Nikon Nikkor Z 58mm f/0.95 S Noct Lens, Özellikleri ve Fiyatı

Nikon, aynasız fotoğraf makineleri için inşa ettiği yeni ikonik objektifi NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct tanıttı. Efsanevi Nikon F objektif yuvalı Noct objektifin klasik çekiciliği ve devrim niteliğindeki optik tasarımı, ultra geniş diyaframı ve olağanüstü keskinliği ile düşük ışıkta muazzam yeni olanaklar sunuyor.

Kusursuzca yapılandırılmış NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct, oyunun kurallarını yeniden yazan manuel netlemeli bir objektif. Geniş Z objektif yuvası ve büyük f/0,95 diyafram açıklığı, düşük ışık performansı alanında yeni bir olanaklar dünyasının kapısını aralıyor. Portrelerden gece manzaralarına ve film yapımlarına uzanan bir kapsamda, inanılmaz derinlik ve keskinlik her görüntüyü ve kareyi sinematik tarzda oluşturmak için bir araya geliyor.

ARNEO Kaplama ve Nano Kristal Kaplama olmak üzere iki ayrı yansıma önleyici kaplama, gölgelenme ve parlama ile mücadele etmek için birlikte çalışırken bozulma doğrultması da büyük çaplı taşlanmış asferik mercek ve onun yüksek kırılma indeksi ile çarpıcı şekilde geliştiriliyor. Dayanıklı flor kaplama; tozu, kiri ve nemi görüntü kalitesinden ödün vermeden uzaklaştırıyor.

OLED objektif bilgi paneli; diyafram, netleme mesafesi ve alan derinliğinin doğrudan objektif üzerinden çabucak seçilmesine imkan veriyor ve sezgisel kontrol halkası; diyafram ve pozlama telafisini içeren işlevlerin akıcı ve sessiz şekilde kontrolüne olanak tanıyor. AE kilidinden ölçüm ve basamaklamaya, genişletilmiş Fn düğmesi, fotoğraf makinesi gövdesi üzerindeki Fn düğmesiyle eşleşen 17 adede kadar atanabilir fonksiyona sahip. El yazısı ile yazılmış objektif adı ve detayları zarif bir görünüm ve kalıcı okunaklılık sağlıyor.

Portre fotoğrafçıları, f/0,95’lik en geniş diyafram açıklığında bile konularının keskin şekilde oluşturulduğunu görecek ve her türlü ışık koşulunda olağanüstü estetik kontrolü deneyimleyecek. Çerçevenin köşelerine kadar akıcı bir şekilde kademelendirilen göz alıcı bokeh garantidir.

Geceyi yakalamak hiç bu kadar keyif verici olmamıştı. 10 grupta 17 elemanlı optik tasarım, diyafram tamamen açık durumda çekim yaparken bile noktasal ışık kaynaklarının harikulade detaylarla oluşturulmasına olanak tanıyor. Gece manzaralarından gökyüzü fotoğrafçılığına şaşırtıcı sonuçlar veriyor.

Film yapımcıları, NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct’un büyük maksimum diyaframı ile alan derinliği üzerinde muazzam kontrolün tüm olanaklarından yararlanarak duygu, karakter ve atmosfer dolu güçlü sinematik filmler yaratacak.

Nikon Europe BV Ürün Pazarlama Müdürü Dirk Jasper, 58 mm odak uzaklığına sahip ünlü F objektif yuvalı Noct objektifi tanıtırken ondan övgüyle bahsediyor: “NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct, optik mühendisliği alanında sadece bir zirve olmaktan ibaret değil, aynı zamanda Nikon’un Z objektif yuvasının geliştirilmesinin ardında yatan, bu ölçekte en iyi optik kaliteye sahip objektiflerin yaratılmasını sağlama ilkesini de barındırıyor. Bu, düşük ışık kabiliyetinde ileriye dönük dev bir adımı temsil ederken aynı zamanda geçmişi onurlandıran bir objektif. Z objektif yuvası sisteminin vaat ettiklerinin bu denli güçlü bir şekilde karşılandığını görmek gerçekten heyecan verici” diyor.

Nikon Nikkor Z 58mm f/0.95 S Noct Lens Özellikleri

ARNEO Kaplama + Nano Kristal Kaplama: İki yansıma önleyici kaplama, gölgelenme ve parlama ile mücadele eder. Nikon’un ARNEO Kaplaması dikey açıyla rastgele yansıyan ışığa karşı koyar. Nano Kristal Kaplama diyagonal olarak rastgele yansıyan ışığa karşı koyar.

Taşlanmış Asferik Mercek: Yüksek kırılma endeksine sahip hassas, geniş çaplı asferik mercek; sapma düzeltmesini çarpıcı bir şekilde iyileştirir.

Flor Kaplama: Nikon’un güçlü objektif kaplaması, görüntü kalitesinden ödün vermeden toz, kir ve neme karşı koruma sağlar.

Yüksek Hassasiyetli Netleme Halkası: Netlemeyi muazzam doğruluk ve doğal tork ile ayarlayın. Hem durağan görüntüler hem de film çekimleri için idealdir.

El Yazısı Objektif Adı: Objektif adı ve detayları zarif bir görünüm ve kalıcı okunaklılık sağlamak üzere el yazısı ile yazılmıştır.

OLED Objektif Bilgi Paneli: Diyafram açıklığını, netleme mesafesini ve alan derinliğini hızlıca ve doğrudan objektif üzerinden onaylayın.

Sezgisel Kontrol Halkası: Diyafram ve pozlama ayarı gibi işlevler atayın ve denetleyin.

Genişletilmiş Fn Düğmesi: Atanabilir işlevler, fotoğraf makinesi gövdesi üzerindeki Fn düğmeleriyle eşleşir.

introducing the new lens:

Nikon Nikkor Z 58mm f/0.95 S Noct Lens Satış Fiyatı

Yeni Nikkor Z 58mm f/0.95 S Noct lens $8.000 dolar fiyat etiketi ile mağaza raflarında yerini alacak.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın