Nikon Z50 APS-c Aynasız Makine 10 Ekim’de Duyurulabilir

Son dedikodulara göre Nikon’un APS-c sensöre sahip yeni bir aynasız fotoğraf makinesi modelini Nikon Z50 ismiyle 10 Ekim’de duyurabileceği söyleniyor. Nikon Z6 ve Z7’nin piyasaya sürülmesiyle birlikte tam kare aynasız kamera serisini hayata geçiren firma, şimdi de Nikon Z50 ile birlikte yeni bir DX-format APS-C serisini tanıtmaya hazırlanıyor. Dedikodu hattında su ana kadar ortaya çıkan Nikon Z50 özelliklerine göz atalım.

Nikon Z50 için en önemli ve neredeyse kesin bilgi sensör tarafında gerçekleşiyor. Z50, aynı zamanda D7500 ve D500 DSLR fotoğraf makineleri tarafından da kullanılan 20-Megapiksel çözünürlüklü bir APS-C sensörünü kullanacak. Kamera endüstrisinin hızla aynasız fotoğraf makinsesine geçtiği bir dünyada, bu Nikon’un APS-C DSLR serisini önemli bir şekilde etkileyebilir.

Nikon Z50, tam zamanlı AF / AE ile 11fps’lik seri çekim yapabilecek ve düşük hızda Z6 (12fps) ile daha yüksek çözünürlükteki Z7 (9fps) arasında bir çekim hızı sunacak. 1.5x APS-C semsörün çarpan faktörünün ek avantajı ile, bu Z50’yi vahşi yaşam ve spor fotoğrafçılığı için de çok uygun bir hale getirebilir. Tabi aynı zamanda Nikon Z6 / Z7 için mükemmel bir yedek kamera olabilir.

Nikon Z50 aynasız fotoğraf makinesi kesinlikle full HD 1080p’ye ek olarak 4K çözünürlükte video kaydı sunacak gibi gözüküyor. En önemli olan ise bit ve kare hızı olacak. Burada en önemli soru işareti 10bit / 60p kayıt sunup sunamayacağı olacaktır. Muhtemelen Nikon’un daha muhafazakar bir yaklaşım izleyeceğini ve bunun yerine 8bit / 30fps’de 4K sunacağını tahmin edebiliriz.

Dedikodulara göre Z50 için henüz ismi kaydedilmemiş bir EN-EL25 (7.6V, 1120mAh) pil gözüküyor. Ancak henüz bilinmeyen bir CIPA derecesiyle geleceği için pil ömrü bu noktada tam olarak bilinmiyor. Nikon Z50 sadece tek bir hafıza kartı yuvasına sahip olacak ve tam kare Z serisi aynasız fotoğraf makineleri tarafından kullanılan XQD kart formatı yerine SD kartları destekleyecek.

Arka planda ise Nikon Z50 için entegre bir elektronik vizör ve eğilebilir bir LCD ekran bekleniyor. Kötü haber ise IBIS tarafında. Nikon’un Z6 / Z7’de kullandığı gibi, dahili görüntü sabitleme sistemi bu modlede olmayacak, bunun yerine titreşim engelleme desteği için muhtemelen lenslerin VR özelliği kullanılacak.

Nikon Z50 ile beraber iki yeni DX-format aynasız lens ile tanışacağız. Bunlar, ve .

Nikon Z50’nin satış fiyatının ise sadece gövde için $900 civarında olması bekleniyor. Bu durumda Z50’nin en doğal rakipleri, muhtemelen Sony A6400 ve Canon EOS M6 II gibi gözüküyor. Yukarıda belirttiğimiz üzere Nikon Z50 duyurusu 10 Ekim tarihinde gerçekleşecek.

via BCN

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın