Nikon Df ve D5300 DSLR Fotoğraf Makineleri 2014 Tasarım Ödülüne Layık Görüldü

Nikon’un üç ürünü, dünyanın en saygın ve prestijli tasarım ödüllerinden biri kabul edilen “Red Dot Desing Awards 2014” (Kırmızı Nokta Tasarım Ödülleri) kapsamında ödül almaya layık görüldü.

Nikon’un retro görünümlü olarak sunduğu Fx-format modellerdeki yeni ürünü olan Nikon Df ve giriş seviyesi dijital SLR fotoğraf makinesi modeli Nikon D5300 ödüle layık görülürken Nikon’un ürettiği ACULON T51 model dürbünde ödül alan üçüncü ödül oldu.

Bu yıl 53 ülkeden, 1.816 şirketin yaklaşık 4815 ürünle katıldığı yarışmada değerlendirme sırasında ürünlerde seçim kriterleri olarak inovasyon, fonksiyonellik, ergonomi, ekoloji ve dayanıklılık dahil dokuz yetkinlik arandı.

Red Dot Tasarım Ödülleri, merkezi Almanya’nın Essen kentinde bulunan dünyanınen eski ve en saygın tasarım enstitülerinden ‘Design Centrum Nordrhein Westfallen’ sponsorluğunda 1955 yılından beri verilmektedir.

Nikon Df ve D5300 2014 Tasarım Ödülüne Layık Görüldü

nikon-reddot-award-2014-nikon-df-nikon-d5300-nikon-aculon-t51-binoculars

Nikon’un gövde olarak nostaljik bir yapıda sunduğu ve enstantane, ISO hassasiyeti, pozlama telafisi gibi ayarlar için fiziksel butonlar sunan Nikon Df, geçmişe dönük olarak tüm AF-S, AF-S ve AF Nikkor Lenslerin yanısıra pre-AI olarak bilinen tüm lensler ile uyumlu bir şekilde gelen ürünfarklı gövde yapısıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Nikon’un gövde olarak geçen sene çıkardığı D5200 ile benzer şekilde üzerine bazı eklemeler yaparak duyurduğu yeni Nikon D5300, yeni Expeed 4 görüntü işlemci motoru ve D7100 üzerinde kullanılan ve AA filtre olmadan sunulan sensör yanısıra 60p’de 1080p video kaydı yapabilen ilk model olma özelliğini de taşıdığını belirtmeliyiz.

via Nikon Receives Three 2014 red dot Product Design Awards

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın