Nikon D780 DSLR Fotoğraf Makinesi, Özellikleri ve Fiyatı

Nikon, CES 2020 kapsamında DSLR fotoğraf makineleri serisine FX biçimli Nikon D780 modelini ekledi. Full frame sensöre sahip Nikon D780 DSLR fotoğraf makinesi duyuru diğer bir taraftan şirketin henüz DSLR’lerden vazgeçmediğini de gösteriyor.

5 yıllık ömrünü tamamlamış ve Nikon’un en çok satan tam kare DSLR fotoğraf makinesi olan Nikon D750’nin halefi olmasına rağmen Nikon D780, özelliklerinin büyük bir kısmını Nikon Z6’dan sağlarken, bazı küçük detayları da D5’ten alıyor.

D780, sensör üzerinde faz algılaması özelliğine sahip, 24.5MP BSI-CMOS sensör kullanıyor. Bu, canlı görüntüde önceki Nikon DSLR’lere kıyasla önemli ölçüde iyileştirilmiş otomatik odaklamanın yanı sıra yüz ve göz algılamaya sahip özellikleri beraberinde getiriyor.

Vizörden çekim yaparken, yüksek çözünürlüklü ölçüm sensörü ve D5’in algoritmaları ile desteklenen 51 noktalı bir AF sistemi yine öne çıkan özellikler arasında.  Sürekli AF ile seri çekim hızı 7fps ilen canlı görüntü ve sessiz deklanşör modu kullanıldığında 12fps’ye kadar çıkabiliyorsunuz (12 bit Ham dosyaları çekerken). Maksimum deklanşör hızı 1/8000 saniyedir ve x-senkronu 1/200 saniyedir.

Video tarafında, Nikon D780 tam piksel okuma ile 30p’de UHD 4K video çekebiliyor. 10 bit N-Log ve HLG HDR çıkışını destekleyen DSLR fotoğraf makinesi, zebra çizgileri, odak zirvesi ve daha fazlasını sunuyor.  Nikon D780’nin diğer özellikleri arasında 3.2 inç eğilebilir dokunmatik ekran, kamera içi şarjlı bir USB Tip C bağlantı noktası ve UHS-II ortamını destekleyen çift SD kart yuvasını sayabiliriz. Daha önceki modelde olduğu gibi D780 sağlam bir gövde ile zor hava koşullarına dayanıklı olarak üretilmiş.

Nikon D780 Özellikleri

VİZÖR AF. 51 noktalı Kademe Belirlemeli AF sistemi -3 EV’ye kadar düşürülebilen hassasiyet sunar. Amiral gemisinin izleme yeteneklerine ve gelişmiş AF modları arasında hızlı değişim özelliğine sahip olursunuz.
CANLI GÖRÜNTÜDE AF. 273 noktalı Karma AF sistemi -4 EV’ye kadar veya Düşük Işıklı AF’de -6 EV’ye kadar düşürülebilen hassasiyet sunar.¹ Durağan görüntüler için Göz Takibi AF kullanılabilir.
12 FPS’YE VARAN ARKA ARKAYA ÇEKİM HIZLARI. AF/AE ile 7 fps’ye varan veya Sessiz Canlı Görüntü Çekimi modunda 12 fps’ye varan hızlarda çekim yapın. RAW formatında çekim yaparken bile tam çözünürlüklü görüntüler elde edersiniz.
OPTİK VİZÖR VE DİK AÇILI DOKUNMATİK EKRAN. 0,70x optik vizör geniş bir görüş alanı ve %100 kapsama alanı sunar. Dik açılı 2359 k-nokta LCD ekran, dokunmatik deklanşör ve AF sunar.
ÜSTÜN GÖRÜNTÜ KALİTESİ. F objektif yuvalı objektifler. 24,5 MP tam çerçeve CMOS sensör. EXPEED 6 görüntü işlemcisi. D850’dekinin aynısı 180 K-piksel RGB sensör ve Gelişmiş Sahne Tanıma sistemi.
ULTRA GENİŞ ISO ARALIĞI. D780, övgü toplayan D850’den daha geniş bir ISO aralığına sahiptir. 204.800’e kadar yükseltilebilir ve ISO 50’ye kadar düşürülebilir ISO 100 – 51200 aralığı ile çalışın.
TAM ÇERÇEVE DSLR FİLMLERİ. Sıfır kırpma faktörüyle 30p/25p/24p kare hızında ultra yüksek çözünürlüklü 4K/UHD filmler çekin. N-Log çıkışında kaydedin veya zengin Hybrid Log Gamma (HLG) filmler çekin.
YARATMA ÖZGÜRLÜĞÜ. Fotoğraf makinesi ile zaman aralıklı çekim. 120 fps hızında çarpıcı 2 MP durağan görüntüler. Dahili dijitalleştirme menüsü. Ve dahası.
HIZLI GÖRÜNTÜ AKTARIMI. Fotoğraf makinesinin yüksek hızlı veri aktarım özellikleri ve kablosuz bağlantısı, görüntüleri ortaya çıkarmayı kolaylaştırır. SnapBridge, kullanıcıların JPEG’leri ve RAW dosyalarını herhangi bir akıllı cihazla paylaşmalarına olanak tanır.

Nikon D780 Satış Fiyatı

Nikon D780 DSLR fotoğraf makinesi sadece gövde olarak 2.299 dolardan satışa sunulacak. Nikon D780’nin dağıtımına ise Ocak 2020 sonunda başlanması öngörülüyor.

Nikon Upcoming Cameras 2020

Nikon Camera Rumors.

via BCN

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın