Nikon, Bazı Telefoto Lenslerini Fluorine Kaplama ile Yenileyecek

Nikon’un yeni duyurduğu üst seviye süper telefoto prime lensi AF-S NIKKOR 400mm f/2.8E FL ED VR sonrası Fluorine (flor) adı verilen yeni bir optik kaplama ile tanışmıştık.

Nikon’un yeni geliştirdiği fluorine kaplama teknolojisi; tozu, su damlacıklarını, yağı ve kiri püskürtmek için tasarlanmış olup lensin yüzeyinin daha da uzun ömürlü olmasını sağlıyor.

Daha çok vahşi yaşamda kullanılan Nikon’un bu üst seviye lensleri için ön gördüğü fluorine kaplamanın hali hazırda $17,900 fiyat ile satışta olan Nikkor 800mm f/5.6 ve yeni Nikkor 400mm f/2.8 lenslerde bulunduğunu söyleyebiliriz.

Nikon, Bazı Telefoto Lenslerini Fluorine Kaplama ile Yenileyecek

nikkor-flurine-coating

Nikon’un lens isimlerine “FLkısaltma etiketiyle giren flor kaplama teknolojisi, son gelen haberlere göre önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde Nikkor 200mm f/2G ED VR II, Nikkor 300mm f/2.8G ED VR II, Nikkor 500mm f/4G ED VR, Nikkor 600mm f/4G ED VR ve Nikkor 200-400mm f/4G ED VR II lenslerin yeni modellerine yer alacakmış.

Nikon’un fluorit (flor) kaplama teknolojisini anlatan tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Nikon Fluorine Kaplama Tanıtım Videosu

via New High-end Nikon Telephoto Lenses Will Feature Fluorine Coating

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın