Nikon’dan 2 Yeni Patent

Nikon, patent başvurularına hız kesmeden devam ediyor. Bu seferki patent haberi ise Amerika’dan geldi. Nikon, 1 serisi aynasız makineleri için “Nikkor 10-100 F/4-5.6 ” lens için patent başvurusunda bulundu. Eski Nikon VR 10-100  F/4-5.6 PD-Zoom lens’e göre daha farklı kontrol imkanı sunan lensin yakın zamanda resmi olarak duyurulması bekleniyor.

Diğer patent haberi ise uzun pozlama ile ilgilenenleri oldukça yakında ilgilendiriyor. Uzun pozlama sırasında ortaya çıkan en büyük sorun sensörlerin ısınma sorunudur. Nikon Japon’ya da aldığı yeni patent ile bu sorunun üstesinden geleceğinin sinyalini vermiş. Alınan patent’te dijital kameralar içierisinde bir soğutma sistemi konulması yer alıyor. Konulan bir fan sayesinde uzun pozlama sırasında ortaya çıkan sıcaklık sorunu ortadan kaldırılmış oluyor.


Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın