Nikon Yeni AF-P DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR Lenslerini Duyurdu

Nikon, APS-c sensör DX-format DSLR fotoğraf makineleri için yeni AF-P DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G ve AF-P DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR lenslerini duyurdu.

CES 2016 etkinliği kapsamında duyurulan AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR ve AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G lensler, gündelik fotoğraf çekimlerinde hafif ve kompakt yapısıyla kolaylık sağlarken özellikle Nikon giriş seviyesi DX-format DSLR modelleri için

AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR ağırlığı yalnızca 205 gram, AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G’ninki ise 195 gramdır. Her iki lens kullanımda değilken geri çekildiğinden çanta içerisinde fotoğraf makinesinde takılı halde bırakmak son derece kolaydır.

AF-P DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR Teknik Özellikler

  • Odak uzaklığı : 18-55 mm
  • Maksimum diyafram : f/3,5-5,6
  • Minimum diyafram : f/22-38
  • Objektif yapısı : 9 grupta 12 eleman (2 Asferik objektif elemanı dahil)
  • Görüş açısı : Nikon DX biçimli D-SLR fotoğraf makineleri: 76°-28°50′
  • Netleme : Stepping motor tarafından kontrol edilen otomatik netleme; manuel netleme için ayrı netleme halkası
  • Minimum netleme mesafesi : Odak düzleminden 0,25 m
  • Maksimum reprodüksiyon oranı : 0,38x
  • Diyafram bıçağı sayısı : 7 (yuvarlak diyafram açıklığı)
  • Diyafram : Tam otomatik
  • Filtre boyutu : 55 mm
  • Boyutlar : Yakl. 64,5 x 62,5 mm
  • Ağırlık : Yakl. 205 g
  • Verilen aksesuarlar : LC-55A 55 mm geçmeli Ön Objektif Kapağı, Arka Objektif Kapağı

nikon-announces-new-af-p-dx-nikkor-18-55mm-f3-5-5-6g-vr-lenses

NIKON, MÜKEMMEL GÜNDELIK ÇEKIM IÇIN IKI YENI 18-55 MM DX ZOOM OBJEKTIFINI SUNAR

Amsterdam, Hollanda, 5 Ocak 2016: Nikon, NIKKOR objektif portföyünü mükemmel gündelik fotoğraflar ve filmler çeken iki yeni DX biçimli zoom objektifiyle güncelliyor. Kompakt bir yapıya ve geniş açı ile normal arasında zoom aralığına sahip AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR ve AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G, Nikon’un giriş seviyesi D-SLR fotoğraf makinelerini kullanan fotoğrafçılar için harika taşınabilir objektiflerdir.

AF-P-DX-NIKKOR-18-55mm-f-3.5-5.6G-VR-lenses

Şehir ve manzara çekimlerinden portrelere ve aile etkinliklerine kadar her koşulda bu çok amaçlı objektifler, gündelik anları olduğu gibi yakalamanın akıllı yoludur. Her iki objektif de 18-55 mm’lik popüler odak uzaklığı aralığını kapsar ve f/3,5–5,6’lık bir maksimum diyafram sunar. Bunlar aynı zamanda, Nikon’un hızla netleme yapan, film çekimi için ideal yeni Stepping Motor teknolojisini kullanan ilk NIKKOR objektiflerdir. AF-P DX NIKKOR 18-55 mm VR, özellikle de düşük ışıkta net, bulanıklık içermeyen görüntüler için Nikon’un Titreşim Azaltma teknolojisine sahiptir ve her iki objektifte de üstün taşınabilirlik için geri çekilebilir objektif mekanizması bulunmaktadır. Tutarlı bir biçimde güçlü performans sunan bu 18-55 mm objektifler, yeni başlayan D-SLR fotoğrafçıları için resim kalitesi, çok yönlülük ve fiyat uygunluğu (özellikle de bir set kapsamında satın alındığında) arasında harika bir denge sunuyor.

Nikon Avrupa’nın Objektifler, Aksesuarlar ve Yazılımdan sorumlu Ürün Yöneticisi Zurab Kiknadze’nin ifadesiyle: “Nikon’un 18-55 mm objektif portföyüne eklenen bu iki yeni ürünü duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Her iki objektif de Nikon D-SLR sistemine yeni geçenlerin, NIKKOR optikleri dünyasına mümkün olan en iyi şekilde giriş yapmasını sağlama ilkemizi devam ettiriyor. Ağırlığı düşük tutmak ve taşınabilirliği artırmak için objektif tasarımını modernleştirdik, ancak asıl büyük değişiklik Nikon’un Stepping Motor teknolojisinin kullanılması: Eskisiyle karşılaştırıldığında otomatik netleme artık fark edilir ölçüde daha hızlı ve daha sessiz. Bu 18-55 mm objektifleri ister film ister fotoğraf çekmek için kullanın, ilk günden itibaren harika bir resim kalitesine ek olarak olağanüstü bir kullanım rahatlığına ve güvenilirliğe sahip olursunuz.”

YENI STEPPING MOTOR: SORUNSUZ, HIZLI OTOMATIK NETLEME

Nikon’un Stepping Motor’u sayesinde bu yeni objektiflerin her ikisi de sessiz netleme yapıyor ve hiç olmadığı kadar hızlı. Bir fotoğraf çekmek için zoom yaptığınızda konular anında ve kusursuz bir hassaslıkta netlenir. Motor, video metrajı çekerken neredeyse hiç sürücü gürültüsü olmadan netlemeyi bir konudan diğerine sorunsuzca kaydırmanıza olanak sağlar. Çekilen metraj, objektif netlemesinden kaynaklanan, düşük de olsa duyulabilen sesler yüzünden bozulmaz.

BASITLEŞTIRILMIŞ KONTROL, KOLAY TAŞINABILIRLIK

Ürünlerimizi ilk kez kullanacaklara daha sezgisel bir çekim yöntemi sunmak için tasarlanan bu 18-55 mm NIKKOR’ların her ikisi de D-SLR fotoğrafçılığa yeni başlayanlar için idealdir. Kompakt ve hafif yapı, her iki objektifi de kullanmayı kolaylaştırır. Ayrıca bu objektifler, kullanıcıların fotoğraf makinesi menüsünü kullanarak Otomatik Netleme ve Manuel Netleme arasında geçiş yapmasına veya VR özelliğini açıp kapatmasına imkan sağlayan ilk Nikon objektifleridir*. Objektif çerçevesinde düğme olmadığından çekim anı geldiğinde ayarların yanlışlıkla değiştirilmesi gibi bir olasılık yoktur. AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR objektif gövdesinin ağırlığı yalnızca 205 gram, AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G’ninki ise 195 gramdır. Her iki objektif de kullanımda değilken geri çekildiğinden bunları çantanıza yerleştirmek veya uzak bir hafta sonu gezisinde fotoğraf makinesinde takılı halde bırakmak son derece kolaydır.

NIKON KALITESINDE RESIMLER

Bu objektifler, özellikle bir Nikon DX biçimli D-SLR objektifin yüksek piksel sayısından ve gelişmiş görüntü sensöründen en iyi biçimde yararlanmanızı sağlamak için tasarlanmıştır. Her iki objektifte de bulunan iki asferik eleman, küresel sapmayı ve diğer türdeki dağılmaları en aza indirerek canlı renklere, çarpıcı zıtlığa ve net ayrıntılara sahip, yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve filmler çekmenizi sağlar.

* Yalnızca uyumlu fotoğraf makinelerinde çalışır: D5500/D5300/D3300. Uyumlu fotoğraf makinelerinde donanım yazılımının güncellenmesi gerekebilir.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

Bir yorum var“Nikon Yeni AF-P DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR Lenslerini Duyurdu

  1. Avatar for Alper Orus

    Vatansever Türk

    Çöp… Nikon’a yakışmamış.

Cevap Yazın