Nikon D4s FX-Format DSLR Fotoğraf Makinesi Duyuruldu [16,2 MP, 11 fps]

Nikon’un bu sene CES 2014 etkinliğinde geliştirme haberini duyurduğu üst seviyede konumlanan yeni “HD-SLR” fotoğraf makinesi Nikon D4s bugün resmi olarak duyuruldu. Nikon D4s FX-Format DSLR fotoğraf makinesi için duyurusu sonrası net bir şekilde “Nikon tarihinin en hızlı otomatik netleme yapabilen dijital tek lensli refleks fotoğraf makinesi” diyebiliriz.

Nikon D4s DSLR fotoğraf makinesinin özelliklerine hızlıca bakacak olursak, yeni FX format amiral gemisi 16,2 megapiksel çözünürlük ve Nikon’un yeni EXPEED 4 görüntü işlemci sayesinde fotoğraf makinesinin genel performansını yepyeni bir düzeye çıkararak görüntü işleme ve ISO performansını büyük bir ölçüde geliştiriyor. Nikon D4s baştan yaratılan sensörü ile en üstün resim kalitesi yakalanabilirken, doğal ISO 100-25600 olan aralık sektördeki en yüksek değer olan ISO 409600‘e (eşdeğer) bir şekilde yükseltilebiliyor.

Nikon-D4S-DSLR-1

Yalnızca aydınlık ortamlara değil karanlık ortamlara da hükmetmenizi sağlayan gelişmiş yerelleştirilmiş kumlanma azaltma, kenar keskinleştirme ve ton denetimi sayesinde D4S, çoğu spor ve haber fotoğrafçısının karşılaşmak zorunda kaldığı o ‘zorlu’ düşük ışık koşullarında olağanüstü sonuçlar elde edilebilmesini sağlar.

Nikon D4s FX-Format DSLR Fotoğraf Makinesi Duyuruldu [16,2 MP, 11 fps]

Otomatik netleme izlemesinde kullanılabilen saniye başına kare sayısının 10 fps’den 11 fps’ye çıkmasıyla D4S, Nikon tarihinin en hızlı otomatik netleme yapabilen DSLR fotoğraf makinesi oldu. Fotoğraf makinesi, daha hızlı resim aktarımı için Gigabit 100/1000TX Ethernet bağlantı noktası kullanıyor ve yeni S Boyutlu RAW seçeneğini sunuyor.

Nikon D4S meşhur 51 noktalı AF sistemini alıp daha da ileri götürüyor. Gelişmiş kilitlenme, genişletilmiş ‘Konuma göre kaydet’ özelliği ve AF modu kısıtlamaları için yeni seçeneklere ek olarak D4S modelinde yepyeni bir Grup Alan AF modu bulunuyor.

Diğer tüm detaylar için Nikon D4s Özel Sayfasına bakabilirsiniz.

Nikon D4s Fiyatı

Nikon D4s FX-Format DSLR fotoğraf makinesinin fiyatı yurtdışında $6,500 olarak belirlenmiş. Yurtdışı fiyatına göre Nikon D4s’in mevcut D4 modeline göre $500 daha yüksek bir fiyattan satışa sunulacağını söyleyebiliriz.

Nikon-D4s-DSLR-camera-5

Nikon-D4s-DSLR-camera-2

 

Nikon D4s Özellikleri

  • 16,2 MP FX format sensör
  • ISO 100–25600 (409600’e kadar artırılabilir.)
  • AF ile 11 FPS: D4’ten daha üstün olan AE/AF ile FX biçiminde 11 fps.
  • EXPEED 4 görüntü işlemci
  • Multi-CAM3500FX 51 noktalı AF sistemi
  • Gelişmiş kilitlenme, AF modu kısıtlamaları için yeni seçeneklere ek olarak yeni Grup Alan AF modu.
  • Çoklu alan D Filmi: 60p/50p/30p/ 25p/24p kare hızlarında FX ve DX biçimli Full HD (1080p) filmler. FX, DX ve yerel kesme (yaklaşık 2,7x) şeklinde üç sensör kesme biçimi ve temiz HDMI çıkışı sunar. Çekim sırasında ISO 200’den ISO aralığının üst düzeyine erişin ve deklanşör hızını, diyaframı ve ses düzeylerini kontrol edin. Nikon’un 3 boyutlu kumlanma azaltma özelliği rastgele kumlanmayı azaltır ve fotoğraf makinesi ses denetimi için ileri düzey seçenekler sunar.
  • Hava sızdırmaz tam metal gövde.
  • Daha hızlı resim aktarımı için Gigabit 100/1000TX Ethernet bağlantı noktası ve yeni S Boyutlu RAW dosya biçimi. Nikon’un WT-5 Kablosuz Vericisi ile uyumludur.
  • Yansıtma önleyici 8 cm (3,2 inç) genişliğindeki, 921k nokta LCD ekranla renk dengesini ve parlaklığı istediğiniz yönde değiştirebilirsiniz.
  • 1/8000-30 saniyelik deklanşör hızına, 1/250 saniyeye kadar flaş senkronizasyonu imkanına sahip deklanşör birimi.
  • EN-EL18a pil
  • Biri yüksek hızlı CF (UDMA 7) kartlar, biri de yüksek hızlı, yüksek kapasiteli XQD kartlar için olmak üzere iki kart yuvası.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın