Nikon Kameralar ile Çekilmiş Birbirinden Güzel Bokeh Fotoğrafları

Boke” olarak da bilinen Bokeh, fotoğrafçılıkta en popüler konulardan biridir. Temelde Bokeh, arka plandaki objelerin tamamen kaybolması veya kamera lensi tarafından verilen imajın bulanık tarafıdır. Burada konu olan bulanıklığın kendisi veya ön ya da arka plandaki bulanıklığın miktarı değildir.

Fotoğrafçılıkta alışılagelen blur genelde sığ “alan derinliği” nin sonucu olarak ön plandaki nesneyi arka plandan ayırır ve basitçe “arka plan bluru” olarak adlandırılır. Buna karşın fotoğrafçıların Bokeh dediği şey ön/arka plan blurundaki kalite ve his ile ışığın yansıyan noktalarıdır.

Geçtiğimiz ay Türk Nikon Dergi ekinde konuğumuz olan Özlem Yavuz’un pırıltılı bokehlerinden sonrra bugün sizler için Nikon kameralar ile çekilmiş birbirinden güzel bokeh fotoğraflarını toplamaya çalıştık.

Nikon Kameralar ile Çekilmiş Birbirinden Güzel Bokeh Fotoğrafları

Take Off

Crazy Beautiful Life

Taxi

Having a romantic bokehlight dinner in The City.

Gaslamp District

Hang Your Bokeh Rain Drops Out To Dry

 

Life on the Street

dreaming of bokeh street

New York 2011

Grass & Dew

opening the world of bokeh..

Suki’s Scarf

Commonwealth Bench

beams

bakeh

Bokeh Blind Spot Check

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın