filmlerinizde yüksek kaliteli çevresel sesler elde edersiniz.

Konumları Günlüğe Kaydedin, Dilediğiniz Yerden Paylaşın

Dünyanın neresine giderseniz gidin, çekim konumlarınızı günlüğe kaydetmek için gereken tüm veriler dahili GPS/GLONASS/QZSS desteğiyle anında ve doğru olarak sağlanır. Dahili Wi-Fi®³ ve NFC⁴ desteği sayesinde seyahat ederken de anında görüntü paylaşabilirsiniz. Wi-Fi®³ düğmesine tek dokunuşla veya NFC özelliği etkinleştirilmiş⁴ fotoğraf makinenizle akıllı bir cihaza⁴ dokunarak paylaşım yapın, zahmetsizce sosyal kalın.

Temel Özelliklerin Özeti

  • Ultra yüksek güçlü zoom: 166x Dynamic Fine Zoom¹ değerine çıkarılabilen geniş açılı 83x NIKKOR zoom objektifiyle çıplak gözle görülemeyen ayrıntıları yakalayın.
  • 5,0 duraklamalı Çift Algılamalı Optik VR (titreşim azaltma): VR özelliği hareketi algılayarak titreşim emilimini iyileştirir. Böylece elde telefoto çekimler sabit olur.
  • Arkadan aydınlatmalı 16 MP CMOS görüntü sensörü: Gece bile net ve zengin ayrıntılara sahip görüntüler elde etmek kolaydır. Olağanüstü bir performansa hazır olun.
  • POI ile GPS/GLONASS/QZSS desteği: Rotanızı izleyen GPS/GLONASS/QZSS uluslararası uydu sistemleri ile hızlı ve ayrıntılı konum bilgileri elde edin.
  • Dahili Wi-Fi® ve NFC desteği: Wi-Fi®³ düğmesine tek dokunuşla ya da NFC özelliği etkinleştirilmiş⁴ fotoğraf makinesi ile akıllı bir cihaza⁴ dokunarak istediğiniz her yerde görüntü paylaşın.
  • Gelişmiş, yüksek hızlı tepkisellik: Daha hızlı AF özelliği ve azaltılmış çekim süresi gecikmesi (geniş açıda yaklaşık 0,12 saniye) sayesinde önemli bir anı asla kaçırmayın.
  • Büyük değişken açılı LCD ekran: 7,5 cm (3 inç), yaklaşık 921 k-noktalı, değişken açılı Net Renkli Ekran (RGBW) ile esnek çerçeveleme seçeneklerini keşfedin.
  • Full HD filmler: Zoom yaptıkça yön değiştiren mikrofon sayesinde, tek dokunuşla süper akıcı filmler (1080/60p) yüksek kalitede sesle elde edilir.
  • Zaman aralıklı film: Bir çekim sahnesi seçmenizle birlikte, aralıklı zamanlama ile yakalanan durağan görüntülerden 10 saniyelik zaman geçişli bir film oluşturulur.
  • Mikrofonu yükselt: Yaptığınız zoom işlemine göre yön değiştiren Mikrofonu yükselt özelliğiyle Full HD filmlerde yüksek kaliteli çevresel sesler elde edersiniz.
  • Süper ED cam elemanı: Ultra güçlü zoom objektif çerçevesi kompakt boyuttadır ve üstün renk sapması özellikleri sunar.
  • Ay ve Kuş izleme modları: Basit netleme sağlayan ve gerekli ayarları etkinleştiren Otomatik Sahne Seçimi özelliğiyle ay ve kuşlar gibi konuları çekmek kolaydır.
  • Geniş resim açısı: Geniş resim açısına sahip LCD ekranla alışılmadık resim açıları elde etmek kolaydır. Yüksek veya alçak açıdan çekim yapın.
  • Özelleştirilebilen İşlev (Fn) düğmesi: Sık kullanan işlevleri Fn düğmesine atayarak ayarları tek dokunuşla değiştirebilirsiniz.
  • Çevirmeli Ayar Düğmesi: Tek elle kolay kullanım için çevirmeli ayar düğmesi ile manuel pozlama (P/S/A/M) gibi önemli ayarlara kolayca erişin.
  • Hedef bulan AF: Konunuzun konumunu çabuk ve hassas bir şekilde belirleyerek otomatik netleme yapan Hedef bulan AF özelliği sayesinde her zaman net fotoğraflar elde edin.
  • COOLPIX Picture Control: Renkli görüntüler için Canlı veya Monokrom gibi Picture Control seçenekleriyle görüntülerinizin nasıl göründüğünü kolayca yönetin.
  • Dahili elektronik vizör: Göz sensörü, gözünüzü vizöre yaklaştırdığınızda otomatik olarak ekrandan çekim modundan vizöre geçiş yapar.
  • Geri-adımlı zoom düğmesi: Zoom kontrolünün yanında bulunan ve anında geniş açılı netlemeye geçmenizi sağlayan düğmeyle bir konuyu hızlıca tekrar yakalayın.
  • Yan zoom kontrolü: Zoom özelliğini sol elinizle kullanmaya olanak sağlayarak makine sarsıntısını engelleyen ve sabitliği koruyan yan zoom kontrolüyle her zaman keskin görüntüler elde edin.
  • Uzun pil ömrü: Hem durağan görüntüler hem de Full HD filmler çekerken kapasite artışı sağlayan geliştirilmiş enerji tasarruflu pil tasarımıyla daha uzun süre çekim yapın.
  • Flaş telafisi: Bir konu üzerindeki flaş seviyesini dengelemeye yardımcı olan flaş telafisi (-2’den +2 EV’ye kadar) ile kusursuz dengeye sahip pozlamalar elde edin.
  • 19 Sahne modu: Fotoğraf makineniz size çekim koşullarınıza en uygun ayarları önerebilir. Tek yapmanız gereken konunuza en uygun sahneyi seçmektir.
  • EXPEED C2: Nikon’un güçlü görüntü işleme sistemi sayesinde olağanüstü resim kalitesi, yüksek hızlı kullanım ve yüksek duyarlılığa sahip performans garantidir.
  • NIKON IMAGE SPACE: Özel Nikon görüntü paylaşım sitemiz olan www.nikonimagespace.com ile 20 GB’lık ücretsiz çevrimiçi bulut depolama alanının keyfini çıkarın.

¹ Dynamic Fine Zoom büyütmesi, optik zoom’un maksimum geniş açı pozisyonundan hesaplanmıştır.
² CIPA standartlarına göre yaklaşık 350 mm (35 mm biçimi eşdeğeri) değerinde ölçülmüştür.
³ Akıllı cihazınıza Nikon ‘Wireless Mobile Utility’ uygulamasının (iOS ve Android™ ile uyumludur) yüklenmesini gerektirir.
⁴ Yakın Alan İletişimi (NFC), uyumlu Android™ (Android 4.0 veya üzeri) işletim sistemine sahip akıllı telefon ve tabletlerle çalışır. Kullanımdan önce Nikon ‘Wireless Mobile Utility’ uygulamasının yüklenmesini ve görüntü aktarım ayarının yapılmasını gerektirir.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın