Nikon D4s, AW110 ve L820 İçin Yazılım Güncellemesi Yayınlandı [Firmware C:1.01 / V1.1]

Nikon’un üst seviye profesyonel fotoğraf makinesi ve yeni amiral gemisi Nikon D4s için firmware güncellemesi yayınlandı. Nikon’un D4s için duyurduğu C:1.0.1 firmware güncellemesi ile giderilen sorunların detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.

Nikon D4s firmware güncellemesine ek olarak Nikon’un kompakt fotoğraf makinesi modelleri olan zorlu hava koşullarına dayanıklı COOLPIX AW110 ve yaşam serisinin üst seviye makinesi COOLPIX L820 için de çeşitli hata düzeltmelerini içeren yazılım güncellemeleri duyurulmuş oldu.

Bu güncellemeleri aşağıda belirtilen linkleri kullanarak yükleyebilirsiniz.

Nikon D4s, AW110 ve L820 İçin Yazılım Güncellemesi Yayınlandı [Firmware C:1.01 / V1.1]

nikon-d4s-video-incelemeleri

Bir firmware güncellemesi yayınlandığında bu tarz yazılımların kullandığınız dijital SLR kameraya nasıl yükleneceğini adım adım açıklamaya çalıştığımız yazıdan faydalanarak güncellemeyi yapabilirler. bkz. Kameramızın Firmware (Donanım Yazılımı) Güncellemesi Nasıl Yapılır?

Nikon D4s Yazılım Güncellemesi C:1.0.1 Detayları

  • Özel Ayar f1 (Çoklu seçici orta düğmesi) > İzleme modu Histogramları görüntüle olarak ayarlandığında, çoklu seçicideki orta düğmeye basıldığında bile aşağıdaki durumlarda ekranda görüntülenen resmin histogramı düzgün gösterilmiyordu. Bu sorun giderildi.
    – Resim kalitesi NEF (RAW) + JPEG iyiNEF (RAW) + JPEG normal veya NEF (RAW) + JPEG temel olarak ayarlanmışsa.
    – Tam kare resim izlemede görüntülenecek fotoğraf bilgileri için “Verileri inceleme” veya “RGB histogramı” dışında bir seçenek belirtilmişse.
  • “Parlak noktalar” veya “RGB histogramı” ekranı seçiliyken tam kare resim izleme yapıldığında, resim kroması (doygunluk) parlak noktalar yandığında değişiyordu. Bu sorun giderildi.
  • Renkli alan Adobe RGB olarak ayarlıyken çekilen görüntüler ekranda izlenme sırasında büyütülünce, resim kroması (doygunluk) değişiyordu. Bu sorun giderildi.
  • İzleme menüsündeki Dikey görüntüle seçeneği Açık konumundayken “dik” (portre) seçeneğiyle çekilen bir resim ekranda izleme sırasında biraz genişletildiğinde (izleme zoom işlevi düğmesine bir veya iki kez basıldığında) resim pek keskin veya net görünmüyordu. Bu sorun giderildi.
  • Resim kalitesi NEF (RAW), olarak ayarlıyken Sıkıştırılmış bir RAW resim çekilip ardından Kayıpsız sıkıştırılmış bir RAW resim çekildiğinde, fotoğraf makinesi bazen ikinci RAW resmi düzgün kaydedemiyordu. Bu sorun giderildi.

Nikon COOLPIX L820 Yazılım Güncellemesi V1.1 Detayları

  • Film videosu ve sesin zamanlamasında sapmaya yol açan bir sorun giderildi.

Nikon COOLPIX AW110 Yazılım Güncellemesi V1.1 Detayları

  • Film videosu ve sesin zamanlamasında sapmaya yol açan bir sorun giderildi.
  • Enlem ve boylam bilgilerinin hatalı Veri baskısı ile görüntülenmesine yol açan bir sorun giderildi.
  • Bazı ender durumlarda GPS konumu bilgileri alınırken fotoğraf makinesinin donmasına yol açan bir sorun giderildi.

Nikon D4s, AW110 ve L820 İçin İndirme Linkleri

Nikon D4s Yazılım Güncellemesi C 1.0.1 indirme linki

Nikon COOLPIX L820 Yazılım Güncellemesi V1.1 indirme linki

Nikon COOLPIX AW110 Yazılım Güncellemesi V1.1 indirme linki

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın