Nikon D5300 ve Nikon D610 Hakkında İlk Dedikodular

Nikon’un 2012 yılına göre haber akışı ve yeni fotoğraf makinesi duyurusu 2013 yılında oldukça az diyenler, Nikon D400 duyuru beklentisine ek olarak Nikon D5300 ve Nikon D610 gibi yeni gündeme gelen fotoğraf makineleriyle yılın son çeyreğinde daha fazla Nikon haberiyle karşılaşacaklar.

Nikon D5300 ve Nikon D610 DSLR fotoğraf makineleri hakkında ilk dedikodular oluşmaya başladı. Nikon’un özellikle giriş seviyesi DSLR fotoğraf makinelerine yönelmek gibi bir stratejik karar vermesi sonrası bunun ilk meyvesi olarak Nikon D1000 gibi bir modelin duyurulabileceğini aktarmıştık.

Buna ek olarak Nikon’un 2012 yılı sonunda duyurduğu giriş seviyesi DSLR modellerde üst sınıfta yer alan Nikon D5200’ün yenilemesi olarak Nikon D5300’ün çok bekletilmeden duyurulacağı ve hatta şu an üzerinde çalışıldığı belirtiliyor.

Nikon-D5300-Nikon-D610-announcement

Nikon D5300 ve Nikon D610 Hakkında İlk Dedikodular

 

Nikon D5300 DSLR, D5200 ile benzer gövde yapısına sahip olup, bütünleşik Wi-Fi ve GPS gibi iyileştirmelerle gelebilir. Böylelikle Nikon, giriş seviyesindeki modellerini daha aktif bir şekilde yönetmek istiyor.

Nikon D600 DSLR fotoğraf makinesi ile ilgili ise özellikle 2012 yılındaki resmi duyurusu sonrası,  ortaya çıkan sensördeki toz sorunu ile bu ürünü almak konusunda tereddüte düşen kullanıcılar oluşmuştu. Bu sebepten ötürü Nikon D600 yenilemesi olarak Nikon D610 modelinin bu sorunlar aşılmış bir şekilde piyasaya sürüleceği belirtiliyor.

Nikon D5300 ve D610 DSLR fotoğraf makineleri için duyuru tarihi ve özellikler listesi henüz belli olmasa da 2013 yılı sonu ya da 2014 başı gibi duyurulabileceği ilk gelen dedikodular arasında yer alıyor.

Source : Nikon D5300 and Nikon D610 To Be Announced Soon

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

3 comments on “Nikon D5300 ve Nikon D610 Hakkında İlk Dedikodular

  1. Avatar for Alper Orus

    Ümit Alper TÜMEN

    Alper Bey, Merhaba;
    Nikon D5300 için WI-FI ve GPS özelliği eklenmiş olarak geleceği söyleniyor. Güzel ama zaten GPS özelliği 100 dolarlık telefonlarda bile varken neden bu güne kadar sadece Nikon D700′ de kullanılıp da diğer modellerde kullanılmadığını anlamıyorum. 100 Dolarlık telefonun içindeki GPS alıcısının, telefonun maliyetine oranı ile 1.600 dolarlık bir kameradaki GPS alıcısının, kameranın maliyetine oranları karşılaştırıldığında 1.600 dolarlık bir kameradaki maliyet oranının devede kulak kalacağını düşünüyorum. Yani kısaca bu güne kadar neden kullanmadılar ki. Umarım bundan sonraki tüm modeller GPS’ li olarak üretilir. Özellikle duyurusunu beklediğimiz D400 modeli de. WI-FI özelliği ise tam isabet olmuş. Çekilen fotoğrafların kablosuz ağ üzerinden aktarımını yapmak çok güzel bir fikir. Öteki türlü hafıza kartını çıkar, kart okuyucuya tak ve aktar. Diğer bir problem de yeni hızlı 60 MB/s UHS 1 sınıfı kartları benim 2011′ de aldığım laptop’un kart okuyucusu okumadığı için USB 3.0 harici bir kart okuyucusu almak gerekiyormuş ama ben usb 2.0 bir kart okuyucu ile denedim, aktarıyor ama 32 GB bir karttan aktarım USB 2.0 ile çok uzun sürüyor.
    Teşekkürler
    Selamlar,

    • Avatar for Alper Orus

      Alper Orus

      Merhaba Alper Bey, GPS konusun hepimizin öngöreceği gibi, mevcut yan sanayiyi bıçak kemiğe dayanana kadar desteklemek olarak yorumluyorum. Zira bahsettiğiniz gibi GPS artık günümüzde olmazsa olmaz bütünleşik gelen bir ünite ve sosyal ağların gücü bu kadar büyüyünce eklenmesi kaçınılmaz. Hatta aynasızların ve micro 43s kameraların bu konuda sağladığı avantajlar günümüz Canon, Nikon modellerle kıyaslanamaz bile.
      Bu dedikoduların çıkmasını sağlayan ve hem Canon’un EOS 100D ile hem de Nikon’un giriş seviyesine yönelik bu yeni strateji değişikliği, Sony’nin yeni A3000 modeliyle beraber (DSLR olarak konumlandı) yeni bir segmentin oluştuğunun göstergesi. Bu da benim gördüğüm kadarıyla önümüzdeki birkaç yılda aynasız fotoğraf makinelerine yönelecek yeni kullanıcıları bir müddet daha DSLR makinelerde tutma çabası.
      Selamlar

      • Avatar for Alper Orus

        Ümit Alper TÜMEN

        Merhaba Alper Bey;
        Yorumunuzu paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Aynasız kameralara yönelme aslında dikkat çekmeden fotoğraf çekmek isteyen herkes için geçerli. Çünkü DSLR kameralar boyutlarıyla, portre ve güncelik yaşam kareleri çekmeyi sevenler için çekim sırasında özellikle izin almada problem çıkarıyor. Hangi televizyondansın yada hangi gazetedensin diye insanlar kendilerini çekilmesine pek izin vermek istemiyorlar. Aynasız kameraları görünce pek tedirgin olmuyorlar ve daha az dikkat çekiyorsunuz. Bu yönden muhtemelen ben de kamera üreticileri kameralarına ne yaparlarsa yapsınlar eninde sonunda aynasız kameralar kervanına katılacağım ama DSLR kameranın verdiği tutuş zevkini vereceklerini pek düşünmüyorum…:)
        Selamlar,

Cevap Yazın