Nikon D600 ile Hangi Lensleri Kullanabilirim?

Nikon D600 ile uyumlu Nikon lenslere göz atmadan önce, Nikon lensler konusunda Türk Nikon üzerindeki yazılara ve özellikle Nikon tarihçesi içerisinde Nikon lens mekaniğine bakmamız gerekiyor.

Nikon D600 giriş seviyesi FX Format bir dijital SLR gövde olarak Nikon’un önemli kilometre taşlarından birisidir. Nikon D600 ile uyumlu Nikon lensler dediğimizde, D600 gövdesine monte olabilen ama tüm fonksiyonları ile çalışmayan lens modellerinin yanısıra, D600 gövdesinde bulunan AF otomatik netleme (autofocus) özelliğini tam kapasite ile kullanabilen Nikon lensler şeklinde bir ayrıma gidebiliriz. Detaylı bilgi için Nikon lens terimlerinin karşılığı yazısına bakılabilir.

Nikon D600 ile Hangi Lensleri Kullanabilirim?

Nikon lens terimlerinden birisi olarak AF bize otomatik netleme yani autofocus özelliğini ifade etmektedir. 1986 yılında çıkan ilk AF lenslerden bugüne kadar üretilmiş tüm Nikon lensler D600 modeli ile tam bir uyum içerisindedirler. Bu lensler Nikon D600 gövdesine tam olarak monte olurken diğer taraftan “M” manuel çekim modu dışında, “A” diyafram önceliklli“S” enstantane öncelikli ve “P” program çekim modu gibi gövde üzerinde bulunan tüm çekim modlarını ve “Auto” gibi program modları dışındaki hazır çekim modları dahil tam kapasite ile desteklemektedir.

1977 yılında duyurulan AI ve AI-S lensler Nikon D600 gövdeye kolayca monte olmaktadır. Ancak bu lensler çekim modu olarak sadece Manuel ifade ettiğimiz “M” ve diyafram öncelikli  “A” modda çalışmaktadır. Matrix ölçümleme sistemi çalışmaktadır. Türk Nikon üzerinde otomatik indekslemenin geldiği Nikon AI Lens Dönemi (Automatic Indexing) – 1977 şeklinde bir yazıyla AI dönemini kısaca aktarmaya çalışmıştık.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

4 comments on “Nikon D600 ile Hangi Lensleri Kullanabilirim?

  1. Avatar for Alper Orus

    MEHMET TOMBUL

    NİKON D 600 MODEL ALMAK İSTİYORUM AMA DUYDUKLARIM BENİ ALMAKTAN VAZGEÇME NOKTASIN A GETİRDİ TOZ ALDIĞINI SÖYLÜYORLAR GERÇEKMİ BENİ KULLANAN KİŞİLERİİN AYDINLATMASINI BEKLİYORUM .TEŞEKKÜRLER .

Cevap Yazın